Kedy bude vyplatený daňový bonus?
Ahojky rada by som vedela či niekomu už bolo vyplatené daňové. Muž podával koncom februára a ja začiatkom marca
To je jedno kedy ste podávali, 40 dní od 31. marca Vám vyrovnanie z daňového priznania príde.
majú čas do 40 dní od 31.3.2025
@lucka_ke a ked podava zamestnavatel? tak majova vyplata?
@balerina2025 najneskôr v aprílovej výplate
@balerina2025 ked to robil zamestnavatel, tak ten nic nepodaval. Robil. Robil rocne zuctovanie. Uhradit preplatky musi najneskor v aprilovej vyplate, cize v zavislosti od vyplatneho terminu do 31.5.2025 max.
@janai1
@katarinaba dakujem a je mozne ked to podal skor ze to dojde v aprili? je mi blbe sa ho to pytat....
@balerina2025 doklad o ročnom zúčtovaní ti musí doručiť do 30.4. a preplatok ak nejaký vyšiel do 31.5., ale môže aj skôr
@lucka_ke Dakujem
preplatky na základe podaného daň.priznania prídu do 9.5.2025 (minulý rok mne prišiel už 22.4.2024)
Každý rok dookola tieto otázky. Raz je určený termín, do ktorého sa vypláca, tak treba počkať
@balerina2025 zial, to kedy robil RZD vie len on. Mal ho vykonat najneskor do 31.3.2025. Ale mohol to urobit uz vo februari. Bez ohladu na to, kedy RZD vykonal, preplatky musi vyplatit najneskor v aprilovej vyplate. Cize je mozne, ze to dojte teraz v marcovej v aprili. Ale to vie len on.
mne zakazdym vyplacaju az v maji, neviem ako to maju ini, nestaram sa 😀 ale ani raz sa mi nestalo, ze by to bolo skor alebo neskor. proste maj. ked pridu, tak pridu.
@katarinaba jo pockam si. len mi bolo blbe sa pytat, vobec si nepamatam kedy to dal minuly rok.
@balerina2025 kludne to moze kazdy rok vyplacat inak. Napr. taka mala firma, co ma 5 zamestnancov, nemusi na preplatkoch vyplacat vela, mozno aj nic. Ale specialne ak ide o velke firmy, tak tam sa na preplatkoch mozu naozaj nazbierat obrovske ciastky a preto si to rozlozi do viacerych terminov. Napr. ak to da na dva krat, tak jeden mesiac dostane jedna cast zamestnancov, druhy mesiac druha cast. A o rok, aby to bolo spravodlive, tie skupiny prehodi. Alebo aj nie. Proste kedy to vyplati je len na nom, pokial dodrzi termin.
@katarinaba aha tak. ale preplatky inac posiela stat nie? ved to neplati zamestnavatel zo svojho. ci myslis organizacne, pri velkej firme ze to trva dlhsie?
som debil,z toho dakuejm za vysvetlenie
@balerina2025 ak Zamestnávateľ robí RZD tak všetko ti platí a sťahuje on. Ak si podavaš DP rieši ho daňový úrad.
Minulý rok mi prišiel 22.4 ale teraz keď je tam Veľká Noc tak netuším..Ja som podávala 11.3 tak hadam to stihnú pred Veľkou Nocou ale už sa mi stalo ze mi prišiel aj posledný deň 10.5..
Nedostal dakto už preplatok dane?
Predchvilou mi prisiel✌️
ja som zivnostnik a uz mi prisiel.
mne príde zajtra o 10:05:22 😀 😀 😀

@marika1918 reálne to vyplácajú 2. deň.... ešte ani prevod z banky by neprešiel