Kedy dostávate 13. plat ?
Zdravim zienky..prosim Vas kedy dostavate vy alebo vasi muzi ( pre tie ktore ste na MD) trinasty plat?..v decembri alebo januari?
No môj chlap dostal teraz polročný bonus. A v januari ešte dostane výrobný bonus....
V decembri.
V januári s decembrovou výplatou. Ale je to uvedené v pracovnej zmluve.
@sandra1910 13plat nie je nárokovateľný, takže treba si zistiť podmienky u vás vo firme či sa vypláca aj počas MD a rovnako aj v akej sume...u nás sa napr.vyplácal len za odrobené obdobie, ak si neodrobila nebol ti vyplatený ak si robila len napr3mes.a potom si išla na MD - tak ti bola vylatená len alikvotná časť.....ak si pred MD bola na rizikovom a nerobila si lebo si bola PN opäť si nemala nárok....ale každá firma má svoje podmienky na vyplatenie, nie je to ale nárokovateľné že ti musí vyplatiť ak si to naozaj neodrobila
@mogaa ale ona sa pýta či bol vyplatený 13plat nie tým čo su na MD.....
@mogaa nejde o mna..ja sa chcem len informovat ze ci viaceri su taki co dostavaju az v januari ako moj muz alebo sa vacsinou dostava v decembri
@sandra1910 no podla mna je to uplne jedno či ho dostanu v decembri alebo v januari....podstatné že dostanu...su takí čo nedostavaju nič...
@klarissa25 mne to jedno nie je pre to sa tu informujem
@sandra1910 a môžem vedieť prečo ti to nie je jedno? Len ma to zaujíma....
@klarissa25 lebo kazdy v mojom okoli dokonca aj ja som ho vzdy dostavala v decembri....kazdy koho som sa pytala kazdy povedal ze v decembri ze vsak vtedy sa dostava 13. plat..len moj muz dostava (teraz bude druhy krat) v januari..tak som chcela vediet ci su viacere take firmy co az v januari vyplacaju toť vše.
@sandra1910 tak vieš teoreticky a podla mna aj logicke by to bolo dostavať v januari s decembrovou výplatou 🙂 kedže je to už ten 13.plat 🙂
@boldo87 tak podla mna to nie je o tom v akej oblasti pracuješ ale v akej konkretnej firme robíš lebo každa to môže mať inak....
@klarissa25 asi ano len kazdeho koho sa opytam a to su rozne oblasti tak kazdy povie ze v decembri dostavaju....
@sandra1910 13plat ni eje nárokovateľný, ak ho však zamestnávateľ vypláca tak je to len na ňom v ako mesiaci, treba sa spýtať v konkrétnej firme a neriadiť sa tým že inde ho dostávajú o mesiac alebo 2skôr, lebo sú rovnako firmy kde ho nevyplácajú vôbec.
@mogaa ved toto a určite to maju aj v zmluve...a ked to tam je raz tak tak to tak bude....
vy čo dostavate 13. plat- dostavate potom aj firemný target v marci ? .... u nas 13. ty nemame, ale dostavame v marci určite percenta z platu podla toho ako sa firme darilo predchadzajuci rok... a vychadza to cca ako 13 plat.
@klarissa25 v januári je prvý plat,podla mna by to malo bit v decembri
Vo vyplate 14plat mal vyssi ako za minuly mesiac ked sme kukali pasku.a 13ty chodi v july tiez vo vyplate.
Myslim mzdu za minuly mesiac az ma chapete
13ty v júni, čiže v májovej výplate a 14ty v decembri k novembrovej výplate.
@sandra1910 Tak ja ta este "zmatiem" ked kazdy v decembri a manzel v januari, tak si predstav, ze ja som zazila vyplateny v novembri. Nie s vyplatou, v osobitnom vyplatnom termine.
@sandra1910 hlavne že ho má, jasné, že lepšie by bolo pred sviatkami, ale aj v januári by ma potešil, niekde nedostávajú vôbec..
@sandra1910 Buď rada, že ho vôbec dostanete. Väčšina obyvateľstva ho nedostane vôbec 🙂
Ja som mala teraz trinásty za november
@sandra1910 kedy to majú vyplatené ostatní ľudia mimo manželoveho zamestnávateľa je úplne bezpredmetne lebo každá firma si to určuje sama ako jej to vyhovuje či ho vôbec chce vyplatiť v akej výške za akých podmienok a v ktorom mesiaci. Býva to uvedené v mzdovom poriadku. Jedine čo môžu zamestnanci spravit je požiadať zamestnávateľa aby vyplácanie presunul kvôli Vianociam na december ak to vo všeobecnosti nevyhovuje väčšine ale či im vyhovie to už je len na zamestnávateľovi.
@janula3000 my to dostavame v aprilovej vyplate. Firma najprv.zhodnoti cely rok 2019, cize na Vianoce este nemaju uzavrete. Akurat dnes prisiel email ohladne odmien.Takze mas prqvdu,zalezi od konkretnej firmy kolko a kedy. My sme to este aj pisomne dostavali v %. Len ma pomylilo, ze znama hovorila ze firemny target nie je 13.plat.

@sandra1910 uz sme dostali v decembri