icon

Kedy mi banka vráti peniaze?

11. mar 2025

Cez víkend som zistila že mi z účtu zmizlo skoro 1000 eur. Hneď som to nahlásila ako reklamáciu. Pracovník má ubezpečoval,že peniaze pri tej reklamácii ani ďalej nepustia. Dnes som písala čo je s tým povedali,že majú na to 15 až 35 dní. Takže budem 35 dní bez peňazí. Stalo sa to niekomu? Vrátili Vám peniaze?
Peniaze mali ísť do Írska okamžite zablokovali kartu aj všetky transakcie. Len keď si predstavím z čoho teraz mám žiť....
Ako to funguje? Neprešli tie peniaze? Myslíte,že sa mi vratia či sa mám s nimi radšej rozlúčiť?

Strana
z2
simona1998
11. mar 2025

Vedúcej raz zmizlo z firemného úctu 8tisic v noci a uz ich nevidela . Banka ju natahovala a nakoniec to ziadno nevyriešili.

chrobak7
11. mar 2025

Bez riadneho prešetrenia transakcie ti nikto zodpovedne nevie napísať, či sa ti peniaze vrátia alebo nie. To, že ti odišlo 1000 € je len fakt. Nikto z nás nevie prečo, komu a za akým účelom. či ide o podvod, či si platbu predtým náhodou neautorizovala (napr. ak pri rezervácii ubytovania zadáš číslo karty a na ubytovanie nenastúpiš, tak ubytovacie zariadenie ti strhne stornopoplatok).

V akej banke máš účet? Ako máš nastavenú autorizáciu platieb?

zic
11. mar 2025

Musia preverit, ci si to nahodou neautorizovala - respektive "ako zmizli" ... ci cez kartu alebo prevodom...
Do buducna pomoc - zriad si setriaci ucet alebo nieco (mimo bezneho uctu s kartou)... idealne taky, kde sa penaize najprv musia previest na bezny ucet a az potom "von" a drz tam vsetky peniaze ktore nutne nepotrebujes...
Maj mensiu rezervu v hotovosti doma... taketo veci sa stavaju (alebo ti omylom zablokuje ucet exekutor, alebo nefunguje IB apod)...
Drzim palce, nech sa to co najskor vyriesi k tvojej spokojnosti...

maranco
11. mar 2025

Aký máš nastavený limit na internetové a MOTO platby kartou?
Zníž si ho, lebo 1000 je veľa pre hlavný účet.

janulik270
11. mar 2025

Bývalá kolegyňa mi vravela že jej synovi tiež z účtu stiahlo 1700e riešili to aj políciou ale nič neporušili.Kupovali veci do domu bol nastavený denný limit väčší a zrazu jedného dňa z účtu odislo.Treba si dať pozor aj na Tému stránku veľa ľudí prišli o peniaze

prettywoman1212
12. mar 2025

Mne zmizlo raz z firemnej karty 600€, volala som do slsp, povedali mi že keďže to je zahraničná platba môže to trvať až 90 pracovných dní. Našťastie to trvalo cca 3 dni.

amy234
12. mar 2025

Mne tiež zobrali raz, síce len 25€ ale bez môjho súhlasu, reklamovala som hneď a do 30 dní mi vrátili naspäť peniaze. Dokonca, kým sa to riešilo, mala som aj účet zablokovaný.

misanthropicdann
13. mar 2025

Mne vrátili peniaze na druhý deň ale tiež mi povedali ze majú na to 30 dní

maranco
13. mar 2025

@amy234 keď podvodník získa číslo tvojej karty, dátum expirácie a CVC môže si vyberať peniaze z tvojho účtu bez súhlasu, akoby si mu cez kartu dal prístup do tvoje peňaženky

preto treba mať na karte nastavené nízke limity na internetové platby alebo používať virtuálne a jednorázové karty tiež s limitmi

autor
13. mar 2025

Tak banka to zamietla mám podať TO na neznámeho pachatela

maranco
13. mar 2025

Bola to platba kartou (aký je názov obchodníka) alebo prevod na írsky bankový účet?
Akú máš banku a čím odôvodnili zamietnutie reklamácie?

autor
13. mar 2025

@maranco no banka povedala, že som to schválila pričom ja o Tom ani neviem a že mám to riešiť s policiou

maranco
13. mar 2025

Bola to platba kartou, alebo prevod na účet?
Akú máš banku?

ninoleta
21. máj 2025

Ahoj,mne dnes zmizlo cez 1400€,všetko mám zablokované a zajtra idem do banky...ako si pochopila?

maranco
21. máj 2025
@ninoleta

Ahoj,mne dnes zmizlo cez 1400€,všetko mám zablokované a zajtra idem do banky...ako si pochopila?

@ninoleta Bola to platba kartou, alebo prevod na účet?
ak kartou aký si mala nastavený limit na karte pre internetové platby?

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

@ninoleta Bola to platba kartou, alebo prevod na účet?
ak kartou aký si mala nastavený limit na karte pre internetové platby?

