icon

Je šanca na hypotéku pri nízkom príjme?

17. sep 2025

Mali by ste odvahu žiadať o hypotéku povedzme vo výške 100 000 €, ak by ste ste mali našetrených svojich cca 30 000 avšak príjem je podpriemerný, cca v čistom 1 150 €?vek pod 30 a jedno dieťa.

Strana
z2
reela
17. sep 2025

@anonym_autor tak skus, co na konci mesiaca si vies odlozit 435 eur, lebo to bude pri najlepsom tvoja mesacna splatka, a ked nie, tak do toho nechod

anonym_94f654
17. sep 2025
@reela

@anonym_autor tak skus, co na konci mesiaca si vies odlozit 435 eur, lebo to bude pri najlepsom tvoja mesacna splatka, a ked nie, tak do toho nechod

@reela nooo splátka by bola určite vyššia 🙈 tento rok sme brali 140k a splátka je 700€ na 30r

Najskôr ti hypo v takej výške nedajú, pozri kalkulačku na slsp. Dostaneš hypo do 70k 🙂

anonym_711512
17. sep 2025

@anonym_autor tak žiadať môžeš na to odvahu netreba...banka ti ju aj tak nedá.

autor
17. sep 2025
@anonym_94f654

@reela nooo splátka by bola určite vyššia 🙈 tento rok sme brali 140k a splátka je 700€ na 30r

Najskôr ti hypo v takej výške nedajú, pozri kalkulačku na slsp. Dostaneš hypo do 70k 🙂

@anonym_94f654 ale ja nechcem 140 000 ale len 100 000, či to nie je až taký rozdiel ?

reela
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_94f654 ale ja nechcem 140 000 ale len 100 000, či to nie je až taký rozdiel ?

@anonym_autor

nairobi
17. sep 2025

@anonym_autor ja som brala teraz v auguste 70tis.€ a mam splátku 440€ vo VÚB,čiže pri 100tis.bude splátka vyššia

esmey
18. sep 2025

1150 je priemerný plat v SR, nie podpriemerný

stanislavicenka
18. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor limituje ta prijem, aj v tom, do akej maximalnej vysky vies dostat uver. A to rocny prijemx8. Viac nie. A limituje ta aj dieta

sweet20
18. sep 2025

Daj si vypocitat cez kalkulacku do primy, teraz maju 3 percenta a uvidis co ti vyjde

samimami777
18. sep 2025

Pri dieťati a tvojom prijme ti 100 000€ nedajú . Dala som tvoje info do kalkulačky aj to že máš dieťa a vyšlo mi len 75 000€. Uvedom si že z platu ti vždy odčítajú určitú sumu za neplnoleté dieťa. A to je za predpokladu že nemáš žiadny úver /leasing atd . Ak niečo máš tak to vyjde ešte menej... Ale hlavne by som na tvojom mieste uvažovala či na to finančne budeš mať. Lebo u 75000€ máš 350€ splátky, počítaj k tomu energie 100-150€, k tomu poistky a máš polovicu tvojho platu preč. Neviem či máš iný úver , paušál , auto leasing alebo niečo . Už iba cestovné / palivo do auta cca 100€ mesačne a máš 600€ + z 1100€ preč. Dokážete vyjsť z 400/500€ na mesiac ? Strava , drogéria , lieky, poplatky za školu/škôlku , poistky , paušál/kredit atď ? Budeš vychádzať finančne ak aj budeš náhodou niektorý mesiac dlhšie na očr /pn a budeš mať ešte menšiu výplatu ? Ono nieje problém zobrať hypo otázne je či ju budeš vedieť utiahnuť

samimami777
18. sep 2025

Tiež ak počítaš do príjmu aj výživné na dieťa treba si uvedomiť že nie každá banka ho akceptuje ako príjem a ak aj áno tak niekedy len v určitom percente. O to sa ti ešte môže znížiť finálna výška pôžičky

masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
masarykovaaaaa
Odpoveď bola odstránená
gantleman
18. sep 2025

Skús šfrb

sweet20
18. sep 2025
@gantleman

Skús šfrb

@gantleman ved nema manzela

nelka93
18. sep 2025

Nie hypo 100tisic nedostaneš. Máš na ňu nízky príjem, keby si nemala dieta, tak možno, ale takto isto nie

autor
18. sep 2025

No tak to ste má nepotešili… človek má aj našetrené aj teda pracuje a stále to je malo na to aby sa vôbec dostal k nejakému maličkemu bývaniu..strašne

autor
18. sep 2025
@nelka93

Nie hypo 100tisic nedostaneš. Máš na ňu nízky príjem, keby si nemala dieta, tak možno, ale takto isto nie

@nelka93 aký príjem by som potrebovala aby som dostala hypo tých 100000?

