icon

Koľko by mal prispievať priateľ na hypotéku?

20. máj 2026

Ahojte mám hypotéku priatel u mňa býva koľko by podľa vás mal platiť?

huxy
Včera o 19:12
@sovica

@huxy A ty nevieš pochopiť, že ak by išli spolu bývať do podnájmu, tak tam by musel ten chlap platiť polovicu nájomného a bolo by to určite viac, ako chce od neho autorka teraz. Čiže podľa teba je úplne v poriadku, ak zaplatí hypotéku niekomu inému, kto im byt prenajme, ale priateľke by v žiadnom prípade neplatil na nájom ani Euro, lebo by to mohla použiť na splátku hypotéky. Ty si fakt úplne mimo, aj s @arek00 a petamich 🙈
Však autorka si tiež musí platiť nájom, aby mohla v tom byte žiť. Len ho platí v podobe hypotéky.
A keď sa tu už oháňaš tým, že je predsa jej priateľ a z lásky by mal teda bývať u nej zadarmo. Čiže tu už neplatí, že keď ide bývať k partnerke, tak z lásky jej prispeje na nájom? Lebo tam predsa žije a nebude u nej žiť zadarmo. Tým vlastne prejaví aj zodpovednosť, spoľahlivosť, empatiu voči partnerke a aj schopnosť robiť kompromisy.

@anonym_autor Nehovor, že chceš od priateľa, aby ti prispieval na hypotéku. Nazvi to radšej "príspevok na nájom", lebo niktorým tu ide oči vypáliť, keď sa povie hypotéka. Lebo na hypotéku ti prispievať predsa nemôže🙄 Ale žiť u teba za 100 Eur je super, lebo ho predsa ľúbiš😂 Ja neviem, či sú tí ľudia ozaj takí, ako by som to pekne povedala, jednoduchí alebo sa len tak robia. A jasné, keď teraz platí v zdieľanom byte za jednu izbu 320 Eur, tak nech aj tebe platí za nájom. Buď takú istú cenu, ako platí teraz, alebo mu ju z lásky trošku zníž. Ja by som vychcaného partnera, ktorý by sa ku mne nasťahoval za 100 mesačne, nechcela. Blikali by mi všetky kontrolky, lebo muža, ktorý nechce dobrovoľne platiť "za strechu nad hlavou" by som považovala za pohodlného, nezodpovedného, pasívneho, lakomého a neempatického😨

@sovica na co ma oznacuješ, ja svoj názor aj tak nezmením.

anonym_59401e
Včera o 19:16
@sense

@anonym_59401e tam mala autorka povedať, Jurko môj, nebolo by lepšie bývať spolu u mňa ako sa stretávať v izbe v zdieľaním byte, veď je to jedno či budeš platiť tam 320 eur, alebo ich prispejem na spoločné byvaniebudeš prispievať nebolo treba zakladať tému a pýtať sa koľko by mal platiť hypo. Smutná dnešná doba aj tie vzťahy keď miesto komunikácie doma pri stole , komunikuje s cudzími ľuďmi, pritom sú to základné veci

@sense Ach. Ak autorka teraz kupila byt, financovany hypotekou, tak banka jej tu hypoteku dala prave preto, lebo z jej prijmov je schopna platit hypoteku a ostatne naklady. Keby nebola, hypoteku jej nedaju. Co teda znamena, ze v tom byte by mohla kludne zit sama a sama to platit, takze sponzora nepotrebuje, len je logicke, ze ked tam s nou bude zit, tak bude prispievat. Evidentne je v takejto situacii prvykrat, chce sa teda poradit, chce vediet ako to maju ini ludia, vediet iny pohlad na vec - a je uplne jedno ci sa to spyta kamaratov alebo ludi na fore. Urcite sa o tom porozprava aj s priatelom, ale tiez si chcela v hlave nejako utriedit co je ok a co nie.

anonym_6d145b
Včera o 19:24
@anonym_e630bc

@anonym_6d145b ja ti držím palce. Mnohým to nevydržalo ani po 30 rokoch. Každý deň sú tu témy, ako žena investovala peniaze na renováciu partnerovho bytu a potom odišla s holou ritou, takže je to realita. Ze to tebe vyšlo ešte neznamená, že to jaj iným vyjde. Neviem prečo by on mal investovať do jej nehnuteľnosti a naopak. Dnes sú spolu, zajtra byť spolu nemusia.

