icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

Strana
z76
lennussa
18. apr 2026
@lola1304

@zzuzana_ 45 pracovvnych dni maju na to, aby vam to schvalili. To uz je 2 a pol mesiaca cca. Nasleduju potom uverove zmluvy, ale do 3 mesiacov to asi nevyjde. Lebo mozu pozastavit proces kvoli nedostatkom ktore su casto "banalne" ako preklep a podobne.
U nas boli chyby v znaleckom pri ktorom som fakt necakala, ze by bol nejaký problem ked si clovek za to plati. To nam predlzilo len podanie ziadosti o 2 tyzdne.

@lola1304 vedeli by ste mi prosím dat príklad chyb v znaleckom co vám dali opravit ? Ďakujem

lola1304
20. apr 2026
@lennussa

@lola1304 vedeli by ste mi prosím dat príklad chyb v znaleckom co vám dali opravit ? Ďakujem

@lennussa mali sme číslo znaleckého zle napísané, dátum, a aj ked som mu veľa krát opakovala, že tteba okotovat balkony tak ich neokotoval lebo to sa bežne nerobí.
Mne vôbec nenapadlo to kontrolovať, teda s tym okotovaním som bola, že okej tak vy viete čo robiť.
Ale fakt dátumy treba skontrolovať, čísla parcely vlastne už všetko by som si pozrela keby idem znova to riešiť.

lola1304
20. apr 2026

Prosim vas, tí ktorým prišlo rozhodnutie viete nam dat info v akých číslach sa pohybujeme?
Ďakujem

tosma3
20. apr 2026

Pridávam sa k otázke 🙂
Ak vám už prišlo rozhodnutie, vedeli by ste prosím napísať aj číslo vašej žiadosti? Nech máme lepšiu predstavu, v akých číslach sa to momentálne pohybuje.
Ďakujem pekne každému za info 🙂

zzuzana_
Autor odpoveď zmazal
anonym_0022a9
Autor odpoveď zmazal
zzuzana_
20. apr 2026

Prosím Vás, na čo si treba dať pozor v kúpno-predajnej zmluve aby tam neboli chyby? Ďakujem za rady 🙂

lennussa
20. apr 2026
@lola1304

@lennussa mali sme číslo znaleckého zle napísané, dátum, a aj ked som mu veľa krát opakovala, že tteba okotovat balkony tak ich neokotoval lebo to sa bežne nerobí.
Mne vôbec nenapadlo to kontrolovať, teda s tym okotovaním som bola, že okej tak vy viete čo robiť.
Ale fakt dátumy treba skontrolovať, čísla parcely vlastne už všetko by som si pozrela keby idem znova to riešiť.

@lola1304 ďakujem, dátumy myslíte dátum objednávky, obhliadky a vyhotovenia ?

anonym_0022a9
20. apr 2026

Ahojte,
momentálne čakáme na schválenie.
Chcela by som sa informatívne spýtať, čo všetko nasleduje po schválení – vedeli by ste mi to prosím napísať v bodoch?
Máte niekto skúsenosť, čo všetko treba po schválení vybaviť, aké sú na to lehoty a ako dlho to celé ešte trvá? Prípadne ako rýchlo prídu peniaze po schválení?
Ďakujem za každú skúsenosť 🙂

lola1304
20. apr 2026
@tosma3

Pridávam sa k otázke 🙂
Ak vám už prišlo rozhodnutie, vedeli by ste prosím napísať aj číslo vašej žiadosti? Nech máme lepšiu predstavu, v akých číslach sa to momentálne pohybuje.
Ďakujem pekne každému za info 🙂

@tosma3 my mame 328 a čakame.

lola1304
20. apr 2026
@lennussa

@lola1304 ďakujem, dátumy myslíte dátum objednávky, obhliadky a vyhotovenia ?

