icon

Kde získať hypotéku s nízkym príjmom a exekúciou?

iwinka82
3. dec 2023

Ahojte..poraďte prosím kde sa dá vybaviť aspoň 50.000€.V banke mi neschvália s dôvodu,že robím na dohodu za 395€ a priateľ síce zarobí okolo 890-950 € ale má aj exekúciu.Ja mám 2 deti,žijem s rodičmi a priateľ tiež.Chceli by sme bývať spolu.Podnájmy sú ,,predražené,, a zväčša s podmienkou pre 2 alebo 3 osoby.Tak by sme chceli radšej nejaký malinký domček a bolo by to aspoň v úvodzovkách naše,ako platiť niekomu,kde okrem vymaľovania nemôžeš nič a môžu vás kedykoľvek vyhodiť.Za každú radu,typ ďakujem a zdržte sa prosím blbých komentárov a odsudzovania.

Strana
z2
sense
3. dec 2023

@iwinka82 koľko máte úspor? Žiaľ pri takých platoch, veku, a bonite je hypo na 50tis nerealna

diewcatqoo
3. dec 2023

@iwinka82 prepac, ale ty to vidis velmi ruzovo. Ja chapem, ze chcete spolu byvat a ze nemusite mat nic luxusne. Ale zamyslela si sa nad tym, co by stalo, ak by ste chceli napr. menit strechu na dome? Opravovat fasadu? Staci, ze by odisiel blby kotol, to je tiez palka..
To nie je len ze platit hypoteku. Treba aj z niecoho zit. Nie ze nebudem si kupovat nove veci. Ale treba platit energie, vodu, jedlo, zakladne potreby pre vas a pre deti. Tyzden pred vyplatou nebudete mat co jest. A co ak sa stane, ze vam skonci fixacia a vyskocia uroky? Ako to zvladnete?

januska12323
3. dec 2023

Ľudia trošku rozmýšľajte. Tvoj príjem so všetkým by bol akurát tak na splátku hypotéky. Z frajerovych zaokrúhlime 1000 - energie, jedlo pre 2+2, ošatenie, drogéria, veci do školy atď. On má exekúcie za čo? Nevie narábať s peniazmi? Za 50 000 kúpite starý dom, koľko máte našetrené? Banka nedá plnú sumu. Plus v takom dome treba stále niečo opravovať. Pokazí sa kúrenie a budete mrznut?

majlo1234
3. dec 2023

Za prve, vyskusajte si obehat banky, pripadne kontsktovat sikovneho financneho poradcu, nech vam poviem, kolko penazi(ak vobec) by vam dali. Rozumiem, ze chcete riesit spolocne byvanie, ale myslim si, ze vzhladom na prijem je dom ruzova predstava, mozno vam vyjde na nejaky byt. Neviem, v akej cene sa pohybuju byty vo vasom okoli, ale stoji to za vyskusanie. Ked vam vycislia splatky, uvidis, ci to budete zvladat

la_dolce_vita
3. dec 2023

Dohoda sa ako prijem neakceptuje, cize bude sa ratat len jeho prijem na 4 ludi. To na nejaku splatku velmi nevychadza. Musis sa zamestnat na TPP. A ak je exekucia este neukoncena, tak bez sance.

buberova
3. dec 2023

Je to finančne veľmi veľmi nerozumná predstava.. ale že veľmi veľmi veľmi veľmi.

alickapusinka
3. dec 2023

@iwinka82 aha tak ale aj tak podľa mňa len hypotéka by bola okolo 500 eur výsoke úroky.

crazy_cat_lady
3. dec 2023

@iwinka82 myslim, ze pri Vasich prijmoch to nie je velmi realne.. treba mat nasetrene aspon 10-20%. Za 50 tisic neviem, ci sa da nieco kupit a ak aj ano, tak asi nie vuplne obyvatelnom stave.. idealne by bolo, keby si zasla do banky a pohovorila si s financnym poradcom

tttbb
3. dec 2023

50000 by vam asi mohli schvalit, ale netusim kde a aky dom chcete zohnat za 50000. Bude to bud haraburda, alebo niekde 90km od najblizsieho mesta a prace. :/

marhulka13
3. dec 2023

@iwinka82 žiaľ, nereálne niečo dostat

sissy27
3. dec 2023

@iwinka82 kedze tvoj vyvoleny ma exekucie, tak hypo nedostane nikde ani najblizsich 5 rokov po ich splateni, ani keby zarabal 5000€. Ty s prijmom necelych 400€ a dvoma vyzivovacimi povinnostami tiez nikde. Spolu za danych okolnosti tiez nikde. A sorry, ale nemozes sa cudovat.
A to este potrebujes mat aspon 20% hodnoty nehnutelnosti z vlastnych zdrojov - ci mate nasetrenych 10 tisic je asi zbytocna otazka. Mimochodom, za 50k by ste aky dom chceli kupit?

zmrzlinka2021
5. dec 2023

@iwinka82

Tvoj priatel ma exekuciu, cize on hypoteku nedostane. Ty mas vazne zdravotne problemy, 2 deti, prijem z prace ani nie 400 EUR.
Uprimne - myslis si, ze je rozumne aby si sa zadlzovala a kupovala staru rozpadnutu chajdu? Uvedomujes si tie rizika? Chapes, ze kazda oprava bude nie o stovkach, ale mozno tisicach eur? A co ked priatel sa rozhodne s tebou rozist?

Prosím ťa, čítaj pozorne, čo ti tu piseme - nikto ti to tu nepise preto aby ti uskodil.

Strana
z2