Je vhodné mať spoločný účet?
Ahojte. Som rozvedená a žijem s priateľom pol roka. Poznáme sa ale 16 rokov. Je podľa vás vhodne mat spoločný účet? S ex sme mali každý svoj účet. Nie som zvyknutá mat prehľad o jeho financiách. On zas je zvyknutý mat účet spočiny.
Mam s muzom spolocny ucet uz pomaly 19 rokov. Prvych cca 10 mesiacov mal kazdy svoj, potom sme isli do uk a tam sme si spravili spolocny a po navrate to uz prislo normalne vyuzivat moj stary ucet, on je vsade uvedeny ako disponent
My mesiac po zoznámení s mojim spllocne bývanie, do cca 3 mesiacoch sme začali používať jeden účet, do roka sa nám narodil syn 🤣 takže prečo nie ak to tak cítiš 🥰 a podotýkam, my sme sa predtým nepoznali..
Nikdy,,,,a už vôbec nie ,po polročnej známosti!!!
Určite nie... Ale prehľad navzájom máme 😉
Pokiaľ je to len priateľ, tak isto nie
My máme spoločný účet, alebo ani nie tak spoločný ale výplaty chodia na jeden účet, priateľ má kartu v mobile ja tiež. Prístup k účtu nechcel. Sme spolu 4 roky, mame hypotéku a spoločnú nehnuteľnosť. Nam to takto vyhovuje, my sme si to ale zariadili, keď sme kupovali nehnuteľnosť, čiže pred rokom a pol.
Spoločný účet nemáme (sme spolu 7 rokov, máme 2 deti) a ani nechceme - len pre jednu vec. Ak majiteľ účtu zomrie, zablokuje sa celý účet až do dedičského konania. Je jedno, že tam chodia aj peniaze toho druhého, odchádzajú platby atď. Pokiaľ viem, jediný spoločný účet, kde sú obaja rovnocenni majitelia ma MBank. Ostatné banky majú účet vo vzťahu majiteľ a disponent. Disponent má kartu, môže zadávať platby, robiť úhrady atď, ale stále nie je majiteľ. Pracovala som pred pár rokmi v banke a takéto veci fakt nechce človek riešiť po smrti milovaného... A najmä vysvetľovať, že bohužiaľ sa k peniazom pozostalí nedostane.

Nie.