Je tu hypotekárny poradca alebo poradkyňa?
dobry vecer,
potrebujem sa spytat na par veci...najdem tu cloveka,ktory pracuje resp.pracoval ako hypoporadca?
dakujem
Uvidime po marci strasne sa mi lubila ta reportaz s tymi urokmi a pritom nepovedali celu pravdu ze vzdy to tak bolo cim dlhsia fixacia tym vyssi urok.ale tarez naramne sa idu zvysovat uroky ja to mu vobec neverim.som zvedava toto vravia kazdy rok.
@aduskatt no tak som to pochopila aj ja len teda neviem ci ten navrh kupnej zmluvy a znalecky staci dat a a do pol roka mozem cerpat ten uver ale za starych podmienok
@matuskka222 záleží od toho, ako budeš mať postavenú zmluvu v banke, ale podľa mňa to možné je
@aduskatt na nasom dome mame za 3 roky uz 3 hypo.kazdu inej banke a vzdy sa hovorilo o tom ze uroky uz klesat nebudu budu davat menej a neviem co.no u nas ani predtym ani teraz 100percent hypo nedaju nedali ani pri kupe.ale uroky mame vzdy mensie teraz mame od oktobra najvyhodnejsiu aj ked vyssiu.banky ziju z toho ze mozu poskytnut hypo.
@emilia25 no iste, to sa nehádam.........ja len tvrdím, že niektoré banky majú rovnakú úrokovú sadzbu pri rôznych dobách fixácie🙂, 100% sa dáva veľmi výnimočne, takmer vôbec nie, poväčšinou sa poskytuje vo výške 80-90% - teda podľa toho, na čo sa použije hypo, ale od marca to proste bude 80% a menej.........a to nie je výmysel bánk, ale jednoducho legislatíva
@aduskatt jedine co od minuleho roku pritvrdilo bolo stavebko tam musi mat aspon jeden tpp co ma malo kto v dnesnej dobe do prijmu sa rata nie splatka ale splatka pri inych urokoch takze tym znemoznili kopu ludom brat stavebka potom sa cudujme ze si robia reklamu v dobrom byvani aby ludia si brali uvery ale to nepovedia ze musi mat tpp.a ja som stastna jak blcha ze stavebko uzeracke uz nemame.
@aduskatt dakujem 🙂
@matuskka222 za máličko.-)
@tinka09
Ahoj ,potrebujem poradit.....byvaly manzel kupil byt na hypoteku este pred uzavretim manzelstva s tym,ze majitel bol on....byt sme predali ako manzelia a uver sa preniesol na dom,kvoli ktoremu sme zobrali dalsi uver uz ako manzelia,,,,teraz dom predavame a doslo k problemu....som spoludlznickou uveru,ktory zobral byvaly manzel pred manzelstvom aj ja?obidve uvery sa refinancovali pocas manzelstva,,,,,alebo mi to v banke,kde sme brali uver povedia ?
ten uver ktory bral pred manzelstvom sa preniesol na dom,na ktory sme brali dalsi uver už ako manzelia..pocas manzelstva sa uver refinancoval.....hypotekarny poradca mi vravel,že pokial som založca,čiže som súhlasila aby sa uver preniesol na dom , nemam s tym nič....ako to mam zistit,kedže k uveru nemam pristup....a byvaly so mnou nekomunikuje. mam este jednu otazocku...ak predame dom,musime vyplatit hypoteku(teda budeme to platit s pokutou alebo bez)?
ďakujem vopred za odpoved
@nikus88 aha....takže uver ostal ako bol, prenieslo sa len záložné právo? V tom prípade dlzník nie si....prídeš len o dom, keby nesplácal, čo je dosť zlé. Ale nesedí mi info, že prenieslo sa záložné právo na dom, na ktorý ste brali úver. Dva úvery na jeden dom to by chcelo viac info aby som mihla zodpovedať. Môžme popísať cez správy, aby sme tu moc nerozoberali do detailov tvoje súkromie verejne. Ak chceš, napíš mi, budem sa Ti venovať

@aduskatt no tak som to mala aj ja povedane .. preto som chcela vediet ci stačí teraz ten navrh kupnej zmluvy a znalecky a uver mozem cerpat do tích šiestich mesiacov ale za starých podmienok ci to nieje iste a mozu mi dat aj menej