Kde bezpečne investovať 30 000 EUR?
Zdravim, budem mat obnos 30 000 a chcem ich dat na nejaky sporiaci ucet idealne nejaky s najvyssim %. Akciove nechcem chcem ich mat bezpecne po ruke. Mate nejake tipy?
@dominik2795 Prima banka má 3.2% na 4 roky, no musíš mať u nich bežný účet. Ja stále využívam ich termínované vklady
@sweet20 ako myslis rozdelit. preco nie do jedneho.
Sporiaci účet. Všetko ostatné sú zbytočné, never tomu že budeš bohatá, alebo získaš nejaký velký zisk
@balerina2025 riziko treba rozdelit.. potrebujes diverzifikovat svoje portfolio... napr. Na kratkodobu, dlhodobu a strednodobu rezervu..
@sisska96 ale do sporiaceho sa prispieva predsa po ciastkach kazdy mesiac ci sa mylim?
@balerina2025 vôbec na fio konto alebo fio sporiaci účet viem aj jednorazovo vložiť peniaze a aj vybrať kedykoľvek.
Detto na sporenie líšiak od PSS... Aj vyššia suma aj výber kedykoľvek akurát tu prevod trvá dlhšie.
@zalka ale vo FIO to je zaujimave ak tam am clovek otvoreny ucet, vtedy je pekny urok
@balerina2025 áno ale fio ma zadarmo účet, kdezto napr spomínaná Prima banka zadarmo účet nema
@zalka z tyoho pohladu je fio asi s najlepsimi urokomi na trhu ked neratam J&T
Benjamins
@ahhola myslis?
@balerina2025 no, ma kde parit, moze prenajimat, kam vodit frajerku😅
Sk aj CR investicni bankeri sa smeju, ze cech najradsrj investuje do "tehly", zeme. No, ale preco mi 3* do roka pise farma Sslnko v roznych obmenach ponuku na vykup ornej pody... Preco nemaju v pohode svoje miliony na uctoch a skupuju OP, nie, nehospodaria, max. beru dotacie. 🌾🌾🌾
@balerina2025 Ano. Môže nechať 2000 na bežnom účte a minimálna čiastka je 10 eur
30.000 ani nemusis delit, lebo do 100.000 eur si chranena fondom ochrany vkladov... takze pri 30k by som prve pozrel J&T (ti budu mat asi najvyssi terminak) a ak nechces terminak, tak fio konto do 10k je 2.4% a zvysok fio sporiaci ucet 2.1% bez viazanosti... chranene do 100k FOV... ucet zdarma (ten je dobry aj bez toho tam mat) 🙂 🙂
@zic aj mne FIO vychadza najlepsie.
@zic https://www.pss.sk/sporenie/online-sporenie-lis... alebo toto... 2.3% ale úroky pripisujú raz ročne...
@dominik2795 J&T, Fio na istotu, ale treba aj pozriet ako su na tom ceny pozemkov...na tom mozes zarobit
@dominik2795 slsp maximalizovany..aktuálne cez8%...vstupný popl tuším 1%
Do Fio by som nedala . Nie je to stabilna banka. Skrachuje a peniaze budeš v prdeli
ak chceš sporiaci účet, tak samozrejme všetky na jednom sporiacom. v slsp je celkom fajn úrok, na to, že tie peniaze máš isté, bez rizika a môžeš ich používať hocikedy a hocikoľko
@sisska96 NIE je to vsade chranene do 100 000?
@katty123456 je tam podmienka mat ucet ze?
@balerina2025 v SLSP ide zrejme o fondy lebo
@katty123456 spomína poplatky, a to sa oplatí dlhodobo a peniaze vo fonde ja osobne nepovažujem za likvidne.

@dominik2795 rozdelit.. nie vsetko do jedneho