icon

Kedy je výplatný termín pre splátku hypotéky?

tinsssss
15. aug 2024

Ahojte, viete kedy je výplatný termín tejto dávky?

Ďakujem

drharleyquinn
•
15. aug 2024

Výplata príspevku:
Úrad vypláca príspevok mesačne pozadu. Úrad poukazuje príspevok oprávnenej osobe na účet v banke alebo v pobočke zahraničnej banky v SR, ktorý oprávnená osoba uviedla v žiadosti.

V prípade refinancovaných úverov informujeme žiadateľov, že príspevok bude prvýkrát vyplatený v mesiaci august 2024, nakoľko údaje z bánk k refinancovaným úverom za obdobie od 01.01.2024 do 31.05.2024 budú zaslané do 31.07.2024.

andaluzia12
•
15. aug 2024

Tiež očakávam, pritom mi pred mesiacom prerušili konanie, nakoľko banka nedodala potrebné informácie (lebo mala čas do 31.7.), odvtedy je ticho …

nelca84
•
15. aug 2024

@drharleyquinn podla mna sa pyta, v ktory den v mesiaci sa to vyplaca
@tinsssss myslim, ze k 25. dnu v mesiaci, kolegyna spominala

tinsssss
autor
•
15. aug 2024

@nelca84 ďakujem pekne

tinsssss
autor
•
15. aug 2024

@andaluzia12 a to ako prebehlo? Kontaktovali vás, že máte prerušené konanie? Lebo ja ako som to začiatkom júna podala tak je ticho, viem ze banky mali dodať potvrdenia do konca júla a viem aj ze vraj sa neozývajú ak je všetko v poriadku ale príde mi zvláštne to ticho, tak uvidíme 25.

palodr
•
17. aug 2024

@tinsssss pokial nemate elektronicku komunikaciu cez slovensko.sk tak vam neposlu ziadne vyjadrenie, ja som si ho nastavil a nasledne mi tam potom prislo info ohladom pozastavenia konania, z dovodu ze banka nedodala podklady a tym sa upsvar chrani, nakolko pokial by toto vyjadrenie neposlali, tak im plynie 60dnova lehota na vyplatenie prispevku, v tom pripade tam nie je ziadny termin, takze clovek moze cakat mesiac, ale aj rok kym mu nieco pride

andaluzia12
•
17. aug 2024

Prišlo mi prerušenie konania poštou.

erikajan
•
6. sep 2024

@andaluzia12 mne tiež prišiel taký papier, tak som volala na úrad, a pani mi povedala, že takéto listy zasielajú len keď úrad nestihne vybaviť všetky žiadosti. Museli poslať nejaké vyrozumenie.ale mne to schvalili, no i napriek tomu mi taký list prišiel

staky1
•
30. jan 2025

Ahojte,
prišiel Vám tento mesiac (01/2025) na účet - Príspevok na zvýšenú splátku hypotéky...?
Zvyčajne to posielali okolo 20teho - 25teho v mesiaci.
Dakujem za info....

bytc20
•
30. jan 2025

@staky1 ano, prisiel minuly piatok 24.1.