Koľko by mal prispievať priateľ na hypotéku?
Ahojte mám hypotéku priatel u mňa býva koľko by podľa vás mal platiť?
@anonym_autor tak a z jeho pohladu, bude ti prispievať na hypo, ty sa s ním rozídeš a on nebude mať nic.
Ved je to v podstate len na vás, ako sa dohodnete, ako vam to vyhovuje. Ja som svoj názor vyjadrila. Ako si to vy určítez je len na vás.
@huxy áno to je jasne 😊dakujem za diskusiu
@anonym_autor tak a z jeho pohladu, bude ti prispievať na hypo, ty sa s ním rozídeš a on nebude mať nic.
Ved je to v podstate len na vás, ako sa dohodnete, ako vam to vyhovuje. Ja som svoj názor vyjadrila. Ako si to vy určítez je len na vás.
@huxy Doteraz platil 320€ za jednu izbu v zdielanom byte a nemal z toho nič. “Iba” byvanie, to iste bude mat u autorky.
@huxy Nebude mat nic lebo si nic nezaobstaral. Kto si nezaobstara vlastne byvanie musi sa zmierit s tym, ze bude platit za to aby mu bolo poskytnute. Takto to funguje so vsetkym v zivote. Ked to dospely clovek odmieta prijat, nech si nehlada vztah so zenou, ktora bola schopna zabezpecit si vlastne byvanie. Ak by sa aj po rokoch rozisli, nemal by samozrejme narok na nic, rovnako ako z podnajmu, za ktory teraz plati 320 eur.
@anonym_d1c71d autorke som napísala az 4 komentáre, nič urážlivé ani drzé, ostatné komentáre ostatným diskutujúcim..tak sa trochu spamätaj a nenavázaj sa ty do mňa
@huxy píšeš jej " bude ti prispievať na hypo, ty sa s ním rozídeš a on nebude mať nič "
prispieva na " NÁJOM " strechu nad hlavou, halóóó ako každý, kto nevlastní nehnuteľnosť a neplatí hypo.
@huxy píšeš jej " bude ti prispievať na hypo, ty sa s ním rozídeš a on nebude mať nič "
prispieva na " NÁJOM " strechu nad hlavou, halóóó ako každý, kto nevlastní nehnuteľnosť a neplatí hypo.
@anonym_59401e
@anonym_608ff3
@anonym_d1c71d ja som si svoj názor napísala, stojím si za ním, nemusíte ma uz označovať a presviedcať
@anonym_autor Hypotéku? Tu nič, byt je výlučne tvoj. Ak by ste boli manželia a polovičným podielom, tak 50/50. Normálne sa dohodnite na nájme, tiež kľudne na polovicu, potraviny tiež, alebo striedave nákupy.
Velmi by ma zaujimalo ako by x diskutujucich radilo, ak by sem nejaka zena napisala temu, ze sa ide stahovat k partnerovi a chce od nej polovicu komercneho najmu. Pockat presne viem - radili by ste jej, ze je to vychcany hajzel, hadam by mal platit vsetko on, ved je chlap, hadam mu nema splacat jeho byt. Ale ake je to zrazu ine, ked to pise zena. Typicky Modry Konik, dvojaky meter na vsetko, zene by ste radili, nech to nerobi, ze ju raz kopne do zadku a odide s igelitkou a splacala cudzi byt ale chlap moze.
A zaujimave je, ze moj manzel (v tom case partner), odo mna tu polovicu hypoteky nechcel, on prisiel s tym, ze kedze nie som a nikdy nebudem vlastnik, nepride mu to fer. A mne rovnako nie. Podielat sa rozumne na vydavkoch, samozrejme ale ziadat, aby platil hypoteku....
@anonym_43f3c8 toto isté by si radila aj keby to bolo opačne? Keby chlap platil hypo na svoj vlastný byt? Alebo tam by bolo zas ine merítko?
@anonym_6d145b Prečo by sa mali kvôli tomu brať? 😁
@anonym_e630bc áno, radila to isté. My sme tak mali doma. Byt bol teraz už manželov, ale splácali sme ho spolu, lebo sme spolu bývali. Nemali sme tvoje a moje peniaze. Boli to naše peniaze a náš byt, hoci oficiálne to bol jeho byt. Boli sme dohodnutí, že ak by sme sa rozišli, rozviedli, tak 30% z bytu je mojích, lebo ja som dala o toľko menej. Brali sme sa po 3 rokoch, čo sa kupoval byt.
