icon

Kde zobrať pôžičku, keď ja som na rodičovskej?

2. jún 2026

Ahojte, nebrali ste teraz niekto v poslednej dobe pôžičku? Chceli by sme zobrať 15 000 ale ja som ešte na rodičovskej. Že kde teda máme najväčšiu šancu a najlepšie podmienky.

Strana
z2
martinmmartin
2. jún 2026

podla toho čím sa bude ručit

anonym_5a5906
2. jún 2026

@anonym_autor Najväčšiu šancu a najlepšie podmienky na požičanie peňazí máš u rodičov, alebo v banke.

petamich
2. jún 2026

Ak ma spoludlznik dostatocny prijem, tak vsade, v kazdej banke 🤷‍♀️. Ak nema, tak nikde. Rodicovsky ti akceptuju ako prijem, nie ale ako hlavny prijem, ten musi byt iny alebo ho musi mat druhy spoludlznik.

petamich
2. jún 2026
@martinmmartin

@martinmmartin moze rucit aj haciendou na Kolibe, ak nemaju dostatocny akceptovatelny prijem, tak uver nedostanu.

patrike
2. jún 2026

Mate to dobre spocitane ? Zacal by som tym, pol roka az rok budes dokladat bokom peniaze v takej vyske, ake by isli na splatku. ak sa ich len raz dotknes, znamena to, ze ta pozicka nie je dobry napad.
Na co to potrebujete ? Ako dlho planujes splacat ? Ak nemas cim rucit, tak len spotrebny uver s ovela vacsou sadzbou, ako hypoteka. Naozaj si to dobre spocitaj.

anonym_b3d9bb
2. jún 2026
@patrike

Mate to dobre spocitane ? Zacal by som tym, pol roka az rok budes dokladat bokom peniaze v takej vyske, ake by isli na splatku. ak sa ich len raz dotknes, znamena to, ze ta pozicka nie je dobry napad.
Na co to potrebujete ? Ako dlho planujes splacat ? Ak nemas cim rucit, tak len spotrebny uver s ovela vacsou sadzbou, ako hypoteka. Naozaj si to dobre spocitaj.

@patrike ja by som začala tým, že by som si našla prácu, brigádu a pod. žiadna baba nie je povinná trcať doma tri roky na rodičáku

patrike
2. jún 2026
@petamich

Ak ma spoludlznik dostatocny prijem, tak vsade, v kazdej banke 🤷‍♀️. Ak nema, tak nikde. Rodicovsky ti akceptuju ako prijem, nie ale ako hlavny prijem, ten musi byt iny alebo ho musi mat druhy spoludlznik.

@petamich To je taky paradox, ked peniaze mas, banky same nukaju pozicky cez spravy v apke alebo aj telefonicky.

anonym_c6bac9
2. jún 2026

@anonym_autor a co takto ist do prace?

sasa1310
2. jún 2026

@anonym_autor hocikde, 15 000 eur nie je veľa. Stačí ísť do banky a ukázať váš spoločný príjem

autor
2. jún 2026
@martinmmartin

@martinmmartin pri pôžičkách/úveroch sa ručí iba platom, ničím iným

autor
2. jún 2026
@anonym_5a5906

@anonym_autor Najväčšiu šancu a najlepšie podmienky na požičanie peňazí máš u rodičov, alebo v banke.

@anonym_5a5906 áno, banku som mala na mysli. Len som chcela vedieť nejakú konkrétnu či vie niekto poradiť

autor
2. jún 2026
@petamich

@petamich manžel má zamestnanie, bude spoludlznik

autor
2. jún 2026
@patrike

@patrike máme niečo už našetrené. Toto je čiastka, ktorá nám chýba a chceli by sme to už teraz a nie zase ďalej šetriť, nakoľko sme našli to, čo spĺňa všetky naše požiadavky

autor
2. jún 2026
@anonym_b3d9bb

@patrike ja by som začala tým, že by som si našla prácu, brigádu a pod. žiadna baba nie je povinná trcať doma tri roky na rodičáku

@anonym_b3d9bb ako som už písala, nie je problém s prácou/peniazmi, prípadným splácaním. Iba ide o to, že sme našli vec, ktorú by sme radi mali už teraz, kvôli tomu tá pôžička čiastky ktorá nám ešte chýba

autor
2. jún 2026
@anonym_c6bac9

@anonym_autor a co takto ist do prace?

