icon

Koľko by ste zaplatili za kožuch?

2491992
21. dec 2019

Nie je to provokačné iba sa chcem spýtať či by ste si kúpili kožuch po kolená pravý za 450€? 😂🙈🙈 Neviem u koho to má akú hodnotu proste ... v Poľskú s blokom ... fakt krásny 🥰 zdalo sa nám mega veľa ale vyzera primerane cene...

sara07
21. dec 2019

@hettinka jest mäso nie je potreba, dakedy sa jedno mäso len na sviatky bola to slávnost ked sa jedlo mäso, jedli sa vo velkom strukoviny ktoré su tiež zdrojom bielkovin
takže ani mäso nie je nutnost jest a určite nie v tom množstve ako teraz, nie nie som bio ani vegetarianka

pribinak
21. dec 2019

@sara07 vsak ano, vtedy neboli obchod vsade s takou ponukou ako dnes. Kedysi sa kožuchy nosili ale dnes?

sara07
21. dec 2019

@fokuska len problém je že taku norku ti teraz nikto nezje, alebo taku nutriu ani náhodou alebo dakedy sa jedli vo velkom napr veveričky a teda teraz by ti to nik nedal do ust
mäso pokial sa dá ide do konzerv pre psy atd

deti95060810
21. dec 2019

kožuch je kožuch...len kde by som ho nosila...Do kostola stačí aj kabát, a na bežné nosenie vetrovka...😉
veľa pýtaš ....😉

sara07
21. dec 2019

@pribinak niekto nosí niekto nie , je to predsa o tom , aj klobuky alebo barety sa nenosia ale su čo ich nosia, mení sa len strih ,
a uprimne íst na ples v robe a na to si dať prešivanu vetrovku po zem hlavou trieskam o stôl, niet nad pekny elegantny kožuch

77daniela77
21. dec 2019

@sara07 V Podhradiku,chovali tam norkov a strieborne lisky,nieco strasne!

stanzi
21. dec 2019

Nekupila by som vobec...prislo by mi smiesne nosit kozuch, ked u nas uz ani poriadna zima nebyva 🙂 Na spolocenske udalosti sa da predsa vziat elegantny dlhy kabat.

pribinak
21. dec 2019

@sara07 ale prosim ta, koľkokrát za rok ides na ples? Da sa kupit aj elegantný kabát, ze?

pribinak
21. dec 2019

@stanzi presne

pribinak
21. dec 2019

@stanzi a ked sa uz bavime o elegancii, niektore moderne dámy nezachráni ani kožuch za 10 000 EUR. Staci, ze otvoria usta a je po dame

sara07
21. dec 2019

@77daniela77 a videla si v akých podmienkach žili sliepky, ako žiju na farmách mladé byky velkovyroba, atd , to máš jedno a musíme jest tolko mäsa nie nemusíme ako nemusíme