icon

Kde je najnižšía mesačná sadzba za vedenie účtu?

nikinkals
5. feb 2014

Dobrý deň maminky,prosím,poradťe mi v ktorej banke je najnížšia sadzba za vedenie účtu...mám zatiaľ Slovenskú Sporiteľňu a strhli mi po dvoch rokoch 5,90e čo sa mi marí ako vysoká mesačná čiastka za vedenie účtu,keď len rodičovský príspevok mi tam chodí...Za každú cennú radu ďakujem a prajem pekný deň

Strana
z2
princesspetra
6. feb 2014

@nikinkals ja mam zuno banku..manzel ma tiez zuno a aj moja mama presla na zuno..nebudem platit predsa 5eur a vyssie za "vedenie" uctu,ktore ked moze byt bezplatne v inych bankach,tak moze byt bezplatne aj v ostatnych bankach..lenze to by asi museli zrusit vsetky kamenne pobocky..a TB ze 7,50e..keby ste to mali platit v sk,tak pochybujem,ze by too niektora z mamiciekk na MD platila..

argyro
6. feb 2014

@horana ľudia sa nového boja, aj ked tieto internetové banky sú tu už vyše 10 rokov, nejako sa ich ľudia boja. Pritom nemajú čo stratiť, len získať.

fopka
6. feb 2014

@stormie no to upozornenie som citala, ze od februara sa poplatky menia a ide to na 7 eur ... uvidim ci sa to tyka aj mna, ked ano, uz s tym nic neurobim... som tam viazana a vybavovat sa mi vsetko na novo v niektorej inej banke, vsetky platby ktore tam mam zadane sa mi velmi nechce, resp. na to nemam cas

deny3
6. feb 2014

@nikinkals ja mám čsob, vedenie účtu zadarmo, áno, musíš spĺňať na to kritéria, mesačný príjem 400€ ( ked som bola na rodičovskom, tak mi mm trvalým príkazom posielal rozdiel, aj tak ja nakupujem stravu a ostatné veci do domácnosti), priemerný mesačný zostatok 300€ ( niečo som našetrila pred materskou ), jeden trvalý príkaz a jedno inkaso ( malému som založila účet v stavebnej sporiteľmi, stačilo tam posielať aj 1€, a podmienka trvalého príkazu splnená, inkaso tiež nie je problém, platí sa predsa byt, mobil, TV). Sú aj ďalšie výhody, výber z bankomatov čsob zadarmo, platenie kartou či IB bez poplatkov. Najlepšie je asi aj tak navštíviť osobne pobočku a opýtať sa aj na iné možnosti ( debet, bezúčelová pôžička )

stormie
6. feb 2014

@fopka my sme to preto vyriesili tak ze mame len jeden ucet - poplatok 7 eur ale budeme sa snazit dodrzat tie ich poziadavky a bude to len 3,50 a k tomu uctu mame vydanu este jednu kartu za poplatok 1 euro takze dokopy budeme platit 4,5

silvia07
6. feb 2014

@horana a ako je to v mbank s vyberom v bankomate?...jeden vyber za 0 a potom za kazdy 1,20eur?

horana
7. feb 2014

@silvia07 Vybery z bankomatu su prve 3 v mesiaci vzdy za 0, a potom podla toho kolko si dovtedy urobila oparacii - ich celkova vyska, sa pocet volnych vyberov navysuje. Teda ked si napr. dovtedy urobila oparacie platby kartou v obchodoch celkovo spolu za par sto E (300?) uz si nepamatam presne tu vysku nakolko som tie podmienky citala uz davno a aj tak vzdy presiahnem a to nemam velke obraty, len bezne platby v potravinach, tak sa ich pocet zvysuje postupne na napr. 10 dalsich volnych...atd.

Volekady viem ze boli len tie 3 volne, nakolko sa snazili ludi motivovat k tomu aby platili bezhotovostne kde sa da, potom to spravili takto, ze ked nou aspon trochu platis tou kartou, a nemas pritom poziadavky vyberat neustale kazdy den hotovost, normalne ti to staci.

petka_7
7. feb 2014

Dobrý deň, ak by ste potrebovali venujem sa finančnej oblasti a viem Vám v tomto pomôcť. Prosím kontaktujte ma emailom na petka.7@centrum.sk

martinaxx
21. dec 2014

ahojte mňa vytočila Slovenská sporiteľňa-od 1.1.2015 mi zvyšujú poplatok za vedenie účtu na 5,90€-je toto normálne?Chodí mi tam len materská.Koľko platíte v iných bankách za vedenie účtu?Kde by bolo najvýhodnejšie prejsť?

vege1
21. dec 2014

@martinaxx a aky mas typ uctu? Mozno zbytocne platis za veci, ktore nepouzivas.

gretocka
21. dec 2014

mam csob, po splneni podmienok mam ucet bez poplatku

gretocka
21. dec 2014

@deny3 teraz uz ani nemusi byt minimalny zostatok, staci ked mas prijem na ucet min. 400 Eur (tiez mi manzel dorovnava rozdiel), tri pravidelne SEPA platby (ked nemate co, dajte zas naspat posielat manzelovi nejake peniaze), pat platieb kartou (nie je problem, ved nakupujem do domacnosti)

sam2
21. dec 2014

@martinaxx ahoj, mam Unicredit Bank a ucet zadarmo, vyber z akehokolvek bankomatu na SVK ci v zahranici zdarma(co je super, lebo nemusim zhanat UCB bankomat a vyberiem si tam kde chcem), jedina podmienka je, ze ti tam musi prist min 400e mesacne (mne rozdiel doposiela mm 😎 ) 😉

Strana
z2