@anonym_c6bac9 ako som už písala, nie je problém s prácou/peniazmi, prípadným splácaním. Iba ide o to, že sme našli vec, ktorú by sme radi mali už teraz, kvôli tomu tá pôžička čiastky ktorá nám ešte chýba

A aby som našetrila prácou tých chýbajúcich 15 000, tak tá vec už nebude samozrejme dostupná. Áno, môže byť iná, ale chceli by sme to zatiaľ takto vyriešiť a potom to ak to bude možné splatiť skôr ak budem chodiť na plný úväzok do práce

petamich
2. jún 2026
@anonym_autor

@petamich manžel má zamestnanie, bude spoludlznik

@anonym_autor no tak v tom pripade by ste nemali mat problem v ziadnej banke

anonym_baebb0
2. jún 2026
@anonym_autor

@anonym_b3d9bb ako som už písala, nie je problém s prácou/peniazmi, prípadným splácaním. Iba ide o to, že sme našli vec, ktorú by sme radi mali už teraz, kvôli tomu tá pôžička čiastky ktorá nám ešte chýba

@anonym_autor chodis do prace??Ci si len na rodicaku???lebo to je dolezite,tebe takto nedaju ale rucit mozes muzovi ak mas len rodicak.Ak pracujes,rodicak ti k prijmu ratat nebudu.

patrike
2. jún 2026

Aka vec ? Co stoji 15 000 z pozicky plus nieco uz vami usetrene ? Preco tomu hovoris vec a nepomenujes to konkretne ?

autor
3. jún 2026
@patrike

Aka vec ? Co stoji 15 000 z pozicky plus nieco uz vami usetrene ? Preco tomu hovoris vec a nepomenujes to konkretne ?

@patrike hnuteľný majetok. Si spokojnejší? Myslím si, že nie je podstatné o akú vec sa jedná.

patrike
3. jún 2026
@anonym_autor

@patrike hnuteľný majetok. Si spokojnejší? Myslím si, že nie je podstatné o akú vec sa jedná.

@anonym_autor Prave to je zvlastne, ked chces pozicku a sucasne robis tajnosti s tym, co to je. Zrejme sa obavas negativnych reakcii, ak by si napisala presne, co to ma byt.
Podstatne to je, pretoze zobrat si pozicku na nieco, co by ini oznacili za nezmysel, je priznak financnej negramotnosti, ktora zase vedie k spirale dlhov, pripadne rovno k exekucii.

anonym_a91f14
3. jún 2026

Ak máte dostatočný príjem, tak v ktorejkoľvek banke. Je úplne irelevantné, či si na rodičovskej. My sme si brali počas rodičovskej hypotéku. Takže skôr obehaj banky, ktorá má lepšie podmienky, nemusí to by univerzálne pre každého. Možno vám banka kde máte účet ponúkne lepšie podmienky. Nemáte vo vašej banke už predschválený úver? Veľmi často to býva, aj my to tak máme.

anonym_baebb0
3. jún 2026
@anonym_a91f14

Ak máte dostatočný príjem, tak v ktorejkoľvek banke. Je úplne irelevantné, či si na rodičovskej. My sme si brali počas rodičovskej hypotéku. Takže skôr obehaj banky, ktorá má lepšie podmienky, nemusí to by univerzálne pre každého. Možno vám banka kde máte účet ponúkne lepšie podmienky. Nemáte vo vašej banke už predschválený úver? Veľmi často to býva, aj my to tak máme.

@anonym_a91f14 ale bola si ako spoludlznik,nie hlavny ziadatel.Nemylte si to.
Na rodicaku nedostane ziadnu pozicku,iba ak by to bolo opacne,muz ziada a ona ako spoludlznik.Tak beru do uvahy aj rodicak.

anonym_a91f14
3. jún 2026
@anonym_baebb0

@anonym_a91f14 ale bola si ako spoludlznik,nie hlavny ziadatel.Nemylte si to.
Na rodicaku nedostane ziadnu pozicku,iba ak by to bolo opacne,muz ziada a ona ako spoludlznik.Tak beru do uvahy aj rodicak.

