icon

Je výhodnejšie investovať do domu alebo do bytu?

stelly652
7. aug 2025

Ahojte ľudia vy sa viac tomu rozumiete mate už skúsenosti s Nehnuteľnosťou ide mi o to koľko mesačne náklady platíte za dom či byt?..neustále sledujem stránku Nehnuteľnosti a posielajú inzeráty predaj domov a bytov a tie palky keď vidím som zhrozený a ako že nechápem odkiaľ môžu mat toľko eura uložených 400 000,500 000 eur ani nestihne hypotéku splácať ne že živiť rodinu a seba...čo je pre vás výhodnejšie?:.. dom 5 izbový abo byt....a prečo???...☹

Strana
z2
iva120793
8. aug 2025

@stelly652 no poviem ti to takto, bývali sme v byte a postavili sme si (resp.dali sme si postaviť) dom. Ako hovoríš, tie ceny nehnuteľností sú premrštené, kúpa bytu sa neoplatila keď byt by nás vyšiel tak ako dom. Bývame cca 6 km od krajského mesta a 4 km od okresného (medzi nimi). Lokalita výborná, dostupnosť výborná. Ale to sme mali skôr šťastie že sme natrafili na taký pozemok. Manžel kúpil pred x rokmi byt na hopotéku, ten predal a kúpil za tie € pozemok. Ja som niečo doložila, lebo pár tisíc chýbalo. Zobrali sme hypotéku, dali firme postaviť dom na kľúč. Nejaké veci okolo domu manžel vie porobiť. Bývame tu druhý rok a sme spokojní. Nie je nič lepšie, ako ráno vstať v kľude, bez dupotania nad hlavou tak ako v bytovke. Alebo grilovať v lete. Máme dieťa a neviem si predstaviť, ako by sa hral v bytovke, lebo on je rád vonku a tu má iné a lepšie možnosti ako v meste. Hypotéku platíme tak isto ako keby sme platili za byt. Dovolím si tvrdiť že novostavba bytu je ešte drahšia ako novostavba domu. Celkové náklady na dom máme ... Elektrika 140€, voda 20€, poistenie domu raz ročne 250€. To je všetko. Takže pre nás je určite dom lepšia aj výhodnejšia varianta.

milanemila
8. aug 2025

@stelly652 vyhodnejsia je taka nehnutelnost na kt clovek ma a dokaze splacat v klude hypoteku…ked ledva splacas hypoteku, tak by som isla radsej do novsieho bytu, kde su nizsie naklady nez v nejakom starsom dome a nema vas tam velmi co prekvapit.

eeffka
8. aug 2025
@iva120793

@stelly652 no poviem ti to takto, bývali sme v byte a postavili sme si (resp.dali sme si postaviť) dom. Ako hovoríš, tie ceny nehnuteľností sú premrštené, kúpa bytu sa neoplatila keď byt by nás vyšiel tak ako dom. Bývame cca 6 km od krajského mesta a 4 km od okresného (medzi nimi). Lokalita výborná, dostupnosť výborná. Ale to sme mali skôr šťastie že sme natrafili na taký pozemok. Manžel kúpil pred x rokmi byt na hopotéku, ten predal a kúpil za tie € pozemok. Ja som niečo doložila, lebo pár tisíc chýbalo. Zobrali sme hypotéku, dali firme postaviť dom na kľúč. Nejaké veci okolo domu manžel vie porobiť. Bývame tu druhý rok a sme spokojní. Nie je nič lepšie, ako ráno vstať v kľude, bez dupotania nad hlavou tak ako v bytovke. Alebo grilovať v lete. Máme dieťa a neviem si predstaviť, ako by sa hral v bytovke, lebo on je rád vonku a tu má iné a lepšie možnosti ako v meste. Hypotéku platíme tak isto ako keby sme platili za byt. Dovolím si tvrdiť že novostavba bytu je ešte drahšia ako novostavba domu. Celkové náklady na dom máme ... Elektrika 140€, voda 20€, poistenie domu raz ročne 250€. To je všetko. Takže pre nás je určite dom lepšia aj výhodnejšia varianta.

