Kedy dostanem preplatok z daňového vyrovnania?
Zdravim. Na danovom mi vysiel preplatok. Dnes mi prisla vyplata a preplatok mi neposlali. To sa posiela inokedy? Ďakujem
@anonym_autor čakaj v máji
@anonym_autor ak si podala daňové priznanie, pride to až v máji z daňového úradu.
Ak ti robil zamestnávateľ "Ročné zúčtovanie..." mala si to mať vo výplate.
Zamestnávateľ má čas poslať preplatok z ročného zúčtovania s aprílovou výplatou, teda do konca mája.
Preplatok z daňového priznania posielajú do 10.05.
Jaaaj ludia, zas niektore komentare - dohady, odhady, polopravdy. Neviem, neriesim.
RZD - teda dane vysporiadal zamestnavatel - cas na vyplatu ma najneskor v mzde za april - teda podla vyplatneho terminu to moze byt az do 31.5.2026
danove priznanie - financna sprava ma na vyplatenie preplatkov 40 dni od posledneho dna na podanie danoveho priznania - cize do 10.5.2026 (plus minus vikeny, sviatky).
@anonym_autor kedze pises o vyplate, tak na ziadnom danovom, ale v rocnom zuctovani ti vysiel preplatok. Ked neprisiel teraz, tak na buduci mesiac ti ho vyplatia. A je to sucastou mzdy, takze pride jedna suma - mzda aj preplatok spolu.
@anonym_autor do 31.3. má zamestnávateľ povinnosť urobiť ti ročné zúčtovanie dane ak si on požiadala. Do 30.4. ti má odovzdať o tom doklad. Preplatok ti má vyplatiť v najbližšom vyplatnom termíne. Však sa spýtaj u vás mzdarky kedy ti urobili RZD a pýtaj si doklad. https://podpora.financnasprava.sk/536191-Lehota...
Jaaaj ludia, zas niektore komentare - dohady, odhady, polopravdy. Neviem, neriesim.
RZD - teda dane vysporiadal zamestnavatel - cas na vyplatu ma najneskor v mzde za april - teda podla vyplatneho terminu to moze byt az do 31.5.2026
danove priznanie - financna sprava ma na vyplatenie preplatkov 40 dni od posledneho dna na podanie danoveho priznania - cize do 10.5.2026 (plus minus vikeny, sviatky).
@anonym_autor kedze pises o vyplate, tak na ziadnom danovom, ale v rocnom zuctovani ti vysiel preplatok. Ked neprisiel teraz, tak na buduci mesiac ti ho vyplatia. A je to sucastou mzdy, takze pride jedna suma - mzda aj preplatok spolu.
@katarinaba ludia akoby v zivote nikde nepracovali

@anonym_autor nechodi to v maji?