Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
My sme napr. Odovzdali okolo 20.2 potom to odišlo 25.2 číslo nám tiež dali 25.2 a nakoniec na šfrb nám povedali he im to tak prišlo 4.3 ..
Dobrý deň , prosím je tu niekto kto tento rok už žiadal a schválili mu to . Ako dlho prosím trval ten proces pripadne či mal nejaké nedostatky . Ďakujem
@anonym_931c2d dobrý večer, mne to schválili, podávala som žiadosť koncom januára, začiatkom februára to bolo zaevidované a schválenie prišlo v strede marca...byt som už poistila, mám už zmluvy, potrebujem ich po sviatkoch overiť a poslať do BA
My sme podávali žiadosť 4.8 a včera nám prišli uz aj peniaze 🙂 takze pevne nervy prajem vsetkym! Trva to dlho ale stojí to za ten urok
Zdravím, máte niekto skúsenosti resp. máte info ohľadom predaja bytu, kde je založne právo šfrb ? Po piatich rokoch môžem podať žiadosť o presun založneho práva na inu nehnuteľnosť z dôvodu predaja. Je takáto možnosť dostupna ?
Zdravím, ak to niekomu pomôže, tak my sme podávali žiadosť koncom januára (boli sme na č. 108) a cca v polovici marca nám prišlo rozhodnutie. Momentálne čakáme na úverové zmluvy.
Zdravím, ak to niekomu pomôže, tak my sme podávali žiadosť koncom januára (boli sme na č. 108) a cca v polovici marca nám prišlo rozhodnutie. Momentálne čakáme na úverové zmluvy.
@anonym_a5103f super ďakujem/e za info.
Ja som myslela ze zmluvy pridu rovno s rozhodnutím.
Dobry deň
Prosím vás koľko ste zvykli čakať od podania žiadosti o čerpanie až kým prišli peniaze ? Ďakujem.
@moichales ziadost podana 13.7.2025 schvalenie 28.11.2025 a peniaze prisli 25.3.2026 😁 dnes je 8.4.2026 a my este stale na katastri niesme majitelia 😄 vela stastia a ked nieco od Vas chcu vy na to mate 7 dni a oni okolo 2 mesiace
Su tu este nejaky minulorocny ? Mame vsetko schvalene uz aj majitel ma peniaze len stale uz od vkladu na kataster ktory sme si priplatili urychleny niesme majitelia a je tam plomba a star majitel.. nechcu nam dat list vlastnictva, ale hlavna vec ze uz mame platit inkaso a uz mame zaplatene aj 2 splatky z uvery. Na katastri sa vyhovaraju na msú a msú sa vyhovara na kataster 😂 kam sa obratit ? Vklad podotym urychleny sme davali zaciatkom marca
@katsun3 zdravím, už vám pridelili číslo? My sme podali 30.3 a dnes nám prišlo. Rozmýšľam či na nás ešte aj reálne niečo zostane pri tak vysokom poradovom čísle
@jiarus ahoj, ešte nie. Nam to podala 31.3 a poslala na šfrb reálne asi až na druhý deň. Neviem teda aky je postup, ale niečo take spomínala. Dúfam čim skôr pride mail.
Aké máte čislo?
@moichales ziadost podana 13.7.2025 schvalenie 28.11.2025 a peniaze prisli 25.3.2026 😁 dnes je 8.4.2026 a my este stale na katastri niesme majitelia 😄 vela stastia a ked nieco od Vas chcu vy na to mate 7 dni a oni okolo 2 mesiace
@lizareta to je extrém. 8 mesiacov čakať na peniaze a ešte nemáte hotovo 😩
Su tu este nejaky minulorocny ? Mame vsetko schvalene uz aj majitel ma peniaze len stale uz od vkladu na kataster ktory sme si priplatili urychleny niesme majitelia a je tam plomba a star majitel.. nechcu nam dat list vlastnictva, ale hlavna vec ze uz mame platit inkaso a uz mame zaplatene aj 2 splatky z uvery. Na katastri sa vyhovaraju na msú a msú sa vyhovara na kataster 😂 kam sa obratit ? Vklad podotym urychleny sme davali zaciatkom marca
@lizareta my sme minuloroční🥲pred týždňom nám kataster zapísal záložko a čakáme na otvorenie účtu, nejaké info, ako sa to “hýbe” v týchto mesiacoch prosím?