@iva120793 take pocty ako mas ty su velmi kratkozrake, kd sa ti pokazi kotol alebo strecha musis to zaplatit sama, v tom drahom bytovom fonde oprav sa to kumuluje. Clovek co byva v dome za 100ku a neodklada bokom na taketo vydaje ktore casom pridu bude velmi prekvapeny o par rokov

anonym_0072b9
8. aug 2025
@iva120793

@iva120793 to máte murovaný, alebo drevodom?

ik70
8. aug 2025
@iva120793

@iva120793 Presne toto hovorím aj ja, tiež nám vypočítali rovnakú hypotéku na byt a na dom. Tak potom to už bolo lahké rozhodovanie a v tej cene máme aj garáž, ktorá je súčastou domu. Kebyže máme byt, tak ešte by sme museli kupovať garáž. A ako tu bolo spomínané, že sa môže niečo pokaziť, tak bud má človek na to poistenie alebo si odkladá na tieto nepredvídatelné udalosti. A ked je dom nový tak zase sa tak skoro niečo nepokazí. Svokrovci majú 55 ročný dom a ešte strechu neopravovali a kotol tiež nie (majú liatinový) viadrus, to boli pri správnom kúrení nezničitelné kotle.

ivanztt
8. aug 2025

Tak za mna urcite dom. A hlavne ked vidim kolko stoja nove byty a uz aj stare byty v meste. My ked sme predavali byt, tak som rozmyslal takto: Plati sa tamuz vela penazi do fondu a pre spravcu. Nas barak mal cca 35 rokov (teraz uz 45), uz bolo treba vela prerabat (zateplit, novy vytah, strecha,...) a na to bolo treba nasetrit alebo si pozicat. Dalsia vec bola buducnost. Teda dalsie a uz vacsia oprava, ale hlavne ze my tam este dozijeme, ale pre syna uz nie. Tie baraky nemaju nekonecnu zivotnost, teda on by to uz nemal na cely zivot. Ale dom tam bude stat aj pre cely jeho zivot (pripadne ho preda, to uz bude jeho vec). A teda ked sme predali byt a kupili holodom, hypoteka nieje az tak velka strasne. A zase neplatime nic za spravcu, teplo (kurenie, voda) si vyrabame sami a to je velka uspora, energeticka narocnost novych domov uz je nizka. Nejake vacsie opravy budu az za dlhsi cas. A samozrejme pohodlie, sukromie a klud je k nezaplateniu. A este ako sa v dnesnej dobe rozmaha, ze sa v mestach plati parkovne aj pri barakoch. Tak ked ma rodina 2-3 auta, tak dalsia uspora stoviek eur rocne...

zuzulka558
8. aug 2025

My máme byt, sme z obaja z veľkých domov, vzadu záhrada a dvor,, ako sme všetci dospeli, domy zostali prázdne a rodicia sami,každý chce byť sám, čiže my máme byt, dom je len dočasne kým sú deti, potom už len návštevy a prázdniny,, pohľad mojimi očami

44janica44
8. aug 2025

Rozhoduje jednoznačne lokalita, občianska vybavenosť okolia, určite treba niečo v meste prip. Veľmi blízko mesta s plnou vybavenosťou .

A bývala som aj aj.

Dom je žrút času a peňazí (pokiaľ chces aby to nejako vyzeralo) ano platby iba za energie môžu vychádzať v dome menej ako v byte, ale tu treba pokosiť, niečo natrieť, niečo dokúpiť, nové náradie, kosačka. Niečo sa pokazí... Ono sa to nezbiera... A každý dom aj novostavba časom potrebuje rekonštrukciu - to je vždy v tisícoch lebo kvalitný majster niečo stojí a lacnému fuserovi to robiť nedáš lebo zaplatíš oveľa viac keďže by to musel niekto opraviť po ňom. A keď nemáš rezervu na takéto veci pár tisíc tak to ťažko.
Druhá vec...susedia..... na dome má každý pocit že si môže robiť čo chce lebo však je to jeho dom čiže kľudne o 6 ráno v sobotu zapne kosačku, vŕtačku, turuje motorku, párty na grilovacke s kamošmi do rána...nehovoriac že v okolí máte nejakého magora - zažila som a proste na svojom pozemku je nedotknuteľný, susedia neriešia lebo však načo a boja sa ešte horšieho správania.

Byť - zaplatím fond opráv, energie a nestarám sa o nič. Plno času, súkromie väčšie - nikto nič a nikoho nerieši, nikto nepozoruje z okna čo sa kde mihne....ráno ma nič nebudí, magora tu nemáme (keby áno určite ho riešia všetci)...