@anonym_e630bc áno, radila to isté. My sme tak mali doma. Byt bol teraz už manželov, ale splácali sme ho spolu, lebo sme spolu bývali. Nemali sme tvoje a moje peniaze. Boli to naše peniaze a náš byt, hoci oficiálne to bol jeho byt. Boli sme dohodnutí, že ak by sme sa rozišli, rozviedli, tak 30% z bytu je mojích, lebo ja som dala o toľko menej. Brali sme sa po 3 rokoch, čo sa kupoval byt.
@anonym_6d145b koľko romantiky....takých dohôd už bolo a potom ženy odchádzali s 2 igelitkami a s plačom. Nie som tak hlúpa, aby som dávala peniaze do cudzej nehnuteľnosti. O 20 rokov, keď budú bitky o majetky, padnú aj všetky dohody.
@anonym_6d145b a potom je tu x tych, ktore sa skutocne rozviedli a nie v dobrom a odisli s tromi kuframi 🙂 a nie s 30%, nie si na LV nemas na nic narok, uprimne sa tesim, ze vam to vyslo, zial si vynimka a nie pravidlo
@anonym_6d145b a potom je tu x tych, ktore sa skutocne rozviedli a nie v dobrom a odisli s tromi kuframi 🙂 a nie s 30%, nie si na LV nemas na nic narok, uprimne sa tesim, ze vam to vyslo, zial si vynimka a nie pravidlo
@petamich a este nie je koniec vsetkym dnom...
@anonym_6d145b koľko romantiky....takých dohôd už bolo a potom ženy odchádzali s 2 igelitkami a s plačom. Nie som tak hlúpa, aby som dávala peniaze do cudzej nehnuteľnosti. O 20 rokov, keď budú bitky o majetky, padnú aj všetky dohody.
@anonym_e630bc sme spolu 21 rokov. Takže nebolo to na dva roky. 🙂 Ak sa bojíš, spíšeš zmluvu u notára. Ale tak zase asi vieš, s kým žiješ, či? My sme spolu bývali rok v podnájme, kým sme sa rozhodli kúpiť byt, ktorý bol písaný na manžela. Nikdy som tam nebola písaná na LV.
@anonym_e630bc sme spolu 21 rokov. Takže nebolo to na dva roky. 🙂 Ak sa bojíš, spíšeš zmluvu u notára. Ale tak zase asi vieš, s kým žiješ, či? My sme spolu bývali rok v podnájme, kým sme sa rozhodli kúpiť byt, ktorý bol písaný na manžela. Nikdy som tam nebola písaná na LV.
@anonym_6d145b niekedy nevieš ani po 10-tich rokoch, s kým si žila. Až v určitých situáciách niektorí ukážu pravú tvár.
Keby si nemala vlastny byt, tak by ste si nieco prenajali. Tak by bolo fer polovicu toho, za co sa byty prenajimaju. Tolko by platil tak ci tak.
@anonym_6d145b ja ti držím palce. Mnohým to nevydržalo ani po 30 rokoch. Každý deň sú tu témy, ako žena investovala peniaze na renováciu partnerovho bytu a potom odišla s holou ritou, takže je to realita. Ze to tebe vyšlo ešte neznamená, že to jaj iným vyjde. Neviem prečo by on mal investovať do jej nehnuteľnosti a naopak. Dnes sú spolu, zajtra byť spolu nemusia.
Achjaj mňa z vás normálne picne - on nemá investovať do mojho bytu, ale žiť za 80-100€ mesačne to už áno 😂 ja by som predsa tiež nechcela u niekoho bývať za stovku, max u rodičov v 20r a aj to na čo najkratšiu dobu
Achjaj mňa z vás normálne picne - on nemá investovať do mojho bytu, ale žiť za 80-100€ mesačne to už áno 😂 ja by som predsa tiež nechcela u niekoho bývať za stovku, max u rodičov v 20r a aj to na čo najkratšiu dobu
@anonym_autor Za 100vku by si ho fakt dotovala. Minimalne 320, co platil predtym alebo polovicu komercneho najmu. A podelit si aj naklady na jedlo a domace prace, nech nikto nema pocit krivdy.
@anonym_autor neviem ake odpovede si cakala, dostala si rozne, je to aj tak na dohode teba a tvojho partnera, ved mu povedz, ze chces 800€ a uvidis, mozno ti povie, ze dobre 🙂 skus si predstavit, ze by to bolo naopak, ak by si ty bola ochotna platit 800€ mesacne partnerovi, tak asi fajn, mozno tvoj partner to ma rovnako
a preco ma autorka takeho chlapa co si nevie nehnutelnost zaobstarat? ako tu pise klasik ma zlateho kolika?
