Kde máte 2. a 3. pilier ?
Ahojte, máte 2 a 3 pilier? Ak áno,kde? Ako sa vám to pozdáva?
Ďakujem za info
2 pilier mám v Generali a 3 pilier mám v NN. Do oboch si prispievam dobrovoľne sama a do tretieho aj zamestnávateľ.
@obcanka123 ja mam len druhy pilier - v generali index... ved kukni ako sa pohybuju, napr. vynosy za poslednych 12 mesiacov tu https://druhypilier.sme.sk samozrejme je to pohyblive
Ja mam 2. aj 3. pilier v NN, ak to este nemas, urcite odporucam. Vela ludi sa v tom nevyzna. Aj ja som v tom bola stratena nez mi to vysvetlili v NN. 2. pilier - peniaze z odvodov nenechavas statu ale idu tebe do dochodku a nic ta to nestoji, akurat tak podpis jednej zmluvy. 3.pilier- ak si zamestnana tak tvoja firma ti niečo moze prispievat. Napr. Si zamestnancom na plny uvazok a zamestnavatel prispieva 1% z hrubej mzdy, ak je tvoj plat 1000€ v hrubom, zamestnavatel ti prispeje 10€ mesacne. Ty si môžeš prispievat lubovolnu sumu (napr. mesacne len 5€) ..minimalne 15€ mesacne si sporis do dochodku (10€ dostavas navyse a 5€ si davas ty)..a fondy ti to vedia este zurocit, cize na tom mozes aj zarobit..ano je pravda ze je tam aj riziko nejakej straty, ale to sa da vyriesit fondom do ktorého sa zaradis..ak by si chcela viac info, kludne pis..viem v NN aj spravit zmluvu (proviziu z toho nemám tak aby to nebral niekto ze to tu ospevujem kvoli provizii😁)
oba v axe indexove fondy...treti je vyhodny len pre ludi ktorym prispieva zamestnavatel, ani do jedneho by som nedaval dalsi dobrovolny cash zvlastnych zdrojov, su tam brutalne poplatky a celkovo slovenske fondy spravuju zdroje investorov velmi zalostne
druhy mam len kvoli rozlozeniu rizika, statu vobec nedoverujem prakticky v nicom, ked si to clovek dobre nastavi a stara sa o to tak bude mat na 99% vyssi dochodok ako len z prveho piliera, ktory je navyse dotovany z dani
treti pilier mam lebo mi prispieva zamestnavatel, ked ja dam 5€ tak zamestnavatel mi da dalsich 60€ (co je urocenie z mojho vkladu 1200% ci kolko, no nekup to), niektori davaju 1-2% z hrubej mzdy zamestnanca a ten nemusi dat nic extra, je to rozne...ak to tvoj zamestnavatel ma ako benefit tak by som to hned bezal zalozit
@obcanka123 ja mam 2 pilier v generalli a 3 v NN. Zamestnavatel mi do 3 piliera prispieva tolko kolko si prispievam ja (do 4% z platu) takze sa mi to velmi oplati. Mam cerstvych 27 takze do dochodku este daleko cize mam nastavene tie rizikove moznosti.

Ja mam 2pilier a ten mam uz od 18tich rokov.. Mala som ho predtym v aegone ale kedze skoncili presla som do Allianzu 🙂 mne hovorili v allianze ze ide z 18% co sa odvadza statu 4% sem na 2pilier a mne ho zalozili automaticky ked som dovrsila 18rokov 🙂 3pilier nemam 🙂