Dvor pre deti - kým su malé ok... Mám 12a 8 r netere za celé leto boli na dvore Max 2 h do týždňa .... Nudia sa tam, chodia von s kamoškami nie na dvor do trampoliny, hojdacky....keď prídu k nám unesené z toho že keď vyjdeme z bytu máme plno možnosti kam ísť v pešej dostupnosti (oni sú v novostavbe ale úprimne žiadna lokalita s novostavbami nemá také zázemie a možnosti ako staršia výstavba ) a to máme 5 min chôdze les, 15 min chôdze obch. Centrum.
Čiže treba sa na to pozerať aj do budúcnosti čo vám viac vyhovuje, na čo máte čas a nervy.

7komorova
8. aug 2025

@stelly652 do bytu, rychlejsie prenajmes mensi priestor ako vacsi

anonym_429ec9
8. aug 2025
@44janica44

Rozhoduje jednoznačne lokalita, občianska vybavenosť okolia, určite treba niečo v meste prip. Veľmi blízko mesta s plnou vybavenosťou .

A bývala som aj aj.

Dom je žrút času a peňazí (pokiaľ chces aby to nejako vyzeralo) ano platby iba za energie môžu vychádzať v dome menej ako v byte, ale tu treba pokosiť, niečo natrieť, niečo dokúpiť, nové náradie, kosačka. Niečo sa pokazí... Ono sa to nezbiera... A každý dom aj novostavba časom potrebuje rekonštrukciu - to je vždy v tisícoch lebo kvalitný majster niečo stojí a lacnému fuserovi to robiť nedáš lebo zaplatíš oveľa viac keďže by to musel niekto opraviť po ňom. A keď nemáš rezervu na takéto veci pár tisíc tak to ťažko.
Druhá vec...susedia..... na dome má každý pocit že si môže robiť čo chce lebo však je to jeho dom čiže kľudne o 6 ráno v sobotu zapne kosačku, vŕtačku, turuje motorku, párty na grilovacke s kamošmi do rána...nehovoriac že v okolí máte nejakého magora - zažila som a proste na svojom pozemku je nedotknuteľný, susedia neriešia lebo však načo a boja sa ešte horšieho správania.

Byť - zaplatím fond opráv, energie a nestarám sa o nič. Plno času, súkromie väčšie - nikto nič a nikoho nerieši, nikto nepozoruje z okna čo sa kde mihne....ráno ma nič nebudí, magora tu nemáme (keby áno určite ho riešia všetci)...

Dvor pre deti - kým su malé ok... Mám 12a 8 r netere za celé leto boli na dvore Max 2 h do týždňa .... Nudia sa tam, chodia von s kamoškami nie na dvor do trampoliny, hojdacky....keď prídu k nám unesené z toho že keď vyjdeme z bytu máme plno možnosti kam ísť v pešej dostupnosti (oni sú v novostavbe ale úprimne žiadna lokalita s novostavbami nemá také zázemie a možnosti ako staršia výstavba ) a to máme 5 min chôdze les, 15 min chôdze obch. Centrum.
Čiže treba sa na to pozerať aj do budúcnosti čo vám viac vyhovuje, na čo máte čas a nervy.

@44janica44 prečo každý píše automaticky, ze pri dome nie sú možnosti vyžitia ako pri byte? Vieš koľko domov je v centrách miest? Alebo na sídliskách? Veď nepíše o dome za 100 000€, ale 400 000 a viac. My sme boli celý život v bytoch, náklady neúnosné aj v novostavbe, nakoľko platíš energie za garáž, za predzahradky, za okolie, a tieto energie nie sú podporované štátom, lebo to už vlastní koľkokrát právnická osoba, takže dotácie dovi dopo. A ešte to pôjde hore. My sme si prenajímali aj druhé garážove miesto. Sme mesačne o 200€ menej v dome na nákladoch ako v byte. Lokalita rovnaká, takže vyžitie také isté, sme v meste. Už by som sa do bytu nevrátila. Periem, suším kedy chcem, muž vŕta v nedeľu hocikedy (v byte sme nemohli v nedeľu). Dom je super, oveľa lepší ako byt, ale dôležité je, kde sa ten dom nachádza. Len to nie je pre mladých, pre ktorých je to drahé a nevýhodné, a zasa lacnejšie, keď kúpia niekde dom na satelite, kde nie je nič iba milión malých detí a žiadna škôlka

anonym_429ec9
8. aug 2025
@eeffka

@iva120793 take pocty ako mas ty su velmi kratkozrake, kd sa ti pokazi kotol alebo strecha musis to zaplatit sama, v tom drahom bytovom fonde oprav sa to kumuluje. Clovek co byva v dome za 100ku a neodklada bokom na taketo vydaje ktore casom pridu bude velmi prekvapeny o par rokov

