Kde založiť deťom sporiaci účet?
Ahojte chcem sa spytat kde sporite detom peniaze.Chcela som na vkladnu knizku ale najskor asi na sporiaci ucet,zvazujem tatrabanku alebo primabanku .Prosim poradte kto setri detom uz dlhsiu dobu.
My mame v Tatra Banke, detske konta+sporiaci ucet...
@liz_lemon a urazovu detom aj sebe platim lebo u nas nikdy nevies. A uz aj zlomena ruka bola a plnili. Plus deti maju aj kriticke choroby. U nas,bolo podozrenie na velmi vazne ochorenie a vtedy mi aj dobre padol pocit ze keby ozaj tak mam aspon ciastocne vykryty vypadok prijmov, kedze jasne by som s malou bola v nemocnici co najviac plus doliecovak doma. Kadejake doplnky co odporuci lekar tiez stoja peniaze. Ale to neberiem ako sporenie ale fakt poistku v krizovom stave
No to plati pri vsetkych poistkach kym sa nieco nestane. My sme platili cca 4 mesiace ked slecna zlomila ruku v zapasti, miesto klasickej sadry mohla dostat daku speci vec co ju nesvrbela a nebola tazka. Zdravotna to nepreplacala. Poistku ale fakt neberiem ako sporenie.
@erienka Neviem ako je to pri detoch, ale my sme mali stav.sporenie a manzel povedal, ze to ani zdaleka nebolo to co pred rokmi. Ano dostanes statnu premiu, ale co z toho ked sa plati dan z uroku a vedenie uctu totalne zdieranie. Podla mna sme na to "zarobili" minimum.
Vo fondoch sme mali peniaze a vynos bol niekolko stovak takze sme neprerobili. Aj teraz mame, ale aj to neskor zrusim. Faktom je, ze najlepsia investicia je nehnutelnost. Akekolvek sporenia su somariny.
@dejka77 jasne, ze sa stav.sporenie az tak nevyplaca, ale ja tie peniaze proste musim dat niekam, kde na ne nemozem siahnut, inak by som ich minula, ja sa poznam. Skusala som tiez raz sporit cez fondy, ale po dvoch rokoch som tie peniaze vybrala, bolo to pre mna stresujuce, kedze kazdu chvilu som tam mala menej ako som tam vlozila. Aj ked viem, ze som sa nemala kazdy mesiac pozerat, kolko tam mam. Keby som ich nebola pred par rokmi vybrala, mozno som mohla byt teraz v peknom pluse.
A co mam teda drzat peniaze pod vankusom? Ked mi tu radite ze nedavat do banky tak kam s nimi.a na nehnutelnost nemam aby som investovala,to ne take lahke jak sa to pise a pocuva
Finax
Ahoj, nečítala som odpovede s rady, ... vub má vkladnu knizku 0,8%p.a. a za určitých podmienok je to zároveň urazove poistenie. Sporenie nepravidelné... asi jedno z tých "lepších" čo súčasný fin.trh ponuka.
Pred 20 rokmi som dala dcere urobiť investičné životné poistenie. Nebola to velká suma, len 20e mesačne ( vtedy v prepočte) ,ked dovršila 18tku, tak som dala prepísať poistenie na ňu. Má tam nasporených dobrych pár tisíc .Ako štart jej to určite pomôže a ešte je aj poistená .Podla mna je toto tiež cesta ako zhodnotiť peniažky. Samozrejme, že sa dá s peniazmi hybať a až by potrebovala časť vybrať tak može. Dnes veľa ľudí nemysli na to, že dieťaťu sa može stať čokolvek, alebo nám rodičom. Mala nastavenu poistku tak, že keby som ja nedajbože umrela alebo ostala invalidná, tak poisťovna doplaca celu sumu za poistenie, po celú dobu. Jednoznačne za mna možem odporučiť takéto šetrenie
@jarka1804 za mna je zivotne positenie mrhanie peniazmi. Ano moze sa stat million veci a million veci sa uz ludom stalo a vacsina ludi aj tak ma poistky pouzatvarane bud zle alebo to nevykryje to co potrebuju v tom pripade. Ak sa aj nic nestane nieje rozumnejsie splatit hypoteku miesto 30tich rokov za 10? ved nemusim potom tolke uroky do toho pchat a zivit banku... kazdy nech si robi ako uzna za vhodne 🙂
Chapem, problem je v tom ze ludia sa vacsinou nezaujimaju o svoje poistky. Daju si poistiť urazy, nie choroby. Ano je to drahsie, ale pravdepodobnosť, ze umries na uraz je nizsia ako to, ze ta postihne nejaka choroba. Preto potom ludia nadavat na poistky. Ale v konecnom dosledku ked sa opytas x ľudí, tak malokto ju uzatvaral s tym, ze si pripoistil choroby. Poznam nespocetne mnozstvo ludi, ktorí mali take zmluvy a tiez boli nespokojní.
Da sa zalozit ucet v slovenskej sporitelni pre 2 mesacne dieta? Aj zo sporenim?

@alena68 urcite nikde, uroky su o nicom. Svagrina pracuje v banke a ani ona tam nema sporiace ucty pre decka. My sme to vyriesili tak, ze sme kupili byt na hypo. Vacsinu nakladov nam zaplatia podnajomnici, nejakych 20euro mesacne doplacame my, cize to berieme tak, ze to vlastne dcerke akoby sme platili to sporenie v banke 😁