Kde získať najvýhodnejší úver na dom?
Ahojte, vedeli by ste mi prosím poradiť v akej banke by som vedela dostať výhodný úver? Staviame dom a financovať ho budeme z predaja oveľa väčšieho domu, v ktorom teraz bývame. Na dokončenie potrebujeme este asi 100 000 tisíc. Nechcem si predať strechu nad hlavou a preto rozmýšľam, že by sme si zobrali úver na preklenutie tohto obdobia a hneď ako sa presťahujeme do nového a predáme terajší, by sme tento úver vyplatili. Ja mam 52 rokov, som zamestnaná, manžel má 59 a tiež je samozrejme zamestnaný. Je vôbec možné, že by sme takýto úver mohli dostať? Nemáte niekto skúsenosti, v ktorej banke by to bolo najvýhodnejšie? Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď.
@zuzuzu3 Normalne existuju preklenovacie uvery na taketo situacie, len sa chod popytat do bank. Zas tak vela ich nie je, obehni tri-styri, ktora ma ake podmienky.
Vobec sa netrap tymito debatami ci si stara na uver ci hypoteku, to vobec nehra rolu 🙂
@zuzuzu3 Normalne existuju preklenovacie uvery na taketo situacie, len sa chod popytat do bank. Zas tak vela ich nie je, obehni tri-styri, ktora ma ake podmienky.
Vobec sa netrap tymito debatami ci si stara na uver ci hypoteku, to vobec nehra rolu 🙂
@veselo_neveselo hallo jej muz ale je,bude mat 60tku,opät pisem,ze ste sa zamerali na vek zeny,nie muza.
@tundra nepise hluposti,len vy ste sa zamerali na vek zeny,a nie na vek muza.A tam je dost velky rozdiel,ci na dlzku hypo a teda aj na splatku.
@anonym_097021 citala si vobec prispevok?
Maju dom,ktory ma raz taku hodnotu,ako ten co stavaju.Potrebuju preklenut urcite casove obdobie.
Nepotrebuju klasicku hypo na 20,30 rokov...
A co, ked ma muz 59 rokov?
Autorka, normalne sa chodte spytat do banky na preklenovaci uver. A ak mate prijem a majetok, normalne vam ho daju bez ohladu na vek a je jedno ci tvoj, ci tvojho muza...
@veselo_neveselo hallo jej muz ale je,bude mat 60tku,opät pisem,ze ste sa zamerali na vek zeny,nie muza.
@anonym_097021 ak sedi prijem a majetok, normalne banka poskytne uver aj 70rocnemu...
@anonym_097021 ak sedi prijem a majetok, normalne banka poskytne uver aj 70rocnemu...
@vevesh max do 70tky,aj to iba slov.sporitelna
@anonym_097021 citala si vobec prispevok?
Maju dom,ktory ma raz taku hodnotu,ako ten co stavaju.Potrebuju preklenut urcite casove obdobie.
Nepotrebuju klasicku hypo na 20,30 rokov...
A co, ked ma muz 59 rokov?
@tundra na 10r a zo splatkou pomaly 2000eur.
@anonym_097021 absolutne nie - vzdy sa pozera komplexne na majetok a prijem. Niekto nedostane ani v 40tke uver a niekto aj v 80tke - vzdy zalezi od okolnosti...
@vevesh no to som este nepocula,iba ak nebankovky davali dochodcom jedna basen a tak aj dopadli.
@vevesh no to som este nepocula,iba ak nebankovky davali dochodcom jedna basen a tak aj dopadli.
@anonym_097021 ja ano, aj videla - kazdy ma individualnu situaciu a tu posudzuje banka, takze univerzalne sa vie povedat, ze za splnenia urcitych podmienok to je mozne. Ale to neznamena, ze kazdy ich vie splnit- je fakt malo ludi, co toto splnit vedia- a to ja u autorky napriklad neviem a ani nikto tu na fore. Ale len tak spomeniem, zenapriklad ludia vo verejnej sfere kupuju takto domy a vilky- nie za to, co si uz zarobili, ale na uvery - lebo takto dnes robia peniaze pre teba...
@anonym_625459 jej muž má 59, o 10 rokov môže byť pod hlinou
@sisska96 o 10 rokov môžeš byť pod hlinou aj ty aj ja. Dokonca aj zajtra alebo o rok. Nikto nevie čo bude o 10 rokov a nerobiť to, po čom túžiš len kvôli tomu, že sa bojíš o budúcnosť nie je ok. Moj byvaly sef ma 73 rokov a stavia si vilu v lese na samote za asi milion eur :D keď zajtra nebude, ostane to jeho deťom. Cestuje po celkom svete a minuly rok precestoval Aziu a latinsku ameriku na bicykli. Kazdy den 150km pocas 3 tyzdnov a takto to robil celý rok. Nevieš ako žije pani s mužom. Možno sú v lepšej kondícií ako ty a ja dokopy. Alebo naopak aj nie. Ale určite si nemyslím, že stavať dom v 52 je hlúposť, hlavne ak majú sen, čas a peniaze. Na dôchodku si budú užívať plody svojej práce ;) Tak nezáviď a nepochovávaj nikoho o kom nič nevieš :D
@anonym_b6c38d takáto mesačná splátka je na min 30 rokov
@anonym_b6c38d jej muz ma 59.Nepozerajte na zenu,ale na muza,co je o dost starsi.
