icon

Kde sa dá zriadiť pohrebné poistenie?

19. sep 2024

Ahojte
Prosim Vas neviete,kde si mozem zalozit tzv pohrebne poistenie?
Aby bolo z coho zaplatit pohreb,ak zomriem ja,alebo manzel
Nemame navyse € ,tak aspon takto postupne nieco odkladat
Aspon nejake 2000€ ,aby bolo aspon nieco
Mame 40r takze clovek nikdy nevie,kedy si po nas smrt pride ,,,,,
+kolko sa plati mesacne cca?
Nechcem to odkladat na ziadny sporiaci ucet
Dakujem

Strana
z3
silvinakuc
16. aug 2025
@milusa26

Ahoj, ak by si ešte potrebovala poradiť kľudne sa mi ozvi, robím pre viaceré poisťovne 😉

Ahoj, prosím, mne skončilo pohrebné poistenie v Slsp, povedali mi, že po skončení si môžem peniaze vybrať celú sumu, uzavrela som si ešte jednu, ktoru nechcem vybrať. Tú prvú potrebujem, vyplatia mi peniaze, keď požiadam? Snáď mi pri uzavretí dali správnu informáciu … ďakujem 🙂

elz1920
16. aug 2025

Pohrebné sme zatiaľ založili iba manželovi, keď sme boli v Sporiteľni vybaviť niečo iné, platíme 30 eur mesačne, je to cez Kooperativu, peniaze sú v podstate hneď. Minimálne sa musí sporiť 2 roky, dovtedy vyplatia len to, čo sa vložilo, po 2 rokoch plnú sumu. Platí sa 10 rokov, výsledná suma je 3000.

Ako nevieme ani dňa, ani hodiny, lepšie je mať niečo v hrsti, ako prosíkať po rodine, ak by to nebodaj nastalo. Kde je napísané, že vzťahy zostanú úžasné, peniaze sa budú kotiť geometrickým radom?

milusa26
13. sep 2025
@silvinakuc

Ahoj, prosím, mne skončilo pohrebné poistenie v Slsp, povedali mi, že po skončení si môžem peniaze vybrať celú sumu, uzavrela som si ešte jednu, ktoru nechcem vybrať. Tú prvú potrebujem, vyplatia mi peniaze, keď požiadam? Snáď mi pri uzavretí dali správnu informáciu … ďakujem 🙂

@silvinakuc ahoj 🙂 tak ako názov napovedá tak to sú peniažky šetrené na pohreb, naklady s tým spojené atď...majú byť vyplatenè osobe po tvojej smrti ktorú si uviedla ako oprávnenú...peniažky si vieš samozrejme vybrať ale je to pre teba nevýhodné pretože ti ich dajú za odkupnú hodnotu. Ak máš viac otázok kludne mi napíš správu 😉

laciko
29. okt 2025
@milusa26

@silvinakuc ahoj 🙂 tak ako názov napovedá tak to sú peniažky šetrené na pohreb, naklady s tým spojené atď...majú byť vyplatenè osobe po tvojej smrti ktorú si uviedla ako oprávnenú...peniažky si vieš samozrejme vybrať ale je to pre teba nevýhodné pretože ti ich dajú za odkupnú hodnotu. Ak máš viac otázok kludne mi napíš správu 😉

@milusa26 mne tiez skoncili a mam tam 2000€ a ked chcem vybrat, strhli by mi 500€! Predtym, mi viac x.povefali, ze si mozem ich nechať na zhodnotenie, teraz ze nijako sa nebudú zhodnocovat, len budú čakať, kym nastane poistna udalosť. Takze ked budem žiť x rokov, prídeme o inflaciu a znehodnocovanie penazi? A to ich nechať roky v tej banke?

Strana
z3