@anonym_e630bc byt je už predaný a už 10 rokov bývame našom dome. Že to nevyšlo Tebe, neznamená, že to nevyjde ostatným. Ak sa rozvedieme, nič s tým nespravím. Ale predsa do manželstva nejdem s tým, že sa budem o pár rokov rozvádzať a muža alebo on mňa idem ošklbať do posledného pierka. Dvaja rozumní ľudia sa vedia vždy dohodnúť. Prajem Ti pekný zvyšok večera. 🙂
@autorka, zariaď sa podľa seba, nepýtaj si rady, lebo každá budeme radiť len svojími skúsenosťami, a tie sú rôzne.

tiezjedna
Včera o 20:01
@anonym_autor

Achjaj mňa z vás normálne picne - on nemá investovať do mojho bytu, ale žiť za 80-100€ mesačne to už áno 😂 ja by som predsa tiež nechcela u niekoho bývať za stovku, max u rodičov v 20r a aj to na čo najkratšiu dobu

@anonym_autor no a čo teda navrhol? Nič?

anonym_608ff3
Včera o 20:10
@anonym_e630bc

Kto pise o 100 eurách? Nájomné na polovicu, elektrika, plyn, voda, potraviny, drogéria. A nech je ešte gentleman a nech da navyše 150e,
@anonym_608ff3

@anonym_e630bc Potraviny a drogeria nie su predmetom diskusie, tie nech si podelia ako potrebuju. Naklady na byvanie mimo hypoteky su kolko? Tak 200 eur v dvojizbaku povedzme? Tam je ta elektrina, voda, plyn a spravca. Polovica z toho je 100 eur. Hanbila by som sa za takeho muza, ze mu vobec napadlo nieco take navrhnut.

anonym_608ff3
Včera o 20:15
@petamich

@anonym_608ff3 a moj manzel fakt chcel byt so zenou, ktora mu davala "len" polovicu nakladov (vsetkych nakladov okrem hypoteky)? no evidentne chcel 🙂 v com to ma chlap ine? Preco pri zene je to v poriadku a ved chlap sa ma postarat ale na autorkinho partnera tu pozerame ako na hyenu, ktora ju chce nebodaj vyuzivat.

Kazdopadne ano nemala by som s tym problem, ak by 100€ bola polovica nakladov a zaroven by sme sa rozumne delili aj o ostatne naklady (jedlo..). Nikdy by som od partnera nechcela, aby splacal hypoteku na nehnutelnost, ktora nie je a nebude jeho. Ja to mam takto 🙂.

@petamich Za mna nie je v poriadku ani v opacnom pripade ocakavat, ze budem byvat "zadarmo"(pretoze ta stovka za enegie vlastne je v podstate zadarmo). Ale kazdy ako uzna za vhodne. Smeruje to len k nevyrovnanym vztahom.

sense
Dnes o 05:15
@anonym_59401e

@sense Ach. Ak autorka teraz kupila byt, financovany hypotekou, tak banka jej tu hypoteku dala prave preto, lebo z jej prijmov je schopna platit hypoteku a ostatne naklady. Keby nebola, hypoteku jej nedaju. Co teda znamena, ze v tom byte by mohla kludne zit sama a sama to platit, takze sponzora nepotrebuje, len je logicke, ze ked tam s nou bude zit, tak bude prispievat. Evidentne je v takejto situacii prvykrat, chce sa teda poradit, chce vediet ako to maju ini ludia, vediet iny pohlad na vec - a je uplne jedno ci sa to spyta kamaratov alebo ludi na fore. Urcite sa o tom porozprava aj s priatelom, ale tiez si chcela v hlave nejako utriedit co je ok a co nie.

