Kde odporúčate uzavrieť životné poistenie?
Ahojte
Chcem si spraviť životné poistenie . Kde odporúčate si dať spraviť poistenie?
Ďakujem
@anonym_fd383e vy ste typický príklad finančné negramotneho Slováka. Poistky su nato aby chránili majetok ,peniaze ľudí a ked sa niečo stane tak takí ako vy budú prví pytat od štátu peniaze.
@patrikpatio lol ze financne negramotny slovak 😂 jj preto mame niekolko domov a 10000e pravidelny mesacny prijem 😂 a nemali sme ziadne poistky ani v casoch kym sme ziadny majetok nemali lebo poistovne su nastavene tak ze statisticky ich vacsina ludi nevyuzije, pre mna to vzdy boli a aj su vyhodene peniaze a mozno prave aj preto sa nam podarilo majetok niekolkokrat znasobit lebo sme nevyhadzovali peniaze na nepotrebne poistky .. a neboj, od statu my nebudeme pytat nic :D
@anonym_fd383e tak my sme dostali vsetky plnenia,na co mame poistky.A to poistka pnky,bez problemov vyplatena,poistka hypoteky,dokonca 2 splatky uhradili a teda nie male,dokonca aj s poistenim,resp.vratili na nas ucet,lebo hypo sa platilla normalne.Uraz tak isto preplatili.Ano je to vela penazi kazdy mesiac,ale istota je istota a bez toho by som ani nespavala.
@anonym_4db67d mozno by na taketo pripady stacila financna rezerva a nie vyhadzovat nezmyselne peniaze za poistky kazdy mesiac a potom byt rad ze mi uhradili 2 splatky z hypo.. sami si povedzte ci vyska vsetkych tych penazi co ste do toho dali a pravdepodobne este velmi vela aj date nie je ovela vyssia ako to co ste dostali
@patrikpatio lol ze financne negramotny slovak 😂 jj preto mame niekolko domov a 10000e pravidelny mesacny prijem 😂 a nemali sme ziadne poistky ani v casoch kym sme ziadny majetok nemali lebo poistovne su nastavene tak ze statisticky ich vacsina ludi nevyuzije, pre mna to vzdy boli a aj su vyhodene peniaze a mozno prave aj preto sa nam podarilo majetok niekolkokrat znasobit lebo sme nevyhadzovali peniaze na nepotrebne poistky .. a neboj, od statu my nebudeme pytat nic :D
@anonym_fd383e a nepotykali sme si vy nepotrebujem poistky 😀 dúfam, ze ani auta nemáte poistene ved to nepotrebujem 😀
@anonym_fd383e a nepotykali sme si vy nepotrebujem poistky 😀 dúfam, ze ani auta nemáte poistene ved to nepotrebujem 😀
@patrikpatio ani domy nemaju isto poistene,to su uplne vyhodene peniaze,ved ked dom vyhori,postavim si druhy.
A inac vsetky poistky mame v generali.
A inac vsetky poistky mame v generali.
@anonym_4db67d tak generáli patri medzi tie lepšie poisťovne uz len aby ste to mali správne nastavené
@patrikpatio ani domy nemaju isto poistene,to su uplne vyhodene peniaze,ved ked dom vyhori,postavim si druhy.