@eeffka áno musíš zaplatiť, ale robíš to len raz za život takú strechu. Aj kotol tak 2x. A zveladujes nehnuteľnosť len sebe, nie ďalším 40tim susedom. Čiže keď odložím 200€ mesačne čo mame my teraz menšie náklady ako v byte, tak kotol môžem kupovať každý rok len z rozdielu

eeffka
8. aug 2025
@anonym_429ec9

@eeffka áno musíš zaplatiť, ale robíš to len raz za život takú strechu. Aj kotol tak 2x. A zveladujes nehnuteľnosť len sebe, nie ďalším 40tim susedom. Čiže keď odložím 200€ mesačne čo mame my teraz menšie náklady ako v byte, tak kotol môžem kupovať každý rok len z rozdielu

@anonym_429ec9 ak odkladas tak je to v poriadku

anonym_429ec9
8. aug 2025
@eeffka

@anonym_429ec9 ak odkladas tak je to v poriadku

@eeffka v podstate ich neodkladám, no neminiem ich.

romino
8. aug 2025
@anonym_a1ed94

Neboj sa, ak v EU bude plnoformátová vojna za pár rokov ceny pôjdu dole a dočkajú sa aj mladšie ročníky nižších cien.

@anonym_a1ed94 takze mladi maju cakat, lebo ved aj tak bude vojna, ...a potom kupia vyhodne ? Tak to su potesujuce spravy. A to si videl/videla v krystalovej guli ...a co tam este bolo ?

romino
8. aug 2025
@ik70

@iva120793 Presne toto hovorím aj ja, tiež nám vypočítali rovnakú hypotéku na byt a na dom. Tak potom to už bolo lahké rozhodovanie a v tej cene máme aj garáž, ktorá je súčastou domu. Kebyže máme byt, tak ešte by sme museli kupovať garáž. A ako tu bolo spomínané, že sa môže niečo pokaziť, tak bud má človek na to poistenie alebo si odkladá na tieto nepredvídatelné udalosti. A ked je dom nový tak zase sa tak skoro niečo nepokazí. Svokrovci majú 55 ročný dom a ešte strechu neopravovali a kotol tiež nie (majú liatinový) viadrus, to boli pri správnom kúrení nezničitelné kotle.

@ik70 lenze asi nevypocitali rovnaku sumu na dom v tej istej ulici ci stvrti, ze nie ? My mame byt. Keby chcem dom za cca tu istu cenu, tak to o 20km dalej z mesta, a nie peso do centra krajskeho mesta. T.j. nasledne vyssie naklady na auta, pohonne hmoty, servisy, ...casovo narocnejsia vsetka logistika

romino
8. aug 2025
@anonym_429ec9

@anonym_429ec9 sranda, my mame vsetky naklady v byte pod 200e mesacne, vratane internetu

romino
8. aug 2025
@ivanztt

Tak za mna urcite dom. A hlavne ked vidim kolko stoja nove byty a uz aj stare byty v meste. My ked sme predavali byt, tak som rozmyslal takto: Plati sa tamuz vela penazi do fondu a pre spravcu. Nas barak mal cca 35 rokov (teraz uz 45), uz bolo treba vela prerabat (zateplit, novy vytah, strecha,...) a na to bolo treba nasetrit alebo si pozicat. Dalsia vec bola buducnost. Teda dalsie a uz vacsia oprava, ale hlavne ze my tam este dozijeme, ale pre syna uz nie. Tie baraky nemaju nekonecnu zivotnost, teda on by to uz nemal na cely zivot. Ale dom tam bude stat aj pre cely jeho zivot (pripadne ho preda, to uz bude jeho vec). A teda ked sme predali byt a kupili holodom, hypoteka nieje az tak velka strasne. A zase neplatime nic za spravcu, teplo (kurenie, voda) si vyrabame sami a to je velka uspora, energeticka narocnost novych domov uz je nizka. Nejake vacsie opravy budu az za dlhsi cas. A samozrejme pohodlie, sukromie a klud je k nezaplateniu. A este ako sa v dnesnej dobe rozmaha, ze sa v mestach plati parkovne aj pri barakoch. Tak ked ma rodina 2-3 auta, tak dalsia uspora stoviek eur rocne...

