Kde si mám zobrať úver 5000 eur?
ahojte baby .. s manzelom sme uvazovali ze by sme si zobrali bezucelovy uver ..este sme ziadnu pozicku nemali a ani nemame .. boli sme sa pytat v UniCreditBank, Slovenskej Sporitelni, CSOB, rozmyslali sme aj nad ZUNO alebo mBANK ..vsade by nam uver dali .. rozdiel je len u urokoch .. moja otazka ale znie s ktorymi bankami mate najlepsie skusenosti? ..chceli by sme uver bez komplikacii teda co najjednoduchsi, aby sme tam nemuseli lietat s 300 papiermi a aby schvalovanie netrvalo pol roka.. pytam sa preto lebo si najskor v konkretnej banke musime zalozit ucet ..a nechcem si tam zakladat ucet ked ho od zurivosti budem musiet o 2 mesiace zrusit ... jednoducho sa pytam na vase skusenosti s bankami dakujem 🙂
@maribell nie nie zle skusenosti.len kvoli uveru.. sme zadlzeny na 10 rokov.. tiez sme brali na byt- rekonstrukciu.. ale teraz by som to asi spravila postupne pomaly bez pozicky.. to neviem.. ja som tam uz predtym 2mesiace mala ucet.. muz ma uvet v slsp ale lepsie to vyslo v zune.. ale teraz ze vraj dobre uroky davaju v otb ale banku ako taku nepoznam
@maribell ak to chces na prerabku domu rozhodne neries bezucelovy, ci mate tolko penazi ze rada preplatis 1500e lebo si leniva ist niekde 3x s papiermi? Posli ich mne, ja za 1500 rada pocestujem aj 3x z KE do ziliny
Rieste to hypotékou, resp ucelovym uverom na byvanie.
Bezucelove sa pohybuju niekde na urovni 8-10% hypoteky 3-5% a ak ste "mladi " este nizsie
@maribell nie nie zle skusenosti.len kvoli uveru.. sme zadlzeny na 10 rokov.. tiez sme brali na byt- rekonstrukciu.. ale teraz by som to asi spravila postupne pomaly bez pozicky.. to neviem.. ja som tam uz predtym 2mesiace mala ucet.. muz ma uvet v slsp ale lepsie to vyslo v zune.. ale teraz ze vraj dobre uroky davaju v otb ale banku ako taku nepoznam
@mon29 my sme to tiez tak chceli ze si budeme setrit a pomaly robit ale stale sa k tomu nevieme dopracovat ..uz sme mali nasetrenych 700 eur ale zrazu BUM pokazila sa chladnicka, potom manzel musel ist na plateny operacny zakrok a k tomu este sa manzelovi zlomili okuliare a musel si kupit nove a ani sme nevedeli ako a sme opat na nule .. toto leto sme chceli menit okna lebo uz su fakt stare a setrenim by sme museli cakat do dalesieho leta ..a cez dalsiu zimu uz s tymito oknami byt nechcem zbytocne plytvame teplom ☹
@maribell to ja ta uplne chapem..ked sa sype tak poriadne.. a nerozmyslali ste na splatky ?.. kazdopadne nech sa rozhodnete akokolvek drzim vam palce aby ste nasli dobry uver. Teraz ked sa pozeram spat tak za 150eury mesacne som mohla postupne zrekonst. byt.. teraz davam tie peniaze do banky..a vratim v lepsom pripade o 3000 viac.. tak ja by som uz nebrala..
ahoj 🙂 radšj by som neriešila úrokovú sadzbu ale pýtala sa na RPMN ( ročná percentuálna mierna nákladov) často sa stáva že banky sa prezentujú nízkym úrokom a ktovie čo si do toho zarátajú., takže pýtať sa na RPMN to musí mať banka zo zákona presne uvedené...a samozrejme zvoliť si tú s najnižším RPMN 🙂
@maribell je uplne jedno, aku banku si vyberiete. okrem slovenskej sporitelne a postovej banky su asi vsetky banky normalne. teraz ma vyhodne podmienky aj otp banka. treba si len vybrat, ktora banka vam ponuka najvyhodnejsi urok. a ake su dalsie poplatky.
tak polopate ti to skúsim vysvetliť nie splátky sa nezvyšujú pokiaľ ich máš fixné 🙂 tie krátkodobejšie úvery ich fixné majú poväčšine..zbyšovanie je skôr bežné pri úveroch na 30 rokov 🙂 chápeš..zmena kurzov, inflácia, časová hodnota peňazí...sama isto vieš čo znamenalo 1000 korún niekedy a koľko je dnes 30 €...
a teraz k tým mesačným splátkam..môžeš voliť 2 možnosti...buď sa zameráš na nízke mesačné splátky to znamená že zvolíš si úver ktorý budeš splácať dlhodobo..napr. ak si vezmeš 5000 a splácaš ich 60 mesiacov tak splátka je oveľa nižšia ako keď to splatíš za 24 mesiacov.samozrejme čím dlhšia doba splácania tým viac preplatíš..a druhá možnosť je tá opačná..vyššie mesačné splátky ale kratšia doba splácania, a resp. menej preplatíš..
