Je správne, ak účtovníčka podáva daňové priznanie elektronicky?
@dzulli1980 ok ja nemusím ísť s tými papiermi nikam lebi chcel som to kvôli nájomnej zmluve môžem to dat na mestský úrad bytový referát je to doklad o daňovom nemá to byt orazene tie papiere
Panafera :D
A ty si troll? Každý ti tu vysvetľuje, že daňové priznanie dokonca aj žienka priamo z daňového úradu, že sa podáva elektronický, keďže si živnostník a účtovníčka ti ho predsa podala. Maximálne by som si telefonicky overila či ho evidujú. .
@andrej555x ty si pripečený, alebo čo?! Máš tu pracovníčku DÚ, šak čítaj čo ti píše?? Dokážeš to?! Čo trepeš furt o pečiatke, stokrát tu máš napísané, že komunikuješ elektronicky tzn. žiadna pečiatka!!! Áno dala ti toľko papierov, a?
@dzulli1980 Som zamestnaná na dohodu.
Daňový bonus na dieťa si uplatňujem raz ročne. Dieťa je zverené do mojej starostlivosti už takmer 5 rokov. Práve som žiadala o Daňový bonus za rok 24 aj 23 spätne. Neskôr som sa ale dozvedela ze bývalý partner si po celý čas uplatňuje nárok na daňový bonus a bol mu vždy vyplatený mesačne. Moja otázka. Bude mi daňový bonus v ročnom zúčtovaní vyplatený keďže som nevedela ze on ho poberá aj keď nemôže? Ako postupovať?
@lensii Chýbajú Ti tam dve základné veci: PROSÍM, ĎAKUJEM ... elementárna slušnosť.
😁😁😁😁 prepáčte, ja sa bavím. Podľa mňa by mali tieto základne veci vyučovať už na školách, lebo toto je nonsens. Hlavne SZČO , ktorý podniká , by mal tieto základne náležitosti ovládať. Nejaké testy by ma tom živnostenskom mohli dávať písať.
@lenuska9999 možno to bude podnikateľ zo Švarc systému, kde mu "zamestnávateľ" vyhotovuje faktúry a on ich len podpíše
@andrej555x a nezabudni že aj za 8 dní z roku 2025 budeš musieť podať daňové 😉
@andrej555x Som SZČO a účtovníčka mi raz ročne robí daňové priznanie len elektronicky, má moje prihlasovacie údaje na daň.urad, tam to odošle a mne da do rúk len vytlačené papiere. Veď to je už normálny postup...sme v 21 storočí, aj keď áno, nie všetko tu funguje ako v 21 storočí, to by bola zasa iná téma
@maranco toto ma vrcholne vytáčalo, keď prišiel za mnou živnostník v práci, že vystaviť faktúru. Peniaze vyplatené v hotovosti a keď ešte zadreli sumu 10 000 eur, lebo majiteľ zberateľ nákladov mu sľúbil stovku 🤦 dotyčný ani nevedel svoje údaje, priniesol živnostenský list a mám si opísať. Ja sa nečudujem, že táto krajina je kde je. 😄
@dzulli1980 jedna vec ms zarazila. To vie uctovnicka poslat elektronicky bez jeho obcianskeho? Mne uctovnicka posiela link s vyplnenym tlacivom ale nahravam ho sama. Ved tam to chce aj elektronicky podpis, ci? Nechcem rypat len som nevedela ze je aj taka moznost. Dakuje.
@viera111111 mohol jej podpisat splnomocnenie, a ma ho pod sebou priradeneho. Ved tento clovek netusi podla mna ani co riesili :D
@viera111111 pokiaľ on nekomunikuje elektronicky s finančnou správou, nie je tam zaregistrovaný, tak ona si ho berie pod seba. Či dávajú si podpísať nejaké splnomocnenie, to fakt neviem. Ale kadejakí exoti sú, aj takí čo nevedia čítať a písať. Takže mňa neprekvapuje nič.

@andrej555x Presne tak, pýtaj si evidenčné číslo, pod ktorým bolo daňové priznanie podateľňou prijaté.