@patrikpatio neprezivaj sa.. pzp je povinne, to predpokladam vies
@anonym_4db67d Nie, ani domy nemame poistene. Sanca, ze vznikne totalna skoda je extremne nizka, pokial nezijes v nejakej rizikovej oblasti tak je este nizsia nez extremne nizka.. male skody si dokazes pokryt aj sam (pokial ako tuto pan vyssie povedal si “financne gramotny”), okrem toho pri malych skodach na oknach, strechce a pod poistovne velakrat najdu dovod neplatit. A vacsina zmluv je uzatvorena na dom do urcitej sumy ale cena materialov a prace rokmi rastie a teda ak by aj nahodou prislo k totalnej skode tak dostanes len pomernu cast
@anonym_4db67d Nie, ani domy nemame poistene. Sanca, ze vznikne totalna skoda je extremne nizka, pokial nezijes v nejakej rizikovej oblasti tak je este nizsia nez extremne nizka.. male skody si dokazes pokryt aj sam (pokial ako tuto pan vyssie povedal si “financne gramotny”), okrem toho pri malych skodach na oknach, strechce a pod poistovne velakrat najdu dovod neplatit. A vacsina zmluv je uzatvorena na dom do urcitej sumy ale cena materialov a prace rokmi rastie a teda ak by aj nahodou prislo k totalnej skode tak dostanes len pomernu cast
@anonym_fd383e stale hovorim,to nie je negramotnost ale zodpovednost ak mas hypoteku,co hypo ma skoro kazdy,okrem takychto vynimiek ako si ty.
@anonym_fd383e taka nízka, že príde zemetrasenie alebo s8lna búrka, požiar a bum. Tieto argumenty su ako u detí,ale ako som spomenul, finančná gramotnost ti nič nehovorí. Keby všetci rozmýšľali ako ty tak mnohí nemajú kde bývať a okrem toho veľa ľudí ma bývanie na hypotéku čiže tam ti banka nedá peniaze ked si to nepoistis, ale ideš tu dávať rozumy 🤣
@anonym_fd383e preco by som si mal sam platiť skody? A aj menšie ked nato slúži poistka ktorá je oveľa nižšia ako suma skod. Tie peniaze využijem na niečo iné a tu sa vrátim k pointe o finančnej gramotnosti a môžeš písať koľko chceš ze si finančné gramotna.
@anonym_fd383e ešte ano rastie preto sa ma poistka každé dva tri roky prehodnotiť a nastaviť tak aby to bolo správne, toze veľa ľudí to ma podpoistene je ich chyba.
@anonym_fd383e taka nízka, že príde zemetrasenie alebo s8lna búrka, požiar a bum. Tieto argumenty su ako u detí,ale ako som spomenul, finančná gramotnost ti nič nehovorí. Keby všetci rozmýšľali ako ty tak mnohí nemajú kde bývať a okrem toho veľa ľudí ma bývanie na hypotéku čiže tam ti banka nedá peniaze ked si to nepoistis, ale ideš tu dávať rozumy 🤣
@patrikpatio to ze ti nedaju hypo bez poistky je uz druha vec.. ale pozrela by som si tu sumu poistky co zaplatis za vsetky roky a sumu skod ktora je podla teba ovela nizsia :D to by som si fakt pozrela :D to vlastne poistovne su tu iba pre ludi, oni vobec nechcu zarobit, rozdavaju kazdemu peniaze podla tejto logiky len aby ludom pomohli :D :D akoze dokazem do urcitej miery pochopit argument ze niektori ludia sa prehnane boja ze co ak bude to a to a nie su schopni si peniaze odlozit a mat dostatocnu financnu rezervu ale obhajovat to tym ze vlastne ty menej zaplatis na poistkach ako na oprave? :D lol, nonsens, tolko k finacnej gramotnosti pane
@patrikpatio to ze ti nedaju hypo bez poistky je uz druha vec.. ale pozrela by som si tu sumu poistky co zaplatis za vsetky roky a sumu skod ktora je podla teba ovela nizsia :D to by som si fakt pozrela :D to vlastne poistovne su tu iba pre ludi, oni vobec nechcu zarobit, rozdavaju kazdemu peniaze podla tejto logiky len aby ludom pomohli :D :D akoze dokazem do urcitej miery pochopit argument ze niektori ludia sa prehnane boja ze co ak bude to a to a nie su schopni si peniaze odlozit a mat dostatocnu financnu rezervu ale obhajovat to tym ze vlastne ty menej zaplatis na poistkach ako na oprave? :D lol, nonsens, tolko k finacnej gramotnosti pane
@anonym_fd383e to je matematika zakladnej skoly to nie je nic zložite ani zdaleka nedas do poistky tolko kolko mozes dostat, ale ty si aj tak pojdes svoje :D rocne poistenie 400x 50rokov je 20 000 za 20 litrov si chod postavit dom :D a to som dal fakt drahe poistne mnohi maju ovela nizsie. Nabuduce ked sa chces takto strapnit opat nech sa paci :D
pracujem roky v poistovni. nepresviedcam, nenutim. len sa smejem na argumentoch niektorych autorov prispevkov....
