Kde šetriť?

10. sep 2023

Ahojte, kde šetríte? Investujete, termínované vklady, sporenia? Kde? Cez banku a akú, alebo eic, finax? Poraďte, chceme niekam začať šetriť, zatiaľ všetko držíme na účte.

hopsadobrandejsa
10. sep 2023

Kazdy to ma inak, skus sa obratit na financneho poradcu aby Vam dal par tipov co sa v sucasnosti oplati. Niektori maju na terminovanych, ini zas maju nieco v akciach.

Dolezite je diverzifikovat takze hlavne neukladaj vsetky svoje vajicka do jedneho kosika.

paradajkova
10. sep 2023

Tu (https://www.financnahitparada.sk/terminovane-vk...) sa daju napr. porovnat terminovane vklady. Idealne pre konzervativneho klienta, co sa boji ist do investovania. Uroky isli konecne hore, na terminovanom vklade su vsetky peniaze chranene ochranou vkladou, cize o tie peniaze sa neda prist ani ked banka skrachuje. Napr. v Slovenskej sporitelni sa da terminak otvorit aj cez IB, rovnako zrusit sa da kedykolvek cez IB. Je to extra pohodlne a clovek aspon nieco zaraba na peniazoch, ovela lepsie ako mat iba na beznom ucte.

Ine formy investovania ako dlhopisy, fondy a pod. by som riesila cez financneho poradcu.

martinp288
10. sep 2023

IAD, Xtb

jaroslav81
11. sep 2023

Termínovaný vklad od JnT 4% viazanosť 1 rok. V dnešnej dobe je ťažko povedať, čo sa oplatí...pekne to všetko rástlo posledných 10 rokov, či to pôjde takto ďalej aj ďalších 10 rokov je otázne, skôr nie...