icon

Je štvrté dieťa finančne náročnejšie?

saraag
14. feb 2024

Ahojte ktoré ste mali 3deti a čakali 4 je to finančne moc náročnejšie?ja si myslím ze keď sú 3 zvládlo by sa to aj zo 4tym....

Strana
z2
gladys_07
14. feb 2024

Jasneze je to rozdiel. Uz len fakt, ze ty (predpokladam) 3 roky nebudes mat vyplatu.

Ano, 4te vela veci podedi, ale tiez bude „chciet“ svoj darcek na narodeniny, listok na vlak (alebo letenku) na dovolenku, topanky dedit tiez nie je uplne idealne. A to nehovorim o tom ze 4te chce tiez svoj kutik v dome, ked uz nie vlastnu izbu.

kristinapetronela
14. feb 2024

Každé dieťa je cítiť finančne .... Mám tri deti a je to fakt dosť ... Nie len finančne aj časovo .

tana85
14. feb 2024

@saraag prepac, mam len dve deti, ale tak ked pozriem, ze to co platim teraz by som platila este x2 - tak asi by som 4 detom tolko nedopriala - ci uz kruzky, plavecky vycvik, peknu dovolenku, pripadne v buducnosti VS mozno aj mimo SK. ale len ked pozriem co vsetko platim na zaciatku skol.roka, co su povinne vydavky, tak by to uz bolo citit -bud by som znizila kvalitu alebo by sa niekde muselo ubrat. a to podla mna zijeme nadstandardne

nerko
14. feb 2024

@saraag každé dieťa vychovať do dospelosti rátam minimálne + 50 000€ - príspevky od štátu, inflácia. Sumu môže navýšiť zdravotný problém dieťaťa, diéty, výber škôl a krúžkov…

babydesire
15. feb 2024

@chodec15 toto si hovori aj.moja svagrina..aktualne je na cisle 7

dominikag1507
16. feb 2024

@saraag prve 3 roky zivota v podstate ani nie..jedla o moc viacej neminies,veci podedi…ale co potom skolka kruzky vzdelanie, zubar? V dnesnej dobe je pre mna aj dve deti mat luxus vsetko je drahe uz len ked chcem dietatu zaplatit kruzok 160€ tak 320€ za dve deti predstavuje pre mna problem zaplatit na supu z jednej vyplaty…zalezi ake mate prijmy ak nemate hypoteky pozicky alebo mate nadstandartny prijem co pri 6 clennej rodine pre mna by bolo minimaaaalne 5000€ tak vyzijete v pohode…

maminkadeticiek
16. feb 2024

Pozri ak uz cakas,tak to urcite to zvladnete,to bez debaty.Ak este necakas tak sa radsej sustred na to,ako dobre vychovat a zafinancovat nielen zakladne potreby ale aj vzdelanie sucasnym detom.S absolutnou uctou k hodnote ludskeho zivota,nemame reprodukcnu schopnost na to mat veeeela deti,ale mat potomstvo o ktore sa dokazeme kvalitne postarat a hlavne dobre vychovat.Kolko casu dokazes venovat kazdemu dietatu popri praci a starostlivosti o domacnost?

Strana
z2