Koľko bude stabilizačný príspevok pre zdravotníkov v čistom?
Ahojte, prosím Vás o pomoc ak niekto sa význate. Schválili nám stabilizačný príspevok vo výške 5tisic eur. Niekde píšu, že sa to zdaní a nebudú sa z toho strhávat odvody. Niekde čítam, že aj odvody sa budú.
Neviete niekto prosím vyrátať, čo môžem čakať, akú sumu dostaneme? Dávam si to do mzdovej kalkulačky, tam mi vyjde že z 5000 dostanem 3400 eur. To mi príde, že to riadne okrešú. Samozrejme teším sa, len neviem co čakať.
Ďakujem
@tessa2299 akym cinom? stabilizacny prispevok je dalsia blaznovicova atomofka. a aky cely narod tu vidis?
https://dennikn.sk/3128418/prieskum-ipsosu-vacs...
@juliasb mala by to byť suma v hrubom a bezdetný zdravotník dostane +/- 3800 Eur v čistom. Samozrejme + plat.
a k otazke, je to v podstate dalsie matovicove klamstvo. ako 500€ odmeny v septembri ci kedy to bolo. a vyplatene bolo okolo 350€. hlavne ze to vycislili na neviem aku sumu celkovo. ale uz nepovedia, kolko z toho realne bolo vyplatene. len nech ludia vidia, kolko vlada dala...
@chillibubble ale táto vláda dala viac ako tá predošlá a spejeme k tomu, že sa to vráti
@didush27 nechcem tu moc rozoberat politiku, ale spejeme k tomu hlavne preto, ako sa tato vlada sprava. neschopnost, neodbornost, rozostvavanie spolocnosti, matovicova pomstychtivost(odisiel matovic z rokovani a dohoda bola na svete).
ano tak nejako to vychadza 3800+- 🙂
ja vam to samozrejme nezavidim ani sa k tomu necitim opravnena vyjadrovat, len teda podotknem ze aj moj plat a odmeny v praci vyzeraju v hrubom carovne, v cistom uz az take carovne nie su 😂
Ak dovolis, moje postrehy:
1. Ja vam ho vsetkym prajem. Platy zdravotnych pracovnikov su v porovnani so zodpovednostou, ktoru maju, extremne nizke. Ja ako IT-ckar zarobim viac ako primar nemocnice a ked nieco pokaslem, je to len "bu bu bu", spravi sa restore a vsetko je opat v poriadku. Vy mate v rukach nase zivoty, preto by ste mali zarabat ovela ovela viac.
2. Nepaci sa mi, ako zneuzili lekarske odbory situaciu, lebo za minulej vlady nebolo o nich ani pocut. Ani ja nezneuzivam, ze viem niekomu vypnut system a nepredal by pre vianocami ani lizatko.
3. Nepaci sa mi mnoho ludi, ktori pracuju v zdravotnictve. Podvadzaju a kradnu. Mozno to nie je tvoj priklad, ale ked vidim, ako sestricky bezne domov beru rukavice, lieh atd za par drobnych, ako maju lekari poradovy listok podla "vsimneho", to je choroba nasho zdravotnictva. Nesuvisi s platom. Je to system. Kradne sa od ministra financii az po sanitarov. Mnohe z toho im uz pride normalne, ale normalne to nie je. Ani zobrat obvaz. Je to ludsky pochopitelne, ale nie je to spravne.
4. Je to prijem, takze bude zdaneny a bude sa ratat aj do odvodov. Na druhej strane, zvysi ti priemer, takze budes mat aj vyssiu dovolenku.
Dakujem kazdemu slusnemu zdravotnikovi, ktory to tu na Slovensku nevzdal. A prosim, vsetkych, ktori toho maju plne zuby, aby odisli.
Aj sa tu pomaly bojím, ozvať, ale prosím su tu aj maminy na RD ktoré o to ziadaju ?
@tessa2299 prepáč ale ty miešaš hrušky s jablkami.
Lekári si platy vybojovali "vydieraním" a otrasným spôsobom, stabilizačný príspevok pre iných zdrav pracovníkov- sestry, záchranári, pôrodné asistentky.... nikoho nevydierali, len potichu ako voš spod chrasty dúfali, že sa ich komore podarí niečo vybaviť...tak ako vždy, bez výpovedí a iných ohrození pacientov...možno keby mali aj sestry na toto gule, dostali by viac...