@anonym_b6c38d mame tiez hypo podla muza,on ma 50tku,ja 40tku ale hypo do jeho 70tky,cize 20r.Keby to bolo podla mna tak mame hypo na 30r,ale to uz by som potrebovala dalsieho pribrat do hypo.Tak mi to bolo vysvetlene v banke.
@anonym_097021
Hallo, ona ale nepotrebuje uver na 20 ci 30 rokov, ale mozno na rok, len pokial predaju dom a potom cely uver splatia naraz. Vek jedneho ci druheho v tomto pripade nehra rolu.
@anonym_097021
Hallo, ona ale nepotrebuje uver na 20 ci 30 rokov, ale mozno na rok, len pokial predaju dom a potom cely uver splatia naraz. Vek jedneho ci druheho v tomto pripade nehra rolu.
@veselo_neveselo to je sice pravda,ze to bude na par mesiacov,ale cim mensi rok,tym väcsia splatka a aj tak niekolko budu musiet zaplatit.
@zuzuzu3 tu nič nevyriešite , treba dá poradiť a prejsť si celú situáciu s finančníkom , čo nájde a porovná možnosti vhodné pre vás . Nikdy neviem klientom len tak zbrucha niečo povedať . Treba sa na to pozrieť komplexne a nedať dá nalákať ma jednu konkrétnemu banku ale spraviť si naozaj porovnanie . Pozor na to , že úroky idú hore ..
@sisska96 o 10 rokov môžeš byť pod hlinou aj ty aj ja. Dokonca aj zajtra alebo o rok. Nikto nevie čo bude o 10 rokov a nerobiť to, po čom túžiš len kvôli tomu, že sa bojíš o budúcnosť nie je ok. Moj byvaly sef ma 73 rokov a stavia si vilu v lese na samote za asi milion eur :D keď zajtra nebude, ostane to jeho deťom. Cestuje po celkom svete a minuly rok precestoval Aziu a latinsku ameriku na bicykli. Kazdy den 150km pocas 3 tyzdnov a takto to robil celý rok. Nevieš ako žije pani s mužom. Možno sú v lepšej kondícií ako ty a ja dokopy. Alebo naopak aj nie. Ale určite si nemyslím, že stavať dom v 52 je hlúposť, hlavne ak majú sen, čas a peniaze. Na dôchodku si budú užívať plody svojej práce ;) Tak nezáviď a nepochovávaj nikoho o kom nič nevieš :D
@anonym_625459 a na starobu odídu do bytu lebo nebudú zvládať prácu okolo domu
@anonym_625459 a na starobu odídu do bytu lebo nebudú zvládať prácu okolo domu
@sisska96 ty musiš byť strašne zavistlivy človek, kaziť ľuďom radosť len preto, aby si niečo "múdre" povedala :D aj keby na starobu šli žiť do kambodže, čo je teba do toho. Pani pisala, že si postavili minimalisticky domček. Za mňa super. Žiaden sused z bytovky čo ti dupe nad hlavou, určite do bytu nepôjdu keď žili celý život v dome
Ženské tu radia všetkým starým že na starobu majú prejsť do menšieho domu/ bytu. Túto pani rieši podobnú situáciu a píšu jej že sú starí. Modrý konik je kanál hlúpych žien, ktoré radia hlúposti . Autorka, nájdi si dobrého finančného poradcu, ktorý poradí čo ďalej.
@sisska96 ty musiš byť strašne zavistlivy človek, kaziť ľuďom radosť len preto, aby si niečo "múdre" povedala :D aj keby na starobu šli žiť do kambodže, čo je teba do toho. Pani pisala, že si postavili minimalisticky domček. Za mňa super. Žiaden sused z bytovky čo ti dupe nad hlavou, určite do bytu nepôjdu keď žili celý život v dome
@anonym_625459 My sme kupovali dom od 64 ročného manželské páru lebo nezvládli prácu okolo domu a všetky starosti čo súvisí s domom. 😂 O 10 rokov budú ľutovať
@zuzuzu3 Určite tú možnosť máte, napríklad PSS má splatnosť max. do 78 rokov najstaršieho účastníka úveru, SLSP do 75, myslím, že aj VUB.. Treba si len zistiť, čo vám bude najviac vyhovovať a kde prejdete podmienkami, ale určite to možné je. Všetko bude závisieť od vašich príjmov a možnosti maximálnej splátky, ale už dávno neplatí, že hypotéka musí byť splatená max. do dôchodku. Určite odporúčam pre istotu úver poistiť, či už priamo v banke alebo inde, treba si riadne prezrieť podmienky aby to malo celé zmysel (v bankách často neupozornia na výluky a podmienky).
dospele deti vam nevdeia pomoct? my sme to vyriesili tak, ze na obdobie stavby si bral uver hypo uver brat, zakladala povodna rodicovska nehnutelnost. Po predaji to nebolo treba hned vyplatit, myslim, ze ked to preratali,a robili mimoriadne splatky. Za 5r vyplatili hypo, povodna nehnutelnost ostala, nova tiez. maju dve nehnutelnosti, ziadny uver. AK by nebolo na mimoriadne splatky, tak to by sa z predaja povodnej nehnutelnosti vyplacalo..

@sisska96 jasne 50+,môze podla teba, len katalog truhiel a hrobove miesto pozerat😂😂😂
@tundra čo si myslíš že v dnešnej dobe bude žiť minimalne do 80?