a čo sa týka celkovej splatenej čistky, koľko preplatíš celkovo na to slúži práve to RPMN...to ti vyčísli presne % to zo sumy ktorú zaplastíš...tam sú zahrnuté splátky, úrok, poplatky jednoducho všetko..
tak teda ak sa rozhodnete zobrať tých 5000 napr. na 2 roky tak jednozačne porovnávaj to RPMN .🙂 inak každá banka musí mať vyčíslené RPMN a pravdivo 🙂 ak nie, alebo náhodou by ho mala zavadzajúco uvedené čo si môžeš kdekoľvek na online kalkulačke overiť tak splácaš úver bez navýšenia 🙂
pre detailnejšie info skús :
@daniellee tak 5000 na dva roky je pre nas nerealne 😀 skor sa pohybujeme okolo tych 5-6 rokov .. je mi jasne ze preplatime viac .. splatky nam ponukaju vsade fixne kedze sa jedna iba o 5-6 rokov .. mna najviac zaujma ta celkova splatena ciastka ..chcem aby to vyslo do 7000 ..vyssie urcite nepojdeme
tak potom ak chcete tú najvýhodnejšiu ponuku tak stačí obehať banky s požiadavkou na 5000 € / 60 mesiacov, napr. a pýtať sa na RPMN pri rovakých podmienkach 🙂 teda 5000/60 mes. a tam kde je RPMN najnižšie zaplatíte najmenej 🙂
@maribell V mBank mas ucet zadarmo, takze neplatis za jeho zalozenie. A urok dostanes taky, ako ti vypocita kalkulacka na ich stranke po zadani parametrov. Na rozdiel od inych bank, kde ti kalkulacka na stranke banky vypocita krasny urok a potom pri podpise zistis, ze ten realny je uplne iny. 🙂
Tak si vypocitaj podla vysky splatky kolko zaplatite naspat a budes vediet porovnat.
@bosoriak to viem ze je zadarmo ale nechcem ho zakladat ked ho potom o mesiac zrusim 😀 ..teraz garantuju 9,9% pre kazdeho a tam mi to vychadza zhruba 6300 eur ..co by bolo fajn .. ja len celkom tomu nerozumiem .. z akych bankomatov sa da vyberat? .. lebo to som sa nedocitala .. a da sa vsetko vybavit cez internet? alebo sa budem musiet trepat do ziliny?
@maribell Najlepsie ked si vyplnis ziadost rovno na ich stranke. Je to len ziadost, takze nic zavazne. A tam sa dozvies. Prip. im zavolaj na infolinku.
Co sa bankomatov tyka, tie nemaju vlastne. Vybera sa z ktorehokolvek bankomatu, podla objemu platieb uskutocnenych kartou v danom mesiaci mas zadarmo 1 - 4 vybery. Napr. ak zaplatis kartou v mesiaci viac nez 200 eur, tak mas 4 zadarmo. Ostatne sa platia 1,2 eur za vyber. My platime kartou skoro vsade, takze nam to vyhovuje.
@ammellia tak ako pises...ono v tej banke si zalozis novy ucet tak ci tak...vola sa uverovy ucet.....tiez bude mat cislo uctu,na ktory sa bude splacat pozicka.....a za tu pozicku splacas uroky.....
oni chcu aby si zalozila novy ucet(iny nez uverovy) preto,aby oni s tvojimi vkladanymi peniazmi (vyplatou) mohli otacat a zarabat... 😉
moj manzel robil kedysi s financiami a vzdy najviac chvalil VUB-ku, aj my sme rozmyslali nad uverom, pochodili sme banky a naj nam vysla VUB-ka...
my sme brali bezúčelový od poštovej banky na 10rokov 15000eur, vo štvrtok sme začali vybavovať a pondelok poobede už boli peniažky na účte 😀 60 mesiacov platíme úroky a 60 mesiacov je bezúročné obdobie / a máme najnižšie úroky, čo u nich poskytujú na bezúčelovú pôžičku/
@lubikan mne nerobi problem zalozit si tam ucet ale uz ked budem vediet ze sa mi to vobec oplati .. pretoze zuno ma uroky od 6,9 do 19% .. chcela by som dopredu vediet aky urok by mi vypocitali a potom sa rozhodnut ci zalozim ucet a poziadam o pozicku
@angelina86 vo vubcke sme boli a vychadza to tam fajn ale za vedenie uctu si pytaju 5 eur :-/ co sa mne osobne nepaci pretoze niekde ponukaju aj zadarmo ..
@beata79 postovu banku som nepozerala ..maju na stranke nejaku kalkulacku aby som si to mohla vypocitat? .. kolko celkovo splatite?

@maribell Môžem ti poslať na kamošku číslo, ona ti poskytne bližšie informácie.