Velmi by ma zaujimalo ako by x diskutujucich radilo, ak by sem nejaka zena napisala temu, ze sa ide stahovat k partnerovi a chce od nej polovicu komercneho najmu. Pockat presne viem - radili by ste jej, ze je to vychcany hajzel, hadam by mal platit vsetko on, ved je chlap, hadam mu nema splacat jeho byt. Ale ake je to zrazu ine, ked to pise zena. Typicky Modry Konik, dvojaky meter na vsetko, zene by ste radili, nech to nerobi, ze ju raz kopne do zadku a odide s igelitkou a splacala cudzi byt ale chlap moze.
A zaujimave je, ze moj manzel (v tom case partner), odo mna tu polovicu hypoteky nechcel, on prisiel s tym, ze kedze nie som a nikdy nebudem vlastnik, nepride mu to fer. A mne rovnako nie. Podielat sa rozumne na vydavkoch, samozrejme ale ziadat, aby platil hypoteku....
@petamich Ty pises o polovici. Nikto (okrem jednej zeny tusim) v diskusii nenapisal, aby ziadala polovicu. Ale podielat sa polovicou za energie mi pride riadne funny. Kludne nech sa ponukne, ze bude kontribuovat tolko kolko aktualne plati v najme, teda tych 320 eur. Akoze uprimne si to vezmi, fakt by si chcela byt s muzom, ktoremu ani trochu nie je blbe byvat za 100 eur?
@petamich Ty pises o polovici. Nikto (okrem jednej zeny tusim) v diskusii nenapisal, aby ziadala polovicu. Ale podielat sa polovicou za energie mi pride riadne funny. Kludne nech sa ponukne, ze bude kontribuovat tolko kolko aktualne plati v najme, teda tych 320 eur. Akoze uprimne si to vezmi, fakt by si chcela byt s muzom, ktoremu ani trochu nie je blbe byvat za 100 eur?
Kto pise o 100 eurách? Nájomné na polovicu, elektrika, plyn, voda, potraviny, drogéria. A nech je ešte gentleman a nech da navyše 150e,
@anonym_608ff3
Ak chceš od jeho podiel nwa hypoteke, tak aký podiel vo vlastníctve bytu mu za to ponúkneš? 😂
@anonym_608ff3 a moj manzel fakt chcel byt so zenou, ktora mu davala "len" polovicu nakladov (vsetkych nakladov okrem hypoteky)? no evidentne chcel 🙂 v com to ma chlap ine? Preco pri zene je to v poriadku a ved chlap sa ma postarat ale na autorkinho partnera tu pozerame ako na hyenu, ktora ju chce nebodaj vyuzivat.
Kazdopadne ano nemala by som s tym problem, ak by 100€ bola polovica nakladov a zaroven by sme sa rozumne delili aj o ostatne naklady (jedlo..). Nikdy by som od partnera nechcela, aby splacal hypoteku na nehnutelnost, ktora nie je a nebude jeho. Ja to mam takto 🙂.
@anonym_608ff3 a moj manzel fakt chcel byt so zenou, ktora mu davala "len" polovicu nakladov (vsetkych nakladov okrem hypoteky)? no evidentne chcel 🙂 v com to ma chlap ine? Preco pri zene je to v poriadku a ved chlap sa ma postarat ale na autorkinho partnera tu pozerame ako na hyenu, ktora ju chce nebodaj vyuzivat.
Kazdopadne ano nemala by som s tym problem, ak by 100€ bola polovica nakladov a zaroven by sme sa rozumne delili aj o ostatne naklady (jedlo..). Nikdy by som od partnera nechcela, aby splacal hypoteku na nehnutelnost, ktora nie je a nebude jeho. Ja to mam takto 🙂.
@petamich vidím, že tu reaguješ zo svojho pohľadu príživníka, nikdy by som u niekoho nežila len za polku nákladov, prepadla by som sa od hanby.
@petamich vidím, že tu reaguješ zo svojho pohľadu príživníka, nikdy by som u niekoho nežila len za polku nákladov, prepadla by som sa od hanby.
@anonym_d1c71d 😂😂😂 asi tolko k tomu, manzel pozdravuje a ze ti mam odkazat, ze on by zasa nechcel vyuzivat svoju priatelku, aby splacala jeho byt
My prizivnici sa aspon nehanbime reagovat pod svojim vlastnym nickom ❤️.