@lennussa áno, mali sme tam rok 2025 cize by sme ho mali stary a nepresiel by.

bodi322
22. apr 2026

ahojte, potrebujem sa informovať, je tu niekto, kto už má za sebou podpísané záložné zmluvy? aký je postup? šfrb zašle návrh na vklad záložného práva tlačivo a potom čo? potrebujem zistiť, čo všetko sa ešte ide riešiť a čo všetko bude zasielané na podpis. dakujem

brioska96
23. apr 2026

Aktuálne čerpanie rozpočtu, snáď to ešte navýšia 🙈

vivijavi
23. apr 2026
@brioska96

Aktuálne čerpanie rozpočtu, snáď to ešte navýšia 🙈

@brioska96 veď už navýšili z 25 miliónov na 45 🙂

brioska96
23. apr 2026
@vivijavi

@brioska96 veď už navýšili z 25 miliónov na 45 🙂

@vivijavi minuly rok to navyšovali myslím 2x.. ešte na nejakých 63 miliónov nakoniec

anonym_931c2d
23. apr 2026

Je tu prosím niekto komu v poslednej dobe schválili žiadosť ? Aké čísla teraz schvaľujú ?

tosma3
Včera o 12:44

@anonym_931c2d zatiaľ nemáme žiadne nové informácie o schválených žiadostiach, tak bohužiaľ nevieme nič konkrétne potvrdiť. Možno by vedela viac napísať @lola1304, ktorá má číslo 328 – vyzerá to, že by mohla byť čoskoro na rade. My máme ziadost číslo 380

gabi2003
Včera o 19:40

My mame číslo 282 a stále nič .. volala som a vraj už to mal schvaľovateľ overovatel a už sa čaká iba na schválenie/nesschvalenie … ale majú 45 pracovných dni takze sa nato odvolávajú. Väčšinou to bude v posledných dňoch aj ja myslím že vyjadrenie nám príde až v máji. A to sme číslo dostali 25.2

farkykika
Dnes o 15:35
@gabi2003

My mame číslo 282 a stále nič .. volala som a vraj už to mal schvaľovateľ overovatel a už sa čaká iba na schválenie/nesschvalenie … ale majú 45 pracovných dni takze sa nato odvolávajú. Väčšinou to bude v posledných dňoch aj ja myslím že vyjadrenie nám príde až v máji. A to sme číslo dostali 25.2

@gabi2003 asi to bude na dlhsie 🫣🫣 my mame 240 a dostali sme 18.2 cislo, volala som tam a vraj este mame cakat

gabi2003
Dnes o 16:37
@farkykika

@gabi2003 asi to bude na dlhsie 🫣🫣 my mame 240 a dostali sme 18.2 cislo, volala som tam a vraj este mame cakat

@farkykika a kedy máte 45 dni? Mne povedali že žiadosť evidovali 4.3 takze 7.5 by sme to mali mat už dúfam…. Žiadate i byt? Aj tomu celkom nerozumiem na úrad dáme 20.2 číslo dostaneme 25.2 a nakoniec tam to evidujú 4.3

farkykika
Dnes o 16:41
@gabi2003

@farkykika a kedy máte 45 dni? Mne povedali že žiadosť evidovali 4.3 takze 7.5 by sme to mali mat už dúfam…. Žiadate i byt? Aj tomu celkom nerozumiem na úrad dáme 20.2 číslo dostaneme 25.2 a nakoniec tam to evidujú 4.3

@gabi2003 o byt ano, netusim kedy to evidovali, 18.2 nam dali cislo

gabi2003
Dnes o 16:58
@farkykika

@gabi2003 o byt ano, netusim kedy to evidovali, 18.2 nam dali cislo

Akože vedela som že to bude dlho trvať ale keby aspoň to schválenie už dali je to veľký stres
@farkykika

farkykika
Dnes o 17:30
@gabi2003

Akože vedela som že to bude dlho trvať ale keby aspoň to schválenie už dali je to veľký stres
@farkykika

@gabi2003 je no 🫣 nam uz min rok zamietli (lebo sme nezaratáli danove k platu a sme presiahli) tak tento uz len dufam ze to bude ok

Strana
z76