@anonym_59401e ja som predsa nikde nenapísala že hľadá sponzora. Ale to sú tie dnešné vzťahy miesto komunikácie a povedanie si názoru alebo mať vôbec vlastný názor aby sa ten druhý náhodou neurazil, treba všetko riešiť s cudzími ľuďmi. Niekedy normálne rozmýšľam nad tým ako mohli existovať a hlavne ako sme mohli prežiť bez výdobytkov dnešnej doby. Veď ak aj teraz kúpila byt zrejme sa s frajerom bavili o Tom a ak nie je úplný hlupák vie koľko také niečo stojí, keďže platí teraz za izbu 320 eur, tak je jasné že ani bývanie s frajerkou nebude zadarmo, alebo že ona neplatí ten byt vatikánskou menou. Cize z toho vyplýva len to že buď nevedia normálne komunikovať. Alebo nevedia používať sedliackym rozum a logiku

gabrielkaa
Dnes o 05:37

Polovica nákladov za energie je malo. To kde sa da bývať len za energie? Za to že je jej priateľ ho má živiť? Prišlo by mi úplne samozrejme, keby to navrhol on. Nemôže čakať že bude žiť ako rodičov. To že má hypotéku je len jej šikovnosť a nemení to nič na situácii že by mal platiť určite viac, ako len polovicu za energie. Aj keď si v prenájme , tak majiteľ bytu účtuje aj klasické poplatky pre správcovskú , je na tom zle?

gabrielkaa
Dnes o 05:40

A to ako to niekto hovoril že, prečo by mal prispievať na jej hypotéku, no tak inak väčšina bytov, ktoré sa dávajú do prenájmu sú zaťažené hypotékami, takže prispievať niekomu inému na hypotéku je ok, len preboha nie svojej priateľke…

123profil321
Dnes o 05:44
@anonym_826536

Vy tu všetky píšete že si ma hypo platiť sama lebo je to jej majetok. A keď si niekto prenajíma byt a platí majiteľovi celú hypotéku tak je to ok? Veď tiež platí niekomu jeho majetok. Ja tu asi tiež budem za sviňu ale ja by som aspoň nejakú čiastku pýtala aj za bývanie ako také.

Mám takú skúsenosť, nie vzťahovu ale týka sa platenia za bývanie. Jedného času sa ku mne riadne nasťahovala mamina sestra, pracovala. Ja som bývala sama tak poskytla som jej možnosť ísť ku mne do voľnej izby ale nie zadarmo samozrejme. Nastavila som jej mesačnú sumu za bývanie v ktorej boli zahrnuté energie + poplatok za prenájom. Prečo by podľa vás mala u mňa bývať zadarmo? Len preto že hypotéka bola napísaná na mne? Dala som jej super cenu. Predtým bývala u iných kde si prenajímala a platila viac. Nakoniec som sa dozvedela že niekomu vravela, že býva u mňa a pomáha mi platiť hypotéku. Skoro mi oči vypadli z jamiek. Čiže keď si prenajímala u cudzích tak im neplatila hypotéku ale nájom a už keď bola u mňa tak mne neplatila nájom ale hypotéku 😀 a pritom som jej chcela pomôcť aby nebývala s cudzími a ešte aj menej platila čím si vlastne prilepšila. Ja som znášala väčšie náklady.

Keby to bolo naopak a autorka by bola tá čo sa nasťahovala k priateľovi a jej priateľ by písal tu na koníka že koľko by mal od nej pýtať za nájom tak by ste ho tu ukameňovali zaživa. Podľa mňa už keď sa k nej priateľ nasťahoval tak aspoň niečo prispieť aj na bývanie, nie len na energie. Inak by som sa na to pozerala ak by to bol už môj manžel.