A neviem v akej sfére pracuješ ty, ale treba si od zamestnávateľa pýtať odmeny, zvýšenie platu, stabilizačný príspevok, kludne sa aj výpoveďou pohroz. Pretože väčšina zdravotníkov sú zamestnanci platení štátom, tak ich platí štát.
Tetu predavačku v Tescu platí spoločnosť Tesco, treba pýtať tam, uja roboša vo fabrike platí fabrika, treba pýtať tam....
A ak chceš aj ty 5000-3800€, kľudne si sprav 4r SZŠ, 3r Bc-VŠ, zober si na svedomie zdravie a život pacienta, obrň sa proti debilným komentárom národa a poď robiť sestru. je ich nedostatok, tak jedna šikovná baba sa nám zíde 🙂 ♥
bude to cca +/-3600, akurát , ak ho budeš musieť vrátiť tak ho vrátiš celý 5000, ak tu niekto závidí no neviem, či to to je až taká výhra ( pre mňa nie úplne systémovo doriešené) , keďže je to na 3 zaviazané a a po 3 rokoch ktovie čo bude... a ako to bude
@tessa2299 ak sa chceš vyjdrovať, najprv pozorne sleduj situáciu, stabilizačný príspevok patrí tej skupine, ktorá nepatrí k lekárom, ktorý rokovali o zvýšení platu,čiže oni nerokovoli, a ako ste to tu krásne nazvali nevydierali ( teraz chod šuchať nožičkami a naštuduj si ako to bolo a neurážaj druhých), otázka znie dokedy by ste pracovali tak, že vám nadčasy alebo len istú časť preplatia? vyrátajte si koľko taký lekár/sestra záchránar odpracuje ak norna za mesiac je cca 160 h a oni majú + cca 110 hodín nadčasu a nie vždy celého zaplateného, kto vám bráni požiadať vášho zamestnávateľa o zvýšenie platu?! ako je tu napísané vyššie mnohí bankoví manageri, it, politici majú základný plat daleko vyšší ako lekár, áno sú lekári dobrí a zlí, rovnako ako sú dobrí a zlí učitelia, dobrí a zlí ľudia... je pevne verím, že teraz si budú mnohí lekári dávať pozor na to ako sa správajú...
@nykkushka mam SZŠ, len nie odbor sestra, ale zdravotnicky laborant. Pracujem vo firme, nebudem rozvyjat v akej. Uvedom si, ze vela firiem krachuje, padaju na hubu kvoli inflacii a nehoraznym cenam a prepustaju vo velkom. Keby v tejto situacii idem na personalne si pytat dvihnutie platu/stabilizacny prispevok/trinasty plat a neviem co este a ohradzat sa vypovedou, tak by mi ju rovno dali aj podpisat.
@nykkushka so všetkým súhlasím, len keby si tie zdravotné sestry a dr.vzali na svedomie zdravie a život pacienta (ako píšeš), inak by to tu vyzeralo. Je Vám úplne ukradnute nejaké zdravie a život pre vás neznámeho človeka. Túto rozprávku si hovorte inde.Žvasty. Tot realita slovenského zdravotníctva.
@apolka77 pozri, ja ťa tu nejdem presviedčať o opaku. Všetci vieme, že sú rôzni ľudia, rôzni zdravotníci a rôzne povahy. Ja ako zdravotník som sa voči mojej osobe stretla taktiez s nespravodlivosťou, netaktnym prístupom a viem akí dokážu iní byť.
Ale môžem ti zaručiť, že ja svoju prácu sestry robím najlepšie, najzodpovednejšie ako viem a za 11r praxe sa mi nestalo, že by človek mojou alebo kolegyninou vinou zomrel alebo sa mu zhoršil stav. Takže nehadž všetkých do jedného vreca, ja si dovolím tvrdiť, že si tie peniaze zaslúžim, rovnako ako aj môj manžel (taktiež sestra) a moje super kolegyne. A verím, že takýchto zdravotníkov je na Svk viac než dosť 😊.