@ivanztt ok, tak mnohi platia za parkovanie v meste (u nas v BB je to 20eur rocne, zaviedli nam rezidentske parkovanie ...auto mame 1...niekedy aj to pouzivame len cez vikend).
Predpokladam spominate dom mimo mesto. Vy nespalite tie stovky eur rocne na extra cesty z dediny do mesta ? A este aj s vacsim pouzivanim auta je spajana nutnost aj castejsich servisov ...tipujem aj tam sa da hovorit o stovkach rocne rozdiel ..oproti vlastneniu auta v meste, kde sa naozaj da casto vybavovat aj bez neho

44janica44
8. aug 2025

@anonym_429ec9 čítaš s porozumením? Však v prvej vete píšem ze dôležitá je lokalita.
A za väčšími nákladmi v dome si stojím...kedze to nie je iba o mesačných poplatkoch ale treba si zaratat udrzbu okolia a tiez urobit rezervu ked sa nieco pokazí - kotol, strecha, plot, fasada, kurenie....
Píšem ze som bývalá aj aj cize si to viem tiez porovnat .
Domy za 400000 nie su len v. Centrách miest. Dediny blízko pri Žiline su domy v pohode za 400000. Pokial kupuješ nieco novšie a nie 60 ročnú barabiznu a v dedine je max obchod posta a úrad.

Pre teba je super dom....pre mňa lepsi byt, mám raz toľko času na koníčky, na výlety, na návštevy .... možno raz keď budem na dôchodku pôjdem znova do domu zatiaľ nehrozí.

anonym_429ec9
10. aug 2025
@romino

@anonym_429ec9 sranda, my mame vsetky naklady v byte pod 200e mesacne, vratane internetu

@romino v Bratislave?

romino
11. aug 2025
@anonym_429ec9

@romino v Bratislave?

@anonym_429ec9 nie, BB. Ale mensi byt.

ivanztt
12. aug 2025
@romino

@ivanztt ok, tak mnohi platia za parkovanie v meste (u nas v BB je to 20eur rocne, zaviedli nam rezidentske parkovanie ...auto mame 1...niekedy aj to pouzivame len cez vikend).
Predpokladam spominate dom mimo mesto. Vy nespalite tie stovky eur rocne na extra cesty z dediny do mesta ? A este aj s vacsim pouzivanim auta je spajana nutnost aj castejsich servisov ...tipujem aj tam sa da hovorit o stovkach rocne rozdiel ..oproti vlastneniu auta v meste, kde sa naozaj da casto vybavovat aj bez neho

@romino co sa tyka auta, kazdemu vyhovuje inak. Nam to vyhovuje takto, kedze manzeka pracuje tak 100metrov od domu a ja dochadzam daleko, tak je jedno ci idem z mesta alebo z domu v dedine. Mame 2 vlastne auta a jedno mam sluzobne, tak potrebujeme miesto na parkovanie. Aj ked potrebujem ist do mesta (Trnava), tak mam to par km na obchvat, takze viem byt v meste rychlejsie ako niekto z tej polovice mesta, kde obchvat nieje. Vacsina rodin ma aspon tie dve auta, ktore denne pouziva. Okrem aut, ktore su u kazdeho inak, vidim viac vyhod domu mimo mesta, ako bytu v meste

romino
12. aug 2025
@ivanztt

@romino co sa tyka auta, kazdemu vyhovuje inak. Nam to vyhovuje takto, kedze manzeka pracuje tak 100metrov od domu a ja dochadzam daleko, tak je jedno ci idem z mesta alebo z domu v dedine. Mame 2 vlastne auta a jedno mam sluzobne, tak potrebujeme miesto na parkovanie. Aj ked potrebujem ist do mesta (Trnava), tak mam to par km na obchvat, takze viem byt v meste rychlejsie ako niekto z tej polovice mesta, kde obchvat nieje. Vacsina rodin ma aspon tie dve auta, ktore denne pouziva. Okrem aut, ktore su u kazdeho inak, vidim viac vyhod domu mimo mesta, ako bytu v meste