@anonym_baebb0 a ona chce byť hlavný žiadateľ? To mi ani nenapadlo keď písala v množnom čísle. Kde píše, že si chce brať spotrebák iba ona?

anonym_baebb0
3. jún 2026
@anonym_a91f14

@anonym_baebb0 a ona chce byť hlavný žiadateľ? To mi ani nenapadlo keď písala v množnom čísle. Kde píše, že si chce brať spotrebák iba ona?

@anonym_a91f14 a muz ako spoludlznik,takze rucitel bude on a ona chce byt hlavny ziadatel.Pise to v uvode.

anonym_baebb0
3. jún 2026
@anonym_a91f14

@anonym_a91f14 nie v uvode ale v dalsich komentoch.

anonym_a91f14
3. jún 2026
@anonym_baebb0

@anonym_a91f14 a muz ako spoludlznik,takze rucitel bude on a ona chce byt hlavny ziadatel.Pise to v uvode.

@anonym_baebb0 aha, píše to v komentári potom, to som prehliadla. Tam neviem, aké sú vtedy podmienky, na to nech sa spýtajú v banke. Stále čo viem je rozhodujúci spoločný príjem. Ale nechápem, prečo nemôže byť muž hlavný žiadateľ.

anonym_baebb0
3. jún 2026
@anonym_a91f14

@anonym_baebb0 aha, píše to v komentári potom, to som prehliadla. Tam neviem, aké sú vtedy podmienky, na to nech sa spýtajú v banke. Stále čo viem je rozhodujúci spoločný príjem. Ale nechápem, prečo nemôže byť muž hlavný žiadateľ.

@anonym_a91f14 vzdy to tak byva,ze muz s vyssim prijmom je hlavny ziadatel a zena na rd ako spoludlznik,opacne to nejde.Mne brali do uvahy iba plat,nie rodicak napr.ked sme riesili hypo.Bud sa berie jedno alebo druhe,ze dokopy to nejde nam povedali vtedy v banke.

anonym_a91f14
3. jún 2026
@anonym_baebb0

@anonym_a91f14 vzdy to tak byva,ze muz s vyssim prijmom je hlavny ziadatel a zena na rd ako spoludlznik,opacne to nejde.Mne brali do uvahy iba plat,nie rodicak napr.ked sme riesili hypo.Bud sa berie jedno alebo druhe,ze dokopy to nejde nam povedali vtedy v banke.

@anonym_baebb0 tak nechapem prečo to fakt nevedia spraviť takýmto štýlom, že bude muž hlavný dlžník, keď podľa jej vlastných slov s príjmom problém nie je.

anonym_baebb0
3. jún 2026
@anonym_a91f14

@anonym_baebb0 tak nechapem prečo to fakt nevedia spraviť takýmto štýlom, že bude muž hlavný dlžník, keď podľa jej vlastných slov s príjmom problém nie je.

@anonym_a91f14 asi to chce sama pre seba,a samej by jej to nevyslo.Aj u nas sa predschvaluju uvery,vzdy nam zavola nasa bankarka a mate tu predschvalenych 40tisic,a mate tu akciu bez poplatku a pod.Vzdy nas informuje,ci nahodou.A to uz tento rok 3ti krat takto,staci,ze na ucet pride viac tisic a uz predschvaluju.

anonym_a91f14
3. jún 2026
@anonym_baebb0

@anonym_a91f14 asi to chce sama pre seba,a samej by jej to nevyslo.Aj u nas sa predschvaluju uvery,vzdy nam zavola nasa bankarka a mate tu predschvalenych 40tisic,a mate tu akciu bez poplatku a pod.Vzdy nas informuje,ci nahodou.A to uz tento rok 3ti krat takto,staci,ze na ucet pride viac tisic a uz predschvaluju.

@anonym_baebb0 áno, aj my to tak máme, respektíve teda manžel, ja som stále na rodičovskej. Najlepšie bude ak sa popýtajú priamo v banke a urobia, čo im poradia, že je najvýhodnejšie. Sú manželia, splácať to budú zrejme spoločne, tak snáď na tom pre nich až tak nezáleží kto je dlžník a kto spoludlžník.

Strana
z2