Kde získam pôžičku na dokončenie domu?
Dobrý večer, prosím vás poraďte mi kde mi dajú pôžičku potrebujem 1000 min 2000€ . Staviame domček pre deti (detskú izbičku) a chýba nám táto suma aby sme mali dokončenú strechu.... Priateľ pracuje no žiaľ pôžičku mu nedajú keďže má dlh ktorý ešte musí splácať tak mu pôžička neprešla.Ja dostávam len rodičovský príspevok. Priateľ zarába dobre, no všetko naraz sa nedá, detí, stráva, škôlka, výdavky atď.
Som šťastná že aspoň niečo sa porobilo no hlavna je ešte ta strecha a už to bude dokončené. Splácať není problém 50€ mesačne by som vedela posielat ďakujem pekne .
Akoze nechapem. Nakupil material a akurat na strechu detskej izby mu chyba? To ako vypocital,ze akurat v casti,kde bude detska izba,mu chyba tych par m2? Nezvyknem tu ludi osocovat,ale ty tak klames,ze to ani mozne nie je.
@marca12 v jednom komentári písala, že izbu dostavovali
Mám tu jedno riešenie, ktoré pri finančnej disciplíne bude dokonca zadarmo - kreditná karta.
Vybavte si ju napr. na 1000€, miniete to na tie vaše ultra potrebné výdaje, potom, keď priateľ dostane výplatu, tak v prvom rade vráti 1000€ na kartu, aby sa neplatil úrok a následne všetky výdavky (strava, drogéria atď.) plaťte z kreditky, ale len do výšky 950€... Ďalší mesiac to isté, aké len do výšky 900€... Ďalší to isté, ale len do výšky 850€... Atď.
Samozrejme to vyžaduje, aby mu bola vydaná kreditná, ale zase 1000€ nie je vysoký úverový rámec a potom to chce tú disciplínu pri kolobehu požičiavaní a vracaní. V tom prípade by ste za tých 1000€ nezaplatili ani 0€ úrok.
Nerozumiem.... aj my mame rozrobeny dom...tiez nemame hotovo vsetko...a tiez s nami spi v jednej izbe dieta....1000eur by mi nepomohlo. Jednoducho nehnevaj sa som v teme akurat doma a nechapem naco ti je 1000 eur kvoli comu sa ides zadlzit. To staci akurat na nabytok. Ale nejdem ti dotoho rozpravat...Akoze skus nebankovku...ale neviem ci mas zaujem zobrat si kvoli 1000 eur 30%urok? Home credit? Kazdy tyzden ti budu klopat....daj 5 eur!!!. To vazne chces? Urcite ti to stoji za 1000eur, ked tvoj muz zaraba zevraj dobre? Skus obmedzit nieco ine a usetrit.
Pani.asi čakala, že jej tu niekto.pozicia 2000. Podľa jej komentárov klame, až sa.prasi. staviame aj.my dom a 2000 je prd do vetra, ktorý nespraví domček obývateľným.
Pani.asi čakala, že jej tu niekto.pozicia 2000. Podľa jej komentárov klame, až sa.prasi. staviame aj.my dom a 2000 je prd do vetra, ktorý nespraví domček obývateľným.
@akbara77 ja myslim, ze nečakala, ze požičia, ale že sa jej tu ženy normálne poskladajú. Už tu bol raz podobný pribeh, len znel zúfalejšie a ženy sa nechali nachytať a poslali peniaze. Potom o mesiac zase, ale tam uz im to snáď došlo, ze pani klame. Toto je síce iný pribeh, ale dosť mi to pripomína ten predchádzajúci (a hlavne nekonečné výhovorky na vsetky rady, čo dostala). Stavím sa, ze o ďalší mesiac to tu bude zase, síce trochu inak napisane, ale zase bude nejakej "bohatej" paničke chýbať 2000 eur..
@jesenzima
Normalne - socialne slabsí ludia, alebo nižšia stredná vrstva si chce zit "nad pomery", lebo predsa nebude zit v byte, tam zije stoka.
Toto je taky zaujimavy slovensky fenomen.
A potom si kupuju haraburdy 30 km od mesta, kde nic nie je, bus 2x do dna, takmer nulové sance mat dobry job pre oboch partnerov....
@zmrzlinka2021 no ono to môže súvisieť s tým, že čo sa týka počiatočnej investície, haraburdy 30km od mesta stoja menej ako malý byt v meste.
To, koľko to zhltne potom, na to majú ludia tendenciu nepozerať, čiastočne aj preto, že často sa do haraburdy rovno nasťahuju, keďže inú možnosť nemajú..
Mám tu jedno riešenie, ktoré pri finančnej disciplíne bude dokonca zadarmo - kreditná karta.
Vybavte si ju napr. na 1000€, miniete to na tie vaše ultra potrebné výdaje, potom, keď priateľ dostane výplatu, tak v prvom rade vráti 1000€ na kartu, aby sa neplatil úrok a následne všetky výdavky (strava, drogéria atď.) plaťte z kreditky, ale len do výšky 950€... Ďalší mesiac to isté, aké len do výšky 900€... Ďalší to isté, ale len do výšky 850€... Atď.
Samozrejme to vyžaduje, aby mu bola vydaná kreditná, ale zase 1000€ nie je vysoký úverový rámec a potom to chce tú disciplínu pri kolobehu požičiavaní a vracaní. V tom prípade by ste za tých 1000€ nezaplatili ani 0€ úrok.
@jockey výborná rada, len musia kartou platiť a nie vybrať hotovosť
@jockey Ďakujem za radu

Pozri si urok na pozicke a kolko preplatite. To sa vam ozaj oplati sporit kazdy mesiac,pockaj so stavou,aj ked si myslim,ze ta bajka o stavbe je vymyslena. Mate dlhy a idete sa este viac zadlzit. Z toho sa uz nikdy nevyhrabete a o nebankovke uz vobec ani neuvazuj.