A rovnako nepríjemní ľudia sú v každej profesii v obchode, na úrade, na pošte... Keby sa majú všetci riadiť tvojim názorom, tak nedostane nikto nič, žiadna profesia. Ja na rozdiel od teba doprajem každému, pretože nie všetky tety na úrade sú nervózne protivne a možno len ten jeden krát kedy som ja mala zlu skúsenosť mala iba na hovno deň.
Sme len ľudia, ale zabúdame sa voči sebe tak správať... Ak chceš nejakú zmenu, začni od seba, ja som koľkokrát bola verbálne alebo fyzicky napadnutá pacientom a nikdy som ho spätne neudrela alebo nenazval kktom/pčou. Ty by si si dovolila takto vynadat predavačke alebo úradníčke? Ci zdravotníci znesú?
Možno keby každé fyzické napadnutie bolo riešené tak ako treba (zdravotníci sú rovnako ako policajti verejné chránené osoby) ľudia by mali viac rešpektu a zdravotníci by nemuseli byť arogantní, protivní, vyhorení a pod....
@nykkushka nemusíš mi tu vypisovať litánie reagujem len na vetu že ako ste vy zdravotníci zodpovedni za zdravie a život...a preto si zaslúžite. Neboj sa ja vám doprajem za všetky tie hodiny nadčasov ale počúvať že aká je to profesia lebo ste zodpovední za život a zdravie pacienta tak to je prehnané...také vydieranie na city za niečo čo nenesiete žiadnu zodpovednost... .
@apolka77 ja sa tu nejdem s tebou hádať ani ta presviedčať o opaku. Pre teba je to litanie, pre mňa je to obhajoba svojho povolanie pred ľuďmi ako si ty. Popravde mi tvoj názor môže byť ukulele, ale tvrdiť, že sestra /Dr nenesie zodpovednosť za zdravie a život pacienta je trošku prehnané tvrdenie. V tej nemocnici je kto teda za pacienta zodpovedný? Či ja si prídem do roboty len sadkat, vypiť kávičku a mam v paži pacientov? Kiežby som bola za takéto ničnerobenie platená 🤣 ale ako vravím vždy, nech sa páči, vyštuduj si SZŠ, k tomu 3-5r VŠ, špecializáciu, každý rok si z vládneho plať semináre, kredity, rob sviatky, víkendy. Ak nie si zdravotník tak po prvom pohľade na smrť (ja som zažila smrť pol hodinového bábätká) by si vzala nohy na plecia a utekala. Keďže ty by si za nič zodpovednosť nemala. Buď rada, že pracuješ tam kde nemôžeš niekoho zabiť alebo spraviť fatalnu chybu ✌️.
Nemusíš na toto moje litanie reagovať, ja mam iný názor ty iný a hádať sa nechcem ani nebudem 😊
Ja Vam poviem len jedno. Ja by som bola vdacna aj za 30 eur. Ale podaktori nie su spokojni ani s 3500 eurami... Tak ja uz neviem co ludia chcu.
Mnohi by si za tie hlupe reci zasluzili po papuli a nie 3500 eur.
A zdravotnikov mame aj takych aj takych... Ako aj ludi
Vdacnych aj nevdacnych.... Dobrych aj zlych... Mudrych a veru aj hlupych....a ti co sa tu vyjdarujete a netyka sa vas to, v skuzocnosti vas ide trafit slak, ze vam tych 3500 eur nikto neda...
Ministerstvo zdravotnictva este vobec nema jasno, ako sa to bude vyplacat, ci s odvodmi alebo bez, je aj moznost, ze sa zaplati na ucet celych 5 tis. a zdravotnik si bude musiet podat danove priznanie. Dokonca na niektore zdravotnicke profesie pozabudli a nanovo to prerabaju. Nevie sa ani kedy a ci vobec v tomto roku budu na to poslane zdravot. zariadeniam peniaze. Velmi pekne to teda verejnosti odprezentovali, ale to kolko je s tym roboty a nejasnosti uz neriesia. A tiez ta nespravodlivost medzi zdravotnikmi a nezdravotnikmi, ktori tiez vykovaju pracu s pacientami je nefer.

@juliasb a vies mi vyratat, kolko dostaneme my ostatni, ktori sme nevydierali stat na ukor ludskych zivotov? 🙂 davam si to do mzdovej kalkulacky a vychadza mi, ze z 0 dostanem 0eur.