@ivanztt tak je to rozne. Ano, mnohi aj v meste pouzivaju vela auto. My konkretne nie.
Som sa nad tym tak zamyslal, ked obcas pocujem niekoho hovorit nieco v zmysle "neusetrime"...a viem ze prijmy maju podobne (vsak napr. ked to hovoria kolegovia) ...ze kde sakra potom davaju tie peniaze.
Toto mi pride ako jedna z veci, ze hned len zivenie 2 aut musi byt velky zrut penazi. Pripadne este ked mnohym ani nestaci ludovejsie auto.
Ked sa bavime na temu co stoji nove pneu (suv vs. ludovejsie auto), vymeny olejov atd...tak tam vidim ze inym odchadzaju na toto vsetko v sumare o tisicky rocne viac ako mne

anonym_2882b3
12. aug 2025

Byvali sme aj, aj, najprv byt, teraz dom.
Obe ma svoje obrovské výhody a obe máme radi. Ale nás je veľa, veľká rodina, takze dom naplno užívame (terasa, bazén, v zime krb, prítomnosť lesa, bicykle atd atd). Keď si sám, rieš byt.
Dom je pasívny, teda tie náklad sú nízke dosť, byt je tak 3x drahší. Takže závisí, ako dom technologicky vybavis. Samozrejme, dochádzanie niečo stojí, takže tak je na tom lepšie byt. Ale život na dedine ako taký je lacnejší, len naozaj neísť ďaleko od mesta.

iva120793
18. aug 2025
@eeffka

@eeffka tie počty aké mám sú reálne. O fonde rozprávaš ako o hotovej veci ale nie je to tak ako píšeš. Opravu z fondu musia schváliť aj majitelia nehnuteľností a ak máš "skvelých" susedov, máš smolu aj keby ti tieklo na hlavu, musíš si to hradiť zo svojho. Takže ak si mysliš, že fond ťa ochráni, tak si na omyle. Peniaze vytiahnuť z fondu opráv musí vždy odhlasovať schváliť nadpolovičná väčšina. Dokonca niečo je potrebné odhlasovať jednomyseľne. Samozrejme, že investícia v dome vždy bude avšak za kvalitnú novostavbu nemusíš prvých 15 rokov investovať ani €. Šak do čoho by sme aj mali investovať? Aký kotol? Žiaden nemáme. Aká strecha? Rozbitý šindel jednoducho nahradíme, ostali nám náhradné a pokiaľ nepríde tornádo, nemá sa nám prečo tá strecha rozbiť. A na to slúži aj poistenie. Jediné, čo máme navyše oproti novostavbám bytov je len bojler a aj to som si není istá, nakoľko už teraz sa stávajú bytovky tak, aby si každý spotrebu sledoval sám a sám bol pánom svojich výdavkov.

iva120793
18. aug 2025
@ik70

@ik70 jasné že je dom lepší, ja som bývala vždy len v byte a manžel pol na pol v dome a v byte a obaja hodnotíme bývanie v dome pozitívnejšie ako v byte. Ako hovoríš, na veľa veci je poistenie a keď je dobre nastavené, kryje ti veľa veci o ktorých ani nevieš. Neočakavaný výdavok môže byť tak pokazenie sa bojlera alebo nejakého spotrebiča. Nič iné tu nemáme, čo by sa mohlo pokaziť. Kotol nemáme, tepelné čerpadlo nemáme, plyn nemáme. Takže skutočne nie je čo by sa pokazilo.

iva120793
18. aug 2025
@anonym_0072b9

@iva120793 to máte murovaný, alebo drevodom?

@anonym_0072b9 rozhodli sme sa pre prevodom kvôli rýchlosti výstavby a použitým materiálom a variante kúrenia, ktoré by pri murovanom dome nebolo tak účinne.

mateson2004
18. aug 2025
@tilly

@doriiis koľko??? To je strašné. Ja mám elektriku 30 eur, plyn chcem zrušiť, teraz mám 75, vodu 25 a internet 17. Daň raz za rok 90 eur a smeti 120. Dom má cez 300 m2

@tilly daň 90? V akom meste?

tilly
18. aug 2025
@mateson2004

@tilly daň 90? V akom meste?

@mateson2004 Bratislava

Strana
z2