@maranco prišla som o tie peniaze vlastnou hlúposťou. Nerozumiem sama ako som mohla byť tak hlúpa keď si vždy dávam pozor. Od mojej banky mi vybehol počas návštevy ich stránky že odmenuju klientov ak zodpoviem pár otázok a keďže som mala poobednu prestavku tak som hlúpa klikla,odpovedala,tak ma vyzvalo doplniť svoje telefónne číslo kde mi prišiel kód či som ozaj ich klient a mne v tej chvíli vôbec nenapadlo že ide o podvod lebo UniCredit mi už tak pri aktivácii peňaženky posielala taký kód. Potvrdila som,prihlásila sa do bankingu a tak ma hneď zrušilo a už som sa nemohla prihlásiť. Išla som hneď skúsiť kartu do bankomatu a tam zistila že nemám peniaze. Hneď som volala do banky,blokli mi účet,kartu a hneď aj povedali že dve platby odisli ...dnes idem do banky. Viac ako 15 rokov som ich klient,nemala som nikdy žiadne problémy a doteraz som bola spokojná s nimi. No vlastnou hlúposťou a áno priznala som to že vlastnym zavinením som prišla o peniaze ale tak snáď mi budú vedieť pomôcť a žiadať od prijemncu peniaze naspäť

maranco
22. máj 2025

čo presne bolo v tej SMS okrem kódu aký text?
Prišla iba jedna SMS? lebo sú potrebné aspoň 2 jedna na prihlásenie do IB a druhá na potvrdenie prevodu/platby.
Ako otváraš stránku banky? máš urobenú záložku, vždy ručne napíšeš adresu alebo ju dávaš do vyhľadávača?

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

Prišla iba jedna SMS? lebo sú potrebné aspoň 2 jedna na prihlásenie do IB a druhá na potvrdenie prevodu/platby.
Ako otváraš stránku banky? máš urobenú záložku, vždy ručne napíšeš adresu alebo ju dávaš do vyhľadávača?

@maranco ja si môžem za to lebo som sa snažila prihlásiť do aplikácie a tým pádom zistili všetky moje údaje 😔

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

@maranco idem dnes do banky,dúfam že nejaká nádej existuje

maranco
22. máj 2025

Týmto kódom si povolila aktivovať aplikáciu banky niekomu cudziemu, mali to dobre premyslené potom ťa už nepotrebujú na potvrdenie prevodu/platby.

Ako si sa dostala na tú stránku kde ti vybehla reklama na súťaž? Alebo na akej stránke to bolo?

Tam bude malá nádej, oni si tie peniaze rýchlo vyberú z bankomatu a účty sú založené na zneužité doklady ktoré ľudia posielajú podvodníkom alebo na bezdomovcov.

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

Týmto kódom si povolila aktivovať aplikáciu banky niekomu cudziemu, mali to dobre premyslené potom ťa už nepotrebujú na potvrdenie prevodu/platby.

Ako si sa dostala na tú stránku kde ti vybehla reklama na súťaž? Alebo na akej stránke to bolo?

Tam bude malá nádej, oni si tie peniaze rýchlo vyberú z bankomatu a účty sú založené na zneužité doklady ktoré ľudia posielajú podvodníkom alebo na bezdomovcov.

@maranco raz normálne vybehla keď som niečo hľadala na nete a raz keď som chcela na stránke banky pozrieť aké majú ponuky účtov a vyskočilo mi yo

hiro
22. máj 2025

"Od mojej banky mi vybehol počas návštevy ich stránky že odmenuju klientov"
No, to nebola stranka tvojej banky... nie je mozne ze by banka na svojej vlastnej stranke zobrazovala cudziu reklamu ktora ta presmeruje na podvodnicke stranky.

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

@maranco vďaka

maranco
22. máj 2025
@ninoleta

@maranco raz normálne vybehla keď som niečo hľadala na nete a raz keď som chcela na stránke banky pozrieť aké majú ponuky účtov a vyskočilo mi yo

@ninoleta pozri si https://www.modrykonik.sk/blog/maranco/article/nedajte-sa-okradnut-bankou-3cl7hi/ tam som dal príklady podvodov aj pár tipov čo robiť

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

@ninoleta pozri si tam som dal príklady podvodov aj pár tipov čo robiť

@maranco ďakujem 🥺

maranco
22. máj 2025
@ninoleta

@maranco idem dnes do banky,dúfam že nejaká nádej existuje

@ninoleta čo si zistila v banke?

ninoleta
22. máj 2025
@maranco

@ninoleta čo si zistila v banke?

@maranco podali sme reklamáciu že žiadam späť peniaze a zajtra idem podať trestné oznámenie...vraj niesom prvá

lenocka137
9. júl 2025
@ninoleta

@maranco podali sme reklamáciu že žiadam späť peniaze a zajtra idem podať trestné oznámenie...vraj niesom prvá

@ninoleta ako si prosím dopadla?

fragma11
Autor odpoveď zmazal
maranco
7. aug 2025

Herec Spišského divadla Filip Štrba stredného Slovenska naletel podvodníkom, ktorí sa mu predstavili ako pracovníci známej kryptomenovej platformy. Počas zhruba hodinového telefonátu, ktorý absolvoval v trenčianskej reštaurácii, mu podvodníci vybielili účet a v jeho mene získali tri bankové úvery, informuje Denník N. Celková strata s úrokmi presahuje 28-tisíc eur.

Polícia rozhodla, že skutok nie je trestným činom a konanie Filipa označila za „vlastnú neopatrnosť a neobozretnosť“

Banka podľa Štrbu situáciu nijako nevyhodnotila ako rizikovú, hoci o úver bolo požiadané desaťkrát v priebehu jednej hodiny. Traja z desiatich pokusov boli úspešné. UniCredit Bank tvrdí, že klient hrubo porušil svoje povinnosti tým, že niekomu umožnil vzdialený prístup k svojmu zariadeniu. Pripomína, že takéto správanie zbavuje banku zodpovednosti za následky transakcií.
https://www.kosicak.sk/clanky/7944/herec-spissk...

Strana
z2