autor
18. sep 2025

A nie, nemala som nikdy žiadne úvery, pôžičky, ani len voliteľné prečerpanie. Vždy len svoje peniažky na debetnej karte

autor
18. sep 2025
@samimami777

Pri dieťati a tvojom prijme ti 100 000€ nedajú . Dala som tvoje info do kalkulačky aj to že máš dieťa a vyšlo mi len 75 000€. Uvedom si že z platu ti vždy odčítajú určitú sumu za neplnoleté dieťa. A to je za predpokladu že nemáš žiadny úver /leasing atd . Ak niečo máš tak to vyjde ešte menej... Ale hlavne by som na tvojom mieste uvažovala či na to finančne budeš mať. Lebo u 75000€ máš 350€ splátky, počítaj k tomu energie 100-150€, k tomu poistky a máš polovicu tvojho platu preč. Neviem či máš iný úver , paušál , auto leasing alebo niečo . Už iba cestovné / palivo do auta cca 100€ mesačne a máš 600€ + z 1100€ preč. Dokážete vyjsť z 400/500€ na mesiac ? Strava , drogéria , lieky, poplatky za školu/škôlku , poistky , paušál/kredit atď ? Budeš vychádzať finančne ak aj budeš náhodou niektorý mesiac dlhšie na očr /pn a budeš mať ešte menšiu výplatu ? Ono nieje problém zobrať hypo otázne je či ju budeš vedieť utiahnuť

@samimami777 nič z toho čo si spomínala nemám.

vladuska20
18. sep 2025
@anonym_autor

A nie, nemala som nikdy žiadne úvery, pôžičky, ani len voliteľné prečerpanie. Vždy len svoje peniažky na debetnej karte

@anonym_autor vidis aj toto je chyba,lebo banka ak si mala napr.v minulosti pozicku a platila ju pravidelne,je to znak pre banku,ze pravidelne budes platit aj hypo.Byt bez hystorie platebnej je skor na skodu,aj ked si bezny clovek mysli opak.

nienna
18. sep 2025
@samimami777

@samimami777 kde má človek bývať? Nezarába podpriemerne a napriek tomu si nemôže dovoliť ani najlacnejší byt. Teda ak nebýva v hladovej doline, kde kúpi niečo pod 100 tisic. U nás za 100 ledva garsónka, aj to neprerobená.
Problém však je, ze keby šla do podnájmu, tak bude platiť viac, ako splátka hypo + energie. Čiže tu je zbytočná otázka, či na to bude mať, ak nechce bývať pod mostom, tak nemá veľmi na výber 🤷‍♀️ veľmi smutné

autor
18. sep 2025
@vladuska20

@anonym_autor vidis aj toto je chyba,lebo banka ak si mala napr.v minulosti pozicku a platila ju pravidelne,je to znak pre banku,ze pravidelne budes platit aj hypo.Byt bez hystorie platebnej je skor na skodu,aj ked si bezny clovek mysli opak.

@vladuska20 Mám dosť :D

nienna
18. sep 2025

Ak si osamelá matka s dieťaťom, môžeš žiadať o pôžičku cez Štátny fond rozvoja bývania. Je do výšky 180 tisíc s 1% úrokom počas celej doby splácania. Príjem by ti vysiel. Naštuduj si to, možno by stálo za to skúsiť to. Aj keď nie každému ju schvália.

vladuska20
18. sep 2025
@anonym_autor

@vladuska20 Mám dosť :D

@anonym_autor tak to banky vnimaju,maju vecsiu istotu pri tych,co uz nieco splacali riadne a vcas ako tych,co nikdy nic nesplacali a babka nevie,ci ma platobnu disciplinu,preto dostanu taki aj mensiu hypo.

alex1212
18. sep 2025

@anonym_autor a to máš taký čistý príjem bez daňového bonusu a prídavkov na dieťa? Či dokopy??

andrea2667
18. sep 2025

@anonym_autor Ak máš vybraný byt cez realitku, zrejme poskytujú aj hypotekárneho poradcu.

univerzal112
19. sep 2025

Nebuďte taky negatívny 🙂 je pravda že kalkulačkou to nevychádza ale sú aj iné možnosti nad ktoré by bolo fajn sa pozrieť. Otázka je zodpovedná jednoducho ,,nie nevychádza to" avšak zistiť či naozaj cesta neexistuje sa dá až pri rozsiahlej analýze.

vladuska20
19. sep 2025
@univerzal112

Nebuďte taky negatívny 🙂 je pravda že kalkulačkou to nevychádza ale sú aj iné možnosti nad ktoré by bolo fajn sa pozrieť. Otázka je zodpovedná jednoducho ,,nie nevychádza to" avšak zistiť či naozaj cesta neexistuje sa dá až pri rozsiahlej analýze.

@univerzal112 ved da sa vseliako,dokazu dat k hypo aj uver na byvanie a je to hned to co potrebuje,ale tu si treba polozit otazku.Zvladne platit hypo,uver a aj byt z takeho platu a sama???

anonym_e30935
19. sep 2025

@anonym_autor ahoj ja som brala teraz hypotéku potrebovala som 125000 schválili mi 115000 plat mám 1400 byt som kupovala za 187500. Brala som na 30 rokov splátka je 500 euro. Už nemám vyživované dieťa nakoľko syn je už dospelý. Takže dieťa ti odpočítajú a dostaneš určite menej ako 100000.

Strana
z2