Kam investovať 50 000 eur?
ahojte
mate k dispo 50 000 Euros.
kam investovat?
vdaka za tips.
Suma je tá posledná informácia na základe ktorej sa dá nájsť vhodná investícia.
@martinp288 preco?
Dobrý finančný poradca ti poradí, nám poradila ako vhodné investovať,
@martinp288 🤔 Čiže keď ťa niekto požiada o radu, kam investovať, nebude ťa zaujímať, či sa jedná o 100€, alebo o 100 miliónov €?!
@h2 ja by som sa skor ako na sumu pytala, ci ide o dlhodobu investiciu alebo povedzme na 1-3 roky a potom bude tie peniaze potrebovat (napr na doplatenie k hypo) a az potom na sumu 🤷🏼♀️ rovnako prichadza do uvahy aj likvidita, lebo ak je to jedina investicia a ked sa nieco stane bude tie prachy potrebovat, tak nebude nikto radit nech kupi napr obraz atd.
preto ze je rozdiel ako dlho si pred vlastnym pohrebom nech ich stihas zhodnotit. plus milion dalsich faktorov typu naco tie prachy pitom pouzijes atd
Dôležité je vedieť čo od investície očakávaš. Pôjde o jednorazovú investíciu, alebo chceš neskôr investíciu navyšovať? Na akú dobu chceš investovať?
@h2 Suma ma bude zaujímať až na konci. Dôležitý je investičný cieľ, vzťah k riziku atď... Mne je jedno koľko ktorý klient chce investovať, na každého pozerám rovnako či má 100€, alebo 100 000€
Pozemok
Termínovaný vklad 4% v JnT....Určite by som nevkladal takú vysokú sumu do žiadneho investičného produktu v tomto období, ani akcie, ETF, ani nehnuteľností... Vysoké sadzby budú najbližšie roky brzdiť ekonomiku a nečakajte výnosy ako pri nulových sadzbách a kvantitatívnom uvoľnovaní centrálnych bánk ako posledné roky
Ja som kúpila akcie mojej start up firmy 🙋🏼♀️
Čakám že z 13 dolarov to pôjde aspoň na 80.
Závisí od Tvojich očakávaní a miery rizika, ktorú si schopný/á tolerovať.
Zlato a striebro
Záleží na aký dlhý čas a aký máš vzťah k riziku 😀 ale pre boha nehnuteľnosť? 😀 niektorým už dobre šibe 😀
@h2 dovolím si odpovedať že fakt suma nie je podstatná 😀 pokiaľ sa rozprávame o investícií ktorá má zmysel (teda indexové fondy, akcie, dlhopisy) rieši sa skôr ako človek rozmýšľa o riziku a na ako dlho chce človek investovať/čo chce dosiahnuť a nie koľko bubákov do toho ide vložiť...
@laurita285 Vzhľadom k tomu, že hneď prvá rada bola kúpiť nehnuteľnosť, moje myšlienky sa ubrali tiež týmto smerom a tam už tá suma podstatná je.
@h2 investície sú rôzne a v podstate v globálnom svete je " investícia do nehnuteľnosti" pomerne nepopulárna, to je skôr náš výmysel 🙂
mna skor zaujalo kupa parkovacie miesta nasledne prenajom.
lebo toto co bude na Slovensku od nedele kedy bude zakaz parkovania na chodniku, je cisto chore
hlavne ze ludia maju platit za vsetky auta v domacnosti ale realne budu mat problem s nimi kde zaparkovat ale dolezite je ze sa naplni pokladnica
Záleží na akú dobu chceš investovať či to budeš chcieť vyberať alebo nie je ale vela možnosti zlato,ETF,realitný fond
my sme ohľadne fondov skeptickí. My sme investovali do nehnuteľností. Stačilo 5 rokov a vrátil sa nám dvojnásobok
@sasa1310 sposob prenajmu ze?
áno, ale to nie je len príjem z prenájmu. Tu ide o kúpa predaj. My sme kúpili za 65 000 eur, predávať budeme teraz za 150 000 eur. Podľa aktuálnej trhovej politiky. 5 rokov rozdiel. Samozrejme, že teraz boli ceny vyššie, ale nikdy hodnota nehnuteľnosti neklesne. Teraz išli ceny trošku dole kvôli úrokom na hypotékach, to zasa praje hotovostným kupcom.
Keď som mala takúto sumu voľnú, investovala som cez Redlee na cca 7%, mesačne mi to hodilo niekoľko stoviek, ktoré sa tiež hneď investovali.
@sasa1310 ved prave tie ceny uz tak razantne hore nepojdu dobre bolo kupovat este pred koronou no to som nemala peniaze
klesať určite nebudú. A keď aj budú stagnovať, budú zasa stúpať ceny prenájmov.
@jaroslav81 jnt je statna banka?
@tl999 ktorá komerčná banka na Slovensku je štátna? Všetky sú súkromné.

Kúpiť nehnuteľnosť.