pracujem roky v poistovni. nepresviedcam, nenutim. len sa smejem na argumentoch niektorych autorov prispevkov....
@babatko17 na mne že ? :D
@babatko17 na mne že ? :D
@patrikpatio podla mna je dolezite vediet co poistit. Pzp ano je povinne. Mam VP 11 rokov. Kolko krat som vyuzila poistku? Ani raz.. myslis ze sa mi to vrati neskor? Urcite nie...
Poistovne presne z tohto ziju. Z penazi ktore im posielame. A ani z daleka nevyllatia tie sumy. To musi byt dobra nahoda. Keby nic nezarobili neboli by tu..
@babatko17 takze je to blbost? my mame urazove. muz pracuje rukami
@babatko17 takze je to blbost? my mame urazove. muz pracuje rukami
@anonym_5e8fd7 to znamena,ze pani z poistovne uz isto riesila xy plneni,kde ak by neboli poisteni,rodina by zle skoncila,este raz opakujem:neni to negramotnost ale zodpovednost,lebo co ak pride este rychlejsie ako to dopovieme.
@anonym_5e8fd7 to znamena,ze pani z poistovne uz isto riesila xy plneni,kde ak by neboli poisteni,rodina by zle skoncila,este raz opakujem:neni to negramotnost ale zodpovednost,lebo co ak pride este rychlejsie ako to dopovieme.
@anonym_4db67d poistka nie je odveci, len podla mna musi byt spravne nastavena
@patrikpatio podla mna je dolezite vediet co poistit. Pzp ano je povinne. Mam VP 11 rokov. Kolko krat som vyuzila poistku? Ani raz.. myslis ze sa mi to vrati neskor? Urcite nie...
Poistovne presne z tohto ziju. Z penazi ktore im posielame. A ani z daleka nevyllatia tie sumy. To musi byt dobra nahoda. Keby nic nezarobili neboli by tu..
@anonym_9c8669 to,ze sa tebe este nic nestalo,ale povazujes to za vyhodene peniaze,je to tvoj nazor.
Za mna poistovna vyplatila 17000eur,keby nemam zakonnu poistku,co aj taki borci su a frajeri tak fakt si to neviem predstavit.
Nahoda je blbec,radsej si budem platit par eur a viem,ze vsetko co treba je kryte.Splnenim sme naozaj nikdy nemali problem.
Ja zasnem kolko ludi si zaklada poistenie.. vsak to su totalne odrby, to si mozte rovno ist kupovat zreby do loterie.. drviva vacsina zaplati ovela viac ako dostane.. a toto je ale normalne davova psychoza s tymi poisteniami, pomaly kazdy v okoli ma nieco poistene 🤦♀️
@anonym_fd383e mas taky pocit? Co potom je zakonne poistenie? Dochodkove, v nezamestanosti, nemocenske. Princip poistenia je vsade rovnaky. Funguje na principe solidarity. A verim, ze mas dostatocne uspory na to, ze ked nebudes moct byt ekonomicky aktivna, budes sa o seba vediet postarat sama.
@anonym_4db67d poistka nie je odveci, len podla mna musi byt spravne nastavena
@anonym_5e8fd7 hlavne pnka,smrt a invalidita,to su zakladne a dolezite veci,co musia byt kryte,co ak.Dalsie pripoistenia,ako choroby no ak sa netrafim do tej spravnej??Takze ano spravne nastavena,tak ako uraz.Maju tabulky a tie ich nepustia,radsej si riadne nastavit pn.