@lizareta my sme minuloroční🥲pred týždňom nám kataster zapísal záložko a čakáme na otvorenie účtu, nejaké info, ako sa to “hýbe” v týchto mesiacoch prosím?
@budaj_s my sme boli dat zapis este dokonca ten urychleny a schvalne som hladala vcera blocik a bolo to 16.2.2026 a na katastri stale niesme majitelia.. peniaze prisli 25.3.2026
@jiarus ahoj, ešte nie. Nam to podala 31.3 a poslala na šfrb reálne asi až na druhý deň. Neviem teda aky je postup, ale niečo take spomínala. Dúfam čim skôr pride mail.
Aké máte čislo?
@katsun3 podľa toho čo mne povedala pani na úrade keď som sa pýtala, musia čakať na všetky dokumenty ktoré im vydá systém, teda napr. sobášny list, rodný list ak je dieťa, všetky dokumenty či nie ste v exekúcii atď.. A vtedy priradia číslo. Máme 514, verím že čoskoro dostanete aj vy 😊
@katsun3 podľa toho čo mne povedala pani na úrade keď som sa pýtala, musia čakať na všetky dokumenty ktoré im vydá systém, teda napr. sobášny list, rodný list ak je dieťa, všetky dokumenty či nie ste v exekúcii atď.. A vtedy priradia číslo. Máme 514, verím že čoskoro dostanete aj vy 😊
@jiarus dnes prišlo, máme č.527
@katsun3 hej je to extrem.. jedno stastie, ze byt sme kupovali v rodine.. takze boli tolerantny a mohli sme so zacat prerabat trosku skor
@lizareta hej my máme tiež to šťastie, že kupujeme od rodiny. Neviem si inak predstaviť tie nervy. Aj tak je to dosť psychicky náročné 😁...aj keď by som nerada aby na peniaže čakala tak strašne dlho. Tak uvidíme
A ako zistím potom či nám schválili žiadosť, príde mi e-mail od šfrb alebo poštou? My máme žiadosť č. 341, podávali sme koncom februára a v prvej polovici marca nám prišlo poradové číslo a ešte si asi počkáme
My mame cislo 240 .. zaciatok februara sme podavali.. a dnes som s pani na urade volala koli jednej veci a oznamila mi ze akurat teraz nasu ziadost posudzuju
A ako zistím potom či nám schválili žiadosť, príde mi e-mail od šfrb alebo poštou? My máme žiadosť č. 341, podávali sme koncom februára a v prvej polovici marca nám prišlo poradové číslo a ešte si asi počkáme
@ninus1996 príde poštou rozhodnutie. Pripadne vam vie povedat aj referent na urade o par dni skor.
Dobrý deň, prosím ako dlho trvalo podpísanie úverovej zmluvy? Je reálne to stihnúť za 3 mesiace? Predávajúci di dáva podmienku na odstúpenie od zmluvy ak do 3 mesiacov od podpisu zmluvy nebude uhradená kúpna cena alebo nebude podpísaná "úverová" zmluva so záväzkom banky uhradiť kúpnu cenu na účty predávajúcich
Dobrý deň, prosím ako dlho trvalo podpísanie úverovej zmluvy? Je reálne to stihnúť za 3 mesiace? Predávajúci di dáva podmienku na odstúpenie od zmluvy ak do 3 mesiacov od podpisu zmluvy nebude uhradená kúpna cena alebo nebude podpísaná "úverová" zmluva so záväzkom banky uhradiť kúpnu cenu na účty predávajúcich
@zzuzana_ 45 pracovvnych dni maju na to, aby vam to schvalili. To uz je 2 a pol mesiaca cca. Nasleduju potom uverove zmluvy, ale do 3 mesiacov to asi nevyjde. Lebo mozu pozastavit proces kvoli nedostatkom ktore su casto "banalne" ako preklep a podobne.
U nas boli chyby v znaleckom pri ktorom som fakt necakala, ze by bol nejaký problem ked si clovek za to plati. To nam predlzilo len podanie ziadosti o 2 tyzdne.

Dobrý deň malo by vám prísť do emailu. Do žiadosti ste zadávali email. Ak ešte neprišiel asi tam ešte žiadosť nemajú.
@gabi2003 aha ďakujem, nie nemajú ešte určite. Včera to len podala do podatelne.