Je vhodné sa pri kúpe nehnuteľnosti opýtať, že prečo ju predávajúci predáva?
Je nevhodne sa spytat pri kupe nehnutelnosti na dovod, pre ktory predavajuci nehnutelnost predava? Pytali ste sa na to? Na druhej strane si uvedomujem, ze asi sa nikto "neprizna", ze ma s niecim problem.. Dakujem
samozrejme, ze sa opytaj, ci sa ale dozvies pravdu, to uz nie je iste.
Ja som sa opýtala a nič mi to nedalo :D nečakaj že ti povie, že sa dom/byt rozpadáva alebo že tam sú na *** susedia 💁 zrejme to je zbytočná otázka
Ono zalezi od dotycneho cloveka. Nam raz sam predavajuci pri obhliadke povedal, ze dom predava, lebo sa rozisli s priateľkou a ze z jednej strany plánuje urobit 2m murovaný plot, lebo tam byvaju d*bnuti ludia 🤷♀️🤔 dom sme nakoniec nekupili 😂
@veve_ad radšej sa opýtať a sklamať sa že je niečo v neporiadku ako kúpiť a potom sa sklamať. Ja by som sa určite opýtal, samozrejme ale milo nech to nevyzerá že ste ofenzívna a nepríjemná.
Jasne, ze sa spytat, ak bude okamzita odpoved je to super, ak dake zamotavacky problem to isti
Nas sa pytali, povedali sme pravdu. Stavali sme si dom
Nie vždy je dôvod ten ze je niečo v neporiadku. Podľa mňa normálna vec sa spýtať, a asi záleží od okolností či dostaneš pravdivú odpoveď.. Ľudia domy podedia, zmeni sa im životná situácia, zrazu im je dlm priveľký/ malý, zrazu majú daleko do práce, idú opatrovať rodicov do ineho mesta, stratia prácu a musia do menšieho.. proste 1000 ludi, 1000 dovodov.. ak sa spýtaš, dozvieš sa, ak sa nespýtaš, mozes len hádať.. nas sa pytali a aj my sme sa pytali a podla mna je to úplne vporiadku
Spýtaj sa a však uvidíš, či odpoveď znie presvedčivo alebo nie
@veve_ad pýtame sa vždy
samozrejme sa opytaj, idealne osobne a hned uvidis reakciu
asi málokto povie pravdu... 😉
@deti95060810 preco? ved ked sa stahujes, rozvadzas, podedila si, byt velky, maly... na tom nie je nic zle. a popravde velakrat aj debil sused nemusi byt az taky debil, ked pride novy sused
@veve_ad nevidím na tom nič nevhodné. My sme sa to keď sme kupovali byt nepýtali. Keď sme ho predávali, tak sa nás to pýtali. Povedali sme pravdu, že kupujeme dom.
Ani predávajúcich už nášho domu sme sa nepýtali. Bývalí tu ich rodičia, zomreli, deti boli dospelé, už mali svoje bývanie takže taká otázka by bola zbytočná
@veve_ad to máš buď alebo. Nás sa pýtali, nemali sme problém s odpoveďou, rozviedli sme sa, každý z nás si zariadil iné bývanie. Ale tiež môžu mať pripravenú odpoveď, že menia prácu a sťahujú sa za prácou a skutočným dôvodom je problémový sused.
Ja neviem, pokym v susedstve nie je ciganska osada (bez urazky), nepoznam nikoho kto kvoli susedovi predava dom. Iba kvoli susedovi. My tiez mame drbnuteho suseda a nie jedneho (nastastie viac je ich normalnych :D) a nik sa nikam nestahuje z ulice :D Plus naozaj je to individualne, vacsinou si nesadnu dvaja ludia, ale ostatni spolu vychadzaju 🙂 moj chlap sa nemusi s inym susedom ako ja :D
ja som sa byvalych majitelov nepytala, dokonca by som osobne veci ani nechcela vediet a chyby domu neprezradia urcite.
(mama aj priklady: boli sme takto pozerat dom v HU, nadherny, luxusny, perfektna cena, poloha, vyhlad, mólo, voda, zahrada.... len ta zena co to predavala, mohla poradit byvalemu majitelovi, nech ten dom vyprace... zomrela tam mlada zena a vnutri to vyzeralo ako v svatini.. sviecky, fotky, vsetky osobne veci rodiny, fakt vsetky, oblecenie, praca, knihy, parochne, kozmetika... , ako keby vcera odisli a neprisli, v spodnej miestnosti vraj sem tam spala jej mama... preto tie sviecky a pod., ako velmi neprijemne, zimomriavky som mala celu cestu domov. Jeden dom zase .. obhliadka domu, na predaj a vnutri pán spal pripojeny na pristroje, a ziadne, ze toto nepozrieme, tu lezi teraz otec a je chory - ani sme o tom nevedeli, ze tam niekto je - nas uviedla do velkej "spalne domu". Netreba vsetko vediet.. naozaj :D)
@simca06022011 mate stastie 🤦♀️
No ja som sa pytala a odpoved od mojich predchadzajucich majitelov bola, ze dom pri ich zahrade suseda predava, tak si chcu kupit ten, preto predavaju byt. Po 4 rokoch som sa stahovala z dovodu stahovania k priatelovi (ale nepredavala som ho) a asi im to nejaky sused povedal, tak mi volali, ci im ho nepredam spat :D
@simca06022011 buď rada, že si takých susedov nezažila, ja našťastie tiež nie, len takých ľudí poznám, ktorý dom predali
Aj keď sa opýtaš, nemusia ti povedať pravdu. Hlavne si zistí akých máš najbližších susedov. My sme dostali takého bosoráka, že kebyže to tušíme, nekúpime to tu. Keby niet toho otraváka, tak tu je skvelé bývanie.
Ja som sa vzdy opytala, dokonca som sa pytala aj susedov, slusne, ze zvazujem kupu tejto nehnutelnosti a teda ako sa im tu zije, ako susedstvo ako stav nehnutelnosti a tak. Nevidim na tom nic nevhodne. Hlavne sa mozes dost vela dozvediet od susedov, do dnes sa na tom s nimi pobavime, ze ako som vyzvedala. Mna to ale ukludnilo v rozhodovani.
@number19 a zas na toto by som si skôr dala pozor😂 Nam sa napr. stalo ze ludia ktorí od nas kupovali nehnuteľnosť sa vypytovali ktovie koho na dedine, dodnes neviem... a to už vieš ako... Malá dedina a kupujúci zhrozený že čo sa to dozvedeli, chceli odstúpiť, pritom len proste na dedine mal niekto potrebu uškodiť a povymyslal rozprávky, ktoré sme teda s prehľadom a dokazmi vyvrátili.. ale teda ľudia sú všelijakí.. vieš ako, "keď mne zdochla krava, susedovi nech zdochnu dve" a niektorí týmto naozaj žijú
Opýtaj sa. Nemáš čo stratit.
@elizabet173 aj ja.a do roka po odstahovani ten "super" sused zomrel🤦
Ano pytali sme sa aj na to ako ju nadobudla a koli tomu sme sa rozhodli nekupit. Samozrejme nie kazdy ti musi aj pravdivo odpovedat

Nás sa niekto pýtal, niekto nie. Keď sa opýtali, tak sme im povedali pravdu.