@anonym_autor neviem ake odpovede si cakala, dostala si rozne, je to aj tak na dohode teba a tvojho partnera, ved mu povedz, ze chces 800€ a uvidis, mozno ti povie, ze dobre 🙂 skus si predstavit, ze by to bolo naopak, ak by si ty bola ochotna platit 800€ mesacne partnerovi, tak asi fajn, mozno tvoj partner to ma rovnako
@petamich Ved ale co splietas o 800€? Ved vy ste tu vsetky extremistky, bud chcete aby chalan zil za 100€ mesacne jak u mamky alebo nech plati 800€. Ziadny stred. Vsak ved ked bude davat 300€+potraviny a drogeria na polku tak z neho neubudne. Doteraz platil 320€ a jedlo a drogeriu si hradil sam a nevadilo. A to ani nevravim o tom, ze doteraz zil v zdielanom byte - uplne si viem predstavit uroven zitia v zdielanom byte s nejakymi random ludmi. Ona mu poskytne pekny domov a sukromie, vyjde ho to cca rovnako a este sa tu vsetky tvarite, ze ho ide osklbat a ma pol bytu na neho napisat, no mam dost z vas 😀
@sense jasné, že na stravu by mal chlap prispieť viac, lebo väčšinou zje viac.
Ale tu je čisto reč o tom, že autorka chce peniaze navyše, aby to z časti pokrylo hypo. Akosi nechce pochopiť, že ten byt je len jej a je to investícia, ktorá každým dňom nadobúda vyššiu hodnotu. Ale aj tak chce ešte peniaze od chlapa vi vzťahu za "nájomné"
@huxy A ty nevieš pochopiť, že ak by išli spolu bývať do podnájmu, tak tam by musel ten chlap platiť polovicu nájomného a bolo by to určite viac, ako chce od neho autorka teraz. Čiže podľa teba je úplne v poriadku, ak zaplatí hypotéku niekomu inému, kto im byt prenajme, ale priateľke by v žiadnom prípade neplatil na nájom ani Euro, lebo by to mohla použiť na splátku hypotéky. Ty si fakt úplne mimo, aj s @arek00 a petamich 🙈
Však autorka si tiež musí platiť nájom, aby mohla v tom byte žiť. Len ho platí v podobe hypotéky.
A keď sa tu už oháňaš tým, že je predsa jej priateľ a z lásky by mal teda bývať u nej zadarmo. Čiže tu už neplatí, že keď ide bývať k partnerke, tak z lásky jej prispeje na nájom? Lebo tam predsa žije a nebude u nej žiť zadarmo. Tým vlastne prejaví aj zodpovednosť, spoľahlivosť, empatiu voči partnerke a aj schopnosť robiť kompromisy.
@anonym_autor Nehovor, že chceš od priateľa, aby ti prispieval na hypotéku. Nazvi to radšej "príspevok na nájom", lebo niktorým tu ide oči vypáliť, keď sa povie hypotéka. Lebo na hypotéku ti prispievať predsa nemôže🙄 Ale žiť u teba za 100 Eur je super, lebo ho predsa ľúbiš😂 Ja neviem, či sú tí ľudia ozaj takí, ako by som to pekne povedala, jednoduchí alebo sa len tak robia. A jasné, keď teraz platí v zdieľanom byte za jednu izbu 320 Eur, tak nech aj tebe platí za nájom. Buď takú istú cenu, ako platí teraz, alebo mu ju z lásky trošku zníž. Ja by som vychcaného partnera, ktorý by sa ku mne nasťahoval za 100 mesačne, nechcela. Blikali by mi všetky kontrolky, lebo muža, ktorý nechce dobrovoľne platiť "za strechu nad hlavou" by som považovala za pohodlného, nezodpovedného, pasívneho, lakomého a neempatického😨
@petamich Ved ale co splietas o 800€? Ved vy ste tu vsetky extremistky, bud chcete aby chalan zil za 100€ mesacne jak u mamky alebo nech plati 800€. Ziadny stred. Vsak ved ked bude davat 300€+potraviny a drogeria na polku tak z neho neubudne. Doteraz platil 320€ a jedlo a drogeriu si hradil sam a nevadilo. A to ani nevravim o tom, ze doteraz zil v zdielanom byte - uplne si viem predstavit uroven zitia v zdielanom byte s nejakymi random ludmi. Ona mu poskytne pekny domov a sukromie, vyjde ho to cca rovnako a este sa tu vsetky tvarite, ze ho ide osklbat a ma pol bytu na neho napisat, no mam dost z vas 😀
@anonym_59401e tam mala autorka povedať, Jurko môj, nebolo by lepšie bývať spolu u mňa ako sa stretávať v izbe v zdieľaním byte, veď je to jedno či budeš platiť tam 320 eur, alebo ich prispejem na spoločné byvaniebudeš prispievať nebolo treba zakladať tému a pýtať sa koľko by mal platiť hypo. Smutná dnešná doba aj tie vzťahy keď miesto komunikácie doma pri stole , komunikuje s cudzími ľuďmi, pritom sú to základné veci

@anonym_d1c71d nenavážam sa a ani neodsudzujem. Píšem svoj názor tak sa skľudni
@huxy ja som kľudná 🙂 ty ju tu najviac kritizuješ a neustále do nej rýpeš.