@anonym_826536 je to úplne rovnaké, ako keď dospelé zarábajúce dieťa prispieva na energie rodičom a platí nejakú sumu, že tam býva, a prispieva na stravu, a zapája sa do domácich prác. 🤔

123profil321
Dnes o 05:49

Ale od priateľa by som nežiadala viac, ako polovicu energií, prípadne poplatkov a príspevok na stravu, čistiace a pracie prostriedky

123profil321
Dnes o 06:08

Po prečítaní diskusie uznávam, že nejaká symbolická suma by mala zmysel, keď sa vezme do úvahy, že inak by bol v podnájme, alebo u rodičov. Ale závisí to od jeho platu, od sumy, ktorú platil predtým, od vášho nastavenia a pod. Je tam viac premenných. Mne by asi prišlo divné, pýtať od frajera na hypo. Sama šetřím na byt, a keď sme spolu začínali, tak som žartovala, že by som ho za 150€ "ubytovala". Ja bývam sama, on v zdieľanom podnájome. Ale keby k tomu reálne došlo, zrejme by som pýtala len polovicu energií a poplatkov, a na stravu. Keby sa nasťahuje ku mne do podnájmu, to by sme išli na polovicu.

anonym_e630bc
Dnes o 06:15
@anonym_6d145b

@anonym_e630bc byt je už predaný a už 10 rokov bývame našom dome. Že to nevyšlo Tebe, neznamená, že to nevyjde ostatným. Ak sa rozvedieme, nič s tým nespravím. Ale predsa do manželstva nejdem s tým, že sa budem o pár rokov rozvádzať a muža alebo on mňa idem ošklbať do posledného pierka. Dvaja rozumní ľudia sa vedia vždy dohodnúť. Prajem Ti pekný zvyšok večera. 🙂
@autorka, zariaď sa podľa seba, nepýtaj si rady, lebo každá budeme radiť len svojími skúsenosťami, a tie sú rôzne.

@anonym_6d145b uz ma prosim neoslovuj. Mne to vyslo, sme spolu 27 rokov,mna urcite lutovat nemusis. Skor davaj racionalne rady inym zenam. Nie romantiku. Vidis sama na tomto fore, ze pri rozvode dvaja rozumni ludia neexistuju. A ja teda idem do vsetkeho s tym, ze to nemusi vyjst. Som racionalna a prakticka. Potom je neskoro si buchat hlavu nad svojou naivitou.

anonym_60eacb
Autor odpoveď zmazal
anonym_60eacb
Dnes o 06:29

My sme našťastie financie ani riešiť nemuseli pri zosťahovaní. Predtym ako sa priateľ nasťahoval ku mne (ja mám byt na hypotéku) prišiel sám so sumou ktorú bude mesačne posielať na “spoločný účet” z ktorého fungujeme a z ktorého idú všetky nákupy a poplatky. Percentuálne to ale vychádza tak že ja zo svojej výplaty posielam viac čiže myslim že je to ok ale aj tak sa ideme brať takže žiadne moje a tvoje. Byt a hypotéka pojde potom aj naňho. U nás platíme tak že voda čo si minieme raz za pár mesiacov, elektrinu každý mesiac a hypotéka. Spolu je to fakt smiešna suma na to aby sme sa museli dohadovať nakoľko hypotéku nemám vysokú. Ale teda my ideme od začiatku že sme nikdy neriešili kto čo platí alebo koho je čo, bývame tam spolu takže sa spolu podielame na všetkom. Navyše presne takým istým štýlom by sa fungovalo aj keby to bolo naopak alebo ak by sme boli v prenájme.Čiže možno by som skôr celkovo ohladom financí odporučila spraviť tak že predtým si spočítať kto koľko cca minie na stravu a aké sú náklady na byt s tým že keď sa planujete do budúcna aj tak zobrať aby to aj percentuálne približne sedelo a to posielať na jeden účet z ktorého to všetko pojde a nemusíte riešiť financie ohľadom toho kto čo plati a či z toho ide aj hypotéka.
Samozrejme každému ako vyhovuje.