@anonym_5e8fd7 hlavne pnka,smrt a invalidita,to su zakladne a dolezite veci,co musia byt kryte,co ak.Dalsie pripoistenia,ako choroby no ak sa netrafim do tej spravnej??Takze ano spravne nastavena,tak ako uraz.Maju tabulky a tie ich nepustia,radsej si riadne nastavit pn.
@anonym_4db67d smrt a invaliditu mame. to viem.
@anonym_4db67d smrt a invaliditu mame. to viem.
@anonym_5e8fd7 aj pnka je dolezita,lebo rok clovek musi byt na pnke a potom az invalidita.Takze krytie cely rok,a uz invalidita tam sa ale tiez davaju sumy krytia.Cim vecsia tym drahsia a nad 40percent este drahsia.
@anonym_5e8fd7 aj pnka je dolezita,lebo rok clovek musi byt na pnke a potom az invalidita.Takze krytie cely rok,a uz invalidita tam sa ale tiez davaju sumy krytia.Cim vecsia tym drahsia a nad 40percent este drahsia.
@anonym_4db67d my platime okolo 50 euro, no tak snad to je dobre nastavene. PN nevie m ako je, lebo my sme neuvadzali choroby , mame taku poistku..tak neviem musim pozriet.
@anonym_9c8669 to,ze sa tebe este nic nestalo,ale povazujes to za vyhodene peniaze,je to tvoj nazor.
Za mna poistovna vyplatila 17000eur,keby nemam zakonnu poistku,co aj taki borci su a frajeri tak fakt si to neviem predstavit.
Nahoda je blbec,radsej si budem platit par eur a viem,ze vsetko co treba je kryte.Splnenim sme naozaj nikdy nemali problem.
@anonym_4db67d a kolko ludi z tych co platia sa dostane do situacie,ze mu maju vyplatit 17 000? Ake percento platicov? Radsej si tych par eur usetrim a vien ze ich realne aj mam a ak sa nieco stane viem ich vyuzit.
@anonym_autor sama mám roky vsetko v allianz a nedavno som začala pre nich pracovať. Ak máte zaujem kludne ma kontaktujte 🙂
@jenny2209 viete mi prosím poradiť k životnému poisteniu pre dieta v Allianz?
@anonym_4db67d a kolko ludi z tych co platia sa dostane do situacie,ze mu maju vyplatit 17 000? Ake percento platicov? Radsej si tych par eur usetrim a vien ze ich realne aj mam a ak sa nieco stane viem ich vyuzit.
@anonym_9c8669 takze 100eur.12 je 1200eur,tak kolko to musim setrit na 17000eur???aby som ich sfleku vyplatila panovi???Kolko musim setrit,aby som sfleku vyplatila 175000eur hypo???No takto potom som si vlastne ani hypo brat nemusela,staci setrit.
Vidite slovaci,na co vam je len hypoteka.
To potom ani zamestnavatel vlastne nemusi mat ziadne poistky,ved si to vyplati zo zisku,tak???Alebo mu to vyplati sfleku zamestnanec,tak???Na co su nam len tie poistky???Preco sa robia len tie zbierky,ked si ludia postavia dom,este ho nestihnu poistit a vyhori a mozu splacom zacat od znova.

@patrikpatio asi sa nechapeme, niekto kto opravuje strechy alebo murar ma isto vacsie riziko pri povolani nez Iteckar s karpalnmym tunelom a hemeroidmi.
@anonym_5e8fd7 ale murar je zivnostnik a ziadneho zivnostnika nepoistia na pnku,iba na uraz a teda podla tabuliek,a to mavaju poistovne malo dni.
Zivotka je na zivot ako taky,aj iteckar moze zomriet,ma hypo nakrku,ako skoro kazdy clovek.Poistka vyplati hypo a zena moze len smutit,a nie si to hodit,lebo ma sama hypo na krku.