Koľko bude stabilizačný príspevok pre zdravotníkov v čistom?
Ahojte, prosím Vás o pomoc ak niekto sa význate. Schválili nám stabilizačný príspevok vo výške 5tisic eur. Niekde píšu, že sa to zdaní a nebudú sa z toho strhávat odvody. Niekde čítam, že aj odvody sa budú.
Neviete niekto prosím vyrátať, čo môžem čakať, akú sumu dostaneme? Dávam si to do mzdovej kalkulačky, tam mi vyjde že z 5000 dostanem 3400 eur. To mi príde, že to riadne okrešú. Samozrejme teším sa, len neviem co čakať.
Ďakujem
@katuskamala1 prepáč ale to je chyba tvojho muža, že dobrovoľne robí zadarmo, keďže vie, že mu šéf to navyše nezaplatí 🤷♀️ nemyslíš? Veď poviem nezaplatí - nespravím 🤔.
A len tak mimochodom, vieš koľko nezaplatenych hodín navyše - nadčasov, mi ako sestre prepadlo, nezaplatili. Tiež sme sa proti tomu burili ale neuspeli sme, počuli sme klasicke - keď sa vám nepáči, tam sú dvere a na vaše miesto čaká ďalších 5 sestier 🤷♀️😉
A bez hanby sa priznávam, že aj ja som si v nočnej, keď bola možnosť vyložila nohy a "zdriemla", som toho názoru ze radšej 10min mikrospánok a svieža myseľ ako unavená zrobená sestra ktorá padá od únavy a robí chyby 😉
@katuskamala1 prepáč, ale toto, čo píšeš je strašná hlúposť, ak tvoj muž je ochotný pracovať zadarmo, jeho vec, on si to musí vydiskutovať so svojím zamestnávateľom, ale sama asi dobre vieš, že je to zdieranie. Preto sa zdravotníci aj lekári burili, lebo mali odpracované množstvo nadčasov, ktoré nie vždy mali preplatené ( okrem iného). Ak aj dostane preplatený nadčas ako si napísala a za to výplatu dovi doppo... ja sa pýtam dokedy ľudia budú vládať pracovať tak, že odrobia za 1 mesiac to čo ty za 2 mesiace? Časom zistíš, že ti to za to nestojí a nevládzeš to takto ťahať. Čo sa spania týka, to je ako keby si poukazála na to, že učitelia majú vaic voľna ako iní ľudia, pevne verím, že vieš prečo. A predstav si, že dokonca napr na záchranke máš povolené nielen ležať, ale aj pozerťa Tv a td..( aj ked to ani nestíhajú, dokonca ani na obed nemôžu vždy ísť). a vieš prečo, lebo toto sú profesie, ktoré sú náročné nielen fyzicky, ale aj psychicky. Ale áno, sú doktor a doktor, sestra a sestra, človek a človek, ale nehádžme ich do jedného vreca a neporovnávajme rôzne povolania....
@nykkushka
@felycity
Je hlupy, ze robi zadarmo?no co ja viem, proste ma taku profesiu, kde nik nepozera na hodiny, ale na to, ci je ta robota urobena. A tiez mu povedia, ze tam su dvere ak sa ti nepaci... A je to jeho profesia a je to tak vsade, lebo tych zamestnavatelov za tie roky samozrejme mal zopar. Vsade rovnako. Zial, ide teda robiť do zahranicia kde zarobi 3-4x viac! A on nema sancu rebelovat pred statom, lebo statom plateny nie je. On musí ist do zahranicia, lebo existencne nevyzijeme, kdezto lekar (lekar! Nie zdr sestra) mali platy tak ci tak dobre, oni "len" chceli viac! To je moj pohlad, moj nazor, je na dlhsie ale to je o tom potom. rešpektujem vas. tak ma prosím neurazajte a neprskajte na mna za to..
@katuskamala1 vieš, lenže toto je téma nie o lekároch.. Myslím, že viaceré sa tu zhodneme, že sa zachovali ako hovädá. Ja len nerozumiem, prečo do tohoto všetci ťahajú spor lekári - štát. To je iná kapitola, sestry a ini zdravotníci nikoho nevydierali výpoveďami (a myslím, že veľa Dr by bolo v zadku keby nemá po boku sestru). Roky ticho šuchaju nohami, robia nadčasy, tie hlupšie aj robotu za Dr /sanitarky a jedine čoho sa im dostane sú urážky od lekárov, pacientov, príbuzných, spoločnosti a intelektuálov na Fb.
@lienka.7 ked chybaju tisice sestier, tak je asi niekde dovod. Ten dovod je, ze maju nizky plat, vela roboty v porovnani s CZ napriklad, stare skarede priestory atd. Niekde treba zacat ,lebo odidu aj tie sestry, co tam su. Ano ,malym zvysenim platu do systemu nepride 1000 sestier, ale aspon neodidu tie ,co su tam, a postupne ich bude pribudat. Bude to trvat roky ,ale zacat treba hned. Vcera bolo neskoro

@trgypadl ❤