Je zvýšenie zákonnej poistky po nehode bežné?
pred 3 mes. som spôsobila menšiu škodovú udalosť. pohla som sa skôr na semafore ako auto predomnou.
Nedávno mi prišla zákonná poistka kde cena sa zvýšila o približne 30 - 40 e.
otázka : je to zvýšenie adekvátne vzhľadom ku škodovej udalosti?
je bežné že som doteraz vôbec neobdržala doklad aká bola veľká škodová udalosť u auta ktoré som poškodila? mám vôbec nato nárok? ak áno - kde sa dozviem aká veľká škoda bola na aute?
škod. udalosť museli prísť spísať policajti, nakoľko máme auto poistené - takže naša poisťovňa poslala doklad už dávno.
ďakujem.
Buď rada,že len o 40€. Mne sa ročne zvýšilo o 70€ a to som ani nemala škodovú udalosť
Ja som skodovu udlaost nemala este nikdy a prislo mi toez dost vyrazne zvysenie...vsetky poistovne zdrazovali pzp
Kazdym rokom to ide hore,my sme mali na jeep pod 200eur a jeden rok 220,teraz 240.Tak isto aj poistky na nehnutelnost,ale tam sa aj zvysuje zase vyska plnenia.
@anonym_autor ja som spôsobila tiež menšiu škodu (cca 270€) v máji 2024, v júli mi prišlo platiť o cca 50€ viac a tento rok už zvýšenie o 200€!!! Áno, o 200€... Takže som vypovedala zmluvu a budem robiť novú 😁
@anonym_autor Cena PZP sa všeobecne zvyšuje. Ak si spôsobila nehodu, tak ti mohli zrušiť aj bonus, čo navýšilo cenu poistného.

@anonym_autor PZP sa zvyšuje všetkým klientom. Keďže ty si urobila škodu, tak tam je zvýšenie ešte väčšie. Doklad o vyplatenej sume pre poškodené auto posiela poisťovňa vždy aj vinníkovi škody, teda tebe. Je možné, že poškodený si v poisťovni zatiaľ nenárokoval náhradu škody, preto ti nič neprišlo.