icon

Kedy príde platba odoslaná v nedeľu?

mamina0940
2. dec 2024

Dobry deň keď bola odoslaná platba v nedeľu okolo pol 12 , kedy príde platba na účet? (nebola to istš banka) dakujem

maranco
•
2. dec 2024

@mamina0940 aký bol zadaný dátum splatnosti na tej platbe?
z akej banky na akú banku?

mamina0940
autor
•
2. dec 2024

@maranco To neviem

moonlight1210
•
2. dec 2024

Uz pri zdani by ti malo pisat, aky datum bude datum spracovania platby.

Ale vsak pozri do banky, tam je to uvedene. Datum zadania platby (ten bude 1.12.2025) a datum spracovania platby - od toho datumu zalezi, kedy platba pride.

Takze kludne az zajtra.

maranco
•
2. dec 2024

@mamina0940 tak v najdlhšom prípade ak bol dátum splatnosti zadaný na pondelok a nebola poslaná okamžitá platba ti to príde v utorok okolo 10-11 hod

mamina0940
autor
•
2. dec 2024

@maranco dakujem

maranco
•
2. dec 2024

@mamina0940 pozrel som dnešné prijaté platby, ktoré nešli v okamžitom režime
prišli z ČSOB a platby boli zadané 1.12.2024
365banka a platba bola zadaná 1.12.2024
mBank a platby boli zadané 2.12.2024

ak to má byť platba na inzerát tak s poslaním balíka počkaj až keď ju budeš mať naozaj na účte, nespoliehaj sa na potvrdenie, dá sa sfalšovať

niekto2hy
•
2. dec 2024

@moonlight1210 Alebo aj za rok.😎

hygienka
•
3. dec 2024

@maranco mne pani poslala peniaze z ČSOB v nedeľu, ešte neprišli na môj účet, mám Raiffeisen.

maranco
•
3. dec 2024

@hygienka aký dala dátum splatnosti? ak pondelok tak prídu dnes v utorok

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@hygienka mne z csob prisli hned v pondelok pred 10

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@maranco nic ani neprislo, pani asi nic neposlala nakolko ani nereaguje a na ro ze ma dobre hodnotenia a dala aj svoje udaje tak sa celkom divim 🙂 no co uz aspon viem ze treba vzdy pytat scren platby

refly
•
3. dec 2024

Veď si stačí pogoogliť a všade je napísané že prevod trvá 1-3 dni. Väčšinou je to hneď, a občas (neviem či to náhodou nebolo práve pri tej ČSOB) to býva 2, vzácne aj 3 dni.
Ak to nepríde ani zajtra, tak pani neposlala... a tie screeny sa dajú tiež sfalšovať. Treba si počkať na platbu, lebo fakt veľa ľudí vypisuje "ano ano, už idem poslať platbu" a potom nič. Veľa ľudí je aj zaneprázdnených a nestíha tak, ako by chceli....

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@refly Z csob mi prisla platba hned, tu neviem aku mala pani banku a napisala ze poslala a neprislo. Myslim ze ani nepride. Vzdy prisli platby v ten den okamzite alebo max na druhy. Na treti den sa mi tusim este nestalo ani..

refly
•
3. dec 2024

@mamina0940 Mne minule pani posielala z ČSOB a došlo za dva dni. 1-3 dni znamená že to môže trvať 1 až 3 pracovné dni. Tam neni moc čo k tomu povedať a to, za koľko to prišlo v minulosti nemá dopad kedy to príde (alebo nepríde) teraz.
Ak poslala, tak príde, ak neposlala, tak nepríde. Takmer polovica ľudí, čo ma osloví nakoniec nič nepošlú. Počkám 3 dni, zmažem konverzáciu a hotovo. Zbytočné to nejako riešiť.
Mne sa tuším 2x stalo, že to trvalo 3 dni... a zrovna nedávno ma pani varovala že má unicredit a tam to bežne trvá aj 3 dni. Došlo za 2.

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@refly beriem na vedomie

maranco
•
3. dec 2024

@refly SEPA platba môže trvať len jeden nasledujúci pracovný deň, banka nesmie držať dlhšie peniaze u seba, musí ich druhý deň od dátumu splatnosti odoslať
a príjemcova banka musí pripísať platbu v ten deň kedy príde, nesmie čakať do ďalšieho dňa

Takže reálne SEPA platby fungujú takto
Zadáš platbu v pondelok, dátum splatnosti je pondelok
banka môže peniaze držať jeden deň, tak ich v utorok ráno pošle
príjemcova banka ich v utorok medzi 10-12 hod pripíše na účet

Ak posielaš cez víkend SEPA platbu
Ak ti banka umožní vybrať dátum splatnosti víkend, tak ju pošle v pondelok ráno a v pondelok ju má príjemca.

Ak banka ponúka dátum splatnosti len pondelok tak sú 2 možnosti, môže ju poslať až v utorok ráno lebo účtovne platíš v pondelok, alebo ak chcú pošlú ju v pondelok ráno.

maranco
•
3. dec 2024

@refly SMERNICA EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2015/2366 z 25. novembra 2015 o platobných službách na vnútornom trhu

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@maranco pravda

refly
•
3. dec 2024

@maranco Aha, tak mám asi staré info... ja som ho googlila pomerne dávno, vtedy spomínali 3 dni. Doslova 2 týždne dozadu mi pani poslala v nedeľu s tým, že do stredy by mali nabehnúť, lebo unicredit a tam to trvá. Takže som nejako nemala dôvod pochybovať o neaktuálnosti.
Tak teda pani si to rozmyslela a nič neposlala. Treba zmazať a kašlať na to.

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@refly Áno, pockam este do zajtra a ked nie zmazem

maranco
•
3. dec 2024

@refly kedysi trvalo 3 dni, potom dostali banky rozkaz z EÚ to skrátiť a teraz dostali príkaz spustiť okamžité platby príjem do 9.1.2025 a posielanie do 9.10.2025, a okamžité platby musia prechádzať do 10 sekúnd, aj tak 99% prejde do 5 sekúnd.

earlgrey
•
3. dec 2024

Moja skúsenosť je taká, že veľakrát mi niekto napísal, že odoslal platbu a nič...čakala som niekoľko dní, potom kontaktovala kupujúcu, tá sa dušovala, že pred 3 dňami poslala a v zápäti mi platba prišla a tam, že prevod bol okamžitý 🤣 takže neposlala...ale poslala v tom momente, keď som ju kontaktovala...mohlo sa stáť, že zabudla...veď jej napíš...

mamina0940
autor
•
3. dec 2024

@earlgrey napisala som, neodpoveda

earlgrey
•
3. dec 2024

@mamina0940 tak počkaj ešte do zajtra a potom predaj inému ak náhodou má niekto záujem a keď by ti prišli, vrátiš jej peniaze s tým, že nekomunikovala, peniaze nechodili, posunula si ďalej

9022029009
•
28. jún 2025

Dobrý deň Ked mi niekto poslal na slps banku od csob včera tak cez víkend nie príde?

maranco
•
28. jún 2025
@9022029009

Dobrý deň Ked mi niekto poslal na slps banku od csob včera tak cez víkend nie príde?

@9022029009 ČSOB doteraz nemá okamžité platby tak ak bol dátum splatnosti piatok tak ti prídu v pondelok okolo obeda, ak dali dátum splatnosti pondelok tak ti prídu v utorok