anonym_906f69
Dnes o 07:12
@anonym_autor

Achjaj mňa z vás normálne picne - on nemá investovať do mojho bytu, ale žiť za 80-100€ mesačne to už áno 😂 ja by som predsa tiež nechcela u niekoho bývať za stovku, max u rodičov v 20r a aj to na čo najkratšiu dobu

@anonym_autor preco stale dookola opakujes tu stovku? On ti naozaj dava 100 eur mesacne a nic viac? Ak ano, odkial prisiel na tu cifru? Pokial on navrhol, ty si suhlasila, resp. bola ticho, tvoja chyba. Pokial si navrhla ty, tiez tvoja chyba. Ked chces splacat hypo, najdi si normalneho podnajomnika, na paperi, so vsetkymi pravami a povinnostami. Pokial ti naozaj plati len 100 eur a ma full servis - stravu, pranie, upratovanie, nakupy, tak je vychcany a zrejme mu to je ja jasne. Osobne, nebyvala by som takto, byt v pozicii akoze platiaceho partnera, ktory ale moze byt pri prvej hadke v sekunde vykopnuty na ulicu. Este otazka, ak by mal partner auto na lizing a ty svoje nie, platila by si mu len benzin alebo aj cast splatky? Odpoved tusim - nic z toho.

anonym_6d145b
Dnes o 07:21
@anonym_e630bc

@anonym_6d145b uz ma prosim neoslovuj. Mne to vyslo, sme spolu 27 rokov,mna urcite lutovat nemusis. Skor davaj racionalne rady inym zenam. Nie romantiku. Vidis sama na tomto fore, ze pri rozvode dvaja rozumni ludia neexistuju. A ja teda idem do vsetkeho s tym, ze to nemusi vyjst. Som racionalna a prakticka. Potom je neskoro si buchat hlavu nad svojou naivitou.

@anonym_e630bc nápodobne ani ty mňa.

anonym_714445
Dnes o 07:33

Mna by zaujimalo, ako by ste to riesili, keby uz neplatila hypo. A naklady na byt by boli napr. 200€. Aj vtedy by ste chceli, aby platil napr. 300€? Ze tu mas 100€ ako polku na byt a 200€ si mozes strcit do vacku za to, ze tu mozem s tebou byvat.

autor
Dnes o 07:34
@anonym_906f69

@anonym_autor preco stale dookola opakujes tu stovku? On ti naozaj dava 100 eur mesacne a nic viac? Ak ano, odkial prisiel na tu cifru? Pokial on navrhol, ty si suhlasila, resp. bola ticho, tvoja chyba. Pokial si navrhla ty, tiez tvoja chyba. Ked chces splacat hypo, najdi si normalneho podnajomnika, na paperi, so vsetkymi pravami a povinnostami. Pokial ti naozaj plati len 100 eur a ma full servis - stravu, pranie, upratovanie, nakupy, tak je vychcany a zrejme mu to je ja jasne. Osobne, nebyvala by som takto, byt v pozicii akoze platiaceho partnera, ktory ale moze byt pri prvej hadke v sekunde vykopnuty na ulicu. Este otazka, ak by mal partner auto na lizing a ty svoje nie, platila by si mu len benzin alebo aj cast splatky? Odpoved tusim - nic z toho.

@anonym_906f69 približne 🙂 lebo energie v priemernom byte a náklady sú okolo 200€

anonym_60eacb
Dnes o 07:43
@anonym_autor

@anonym_906f69 približne 🙂 lebo energie v priemernom byte a náklady sú okolo 200€

@anonym_autor a ostatné výdavky
strava,drogéria,prípadne keď treba zafinancovať niečo do domácnosti máte ako podelené? Taktiež domáce práce robite spolu?

autor
Dnes o 07:50

Veď snáď je jasne že mu neplatím jedlo a nebýva u mňa ozaj za 100€…. Ostatné výdavky su cca na polku

anonym_906f69
Dnes o 07:52
@anonym_autor

@anonym_autor OK. Tak to je malo a nesuhlasila by som s tym. Ak by som byvala s priatelom v mojom byte, pricom nikdy nevies co sa moze stat, na hypo by som nechcela nic. Ani v pripade ak by sa ponukol ze bude platit dokonca celu hypoteku s tym ze ho dam na LV ako majtela, tak nie. Byt je moje zachranne koleso a preto by som si ho platila sama. Aby sme raz nestali na sude a on si nenarokoval na pomernu cast, lebo napr. 10 rokov platil cast hypo a potom ste sa rozisli a on odisiel s holou ritou, kym tebe vydatne pomohol so splatkami. "Ale kym byvame spolu, prosim si 250 eur + plus polovica na bezne vydaje, nakupy. A podielaj sa takisto na vedeni domacnosti, necakaj ze prides domov a teple jedlo na stole, lebo ved platis. Ale ked chces aj to, prihod este 200 a mozem byt platena gazdina". Najst niekde stred, aby som sa nenechala zneuzivat, ale taktisto ani zneuzivat partnera.

autor
Dnes o 08:06

Ja neviem 🙂 tiež som žila u rodičov, platila im iba svoj pomer na náklady na byt a na jedlo, chceli mi pomôcť, šetrila som si, odkladala a vzala hypotéku na tento byt hneď ako to bolo možné, však ja nechcem aby mi ho splácal, viem že mi pomohli rodičia aby som mala to čo mám - ale mohol sa aj on zariadiť. 7 rokov žije sám, tiež si mohol našetriť. Cudziemu platiť nájom za zle podmienky je ok, platiť frajerke miesto 100€ 200€ je zderstvo. Nikdy to nebude jeho. Dobre a? Ak sa rozídeme tak sa priživoval a šetril si z čoho ja tiež nič mat nebudem.

sense
Dnes o 08:18
@anonym_autor

Ja neviem 🙂 tiež som žila u rodičov, platila im iba svoj pomer na náklady na byt a na jedlo, chceli mi pomôcť, šetrila som si, odkladala a vzala hypotéku na tento byt hneď ako to bolo možné, však ja nechcem aby mi ho splácal, viem že mi pomohli rodičia aby som mala to čo mám - ale mohol sa aj on zariadiť. 7 rokov žije sám, tiež si mohol našetriť. Cudziemu platiť nájom za zle podmienky je ok, platiť frajerke miesto 100€ 200€ je zderstvo. Nikdy to nebude jeho. Dobre a? Ak sa rozídeme tak sa priživoval a šetril si z čoho ja tiež nič mat nebudem.

@anonym_autor ak by mi frajer , ktorý chce so mnou bývať, povedal, že 200e je zderstvo, lebo polovica energií je 100,pritom platí 320 za izbu , by mi nie že blikala kontrolka ale hučal maják. Pretože 100e viac nie je podielanie sa na hypotéke. Pretože nielen že sa byť opotrebuje, ale žena sa celkovo stará viac o byt.

anonym_60eacb
Dnes o 08:21
@anonym_autor

@anonym_autor tiež som to tak mala u rodičov. Úprimne predtým som mala vzťah počas ktorého som úver riešila a nakoniec z toho bolo to že ja som platila všetko takže bacha aj na to.Myslím že ak niesu moc vysoké náklady za bývanie tak to že k energiam prihodí aj niečo na úver nie je zderstvo. Nemôže to brať že ti platí úver,sú to náklady na bývanie a keď býval sám tiež si neplatil len energie ale splácal niekomu aj úver vo forme nájmu. Takže ak u vás nie je účet na celú domácnosť ani tak neplánujete tak spočítať náklady na bývanie a podeliť si to férovo nie že jednemu nezostane nič a druhý si bude šetriť. Býva tam rovnako ako aj ty.

anonym_906f69
Dnes o 08:24
@anonym_autor

@anonym_autor tak vidis, rodicom si platila iba pomerne naklady a stravu a od priatela chces cast aj hypo. Ak by si rodicom platila vsetko, tak mozno svoj byt nemas. Chapem, rodicia ti vo velkej miere pomohli s bytom, ale dalej ides sama. Ale ty hladas obmenu rodicov, niekoho kto ti bude ten by pomahat splacat dalej. Uvedom si, ze ten byt je iba tvoj, tvoj majetok, tvoje vlastnictvo, nikto iny, len ty nesies tarchu hypoteky. Riesenie, povedz priatelovi to, co tu nam, preco si za 7 rokov nenasetril, preco mu rodicia nepomohli.... alebo si najdi ineho, schopneho, s vlastnym byvanim, ku ktoremu sa ty nastahujes a budes mu pomahat so splatkami. Vnimas to? Preco mam pocit, ze potrebujes skor spolubavajuceho?

tundra
Dnes o 08:25
@anonym_autor

@anonym_autor 200€ je zderstvo😂,si ma pobavila,takto v piatok👍.Mala by si ho nechat byvat gratis+dake mesacne vreckove,aspon vo vyske 200-300€,nech si nasetri aj on na svoj byt😂😂😂

anonym_608ff3
Dnes o 08:32
@anonym_906f69

@anonym_autor tak vidis, rodicom si platila iba pomerne naklady a stravu a od priatela chces cast aj hypo. Ak by si rodicom platila vsetko, tak mozno svoj byt nemas. Chapem, rodicia ti vo velkej miere pomohli s bytom, ale dalej ides sama. Ale ty hladas obmenu rodicov, niekoho kto ti bude ten by pomahat splacat dalej. Uvedom si, ze ten byt je iba tvoj, tvoj majetok, tvoje vlastnictvo, nikto iny, len ty nesies tarchu hypoteky. Riesenie, povedz priatelovi to, co tu nam, preco si za 7 rokov nenasetril, preco mu rodicia nepomohli.... alebo si najdi ineho, schopneho, s vlastnym byvanim, ku ktoremu sa ty nastahujes a budes mu pomahat so splatkami. Vnimas to? Preco mam pocit, ze potrebujes skor spolubavajuceho?

@anonym_906f69 Ty si uplne mimo. Ked sa ja nastahujem k mojmu partnerovi, velmi rada mu pomozem so splacanim jeho hypoteky par stovkami mesacne ked to bude znamenat, ze vdaka tomu sa mu aspon trosicku zvysi zivotna uroven a budeme moct ist na o jednu dovolenku rocne navyse. Aj tak by som za byvanie niekde platila a ovela radsej doprajem jemu ako nejakemu landlordovi.

anonym_08ab26
Dnes o 08:39
@anonym_autor

@anonym_autor máš pravdu, za ten čas tiež mohol našetriť. Tak to dajte celé inkaso na polovicu, užívate všetko spolu, stravu tiež by som dala viac jemu zaplatiť, veď v pomere zje viac ako ty a za užívanie bytu aspoň 40 € naviac. Všetko sa časom opotrebuje. Nábytok, spotrebiče ste kupovali spolu, či len ty si platila?

autor
Dnes o 08:44

Ja ozaj nepotrebujem nikoho kto by mi splácal hypotéku 😂 vpodstate ani jeho peniaze na vyše nepotrebujem nijak. Vpohode vyžijem splatku hypotéky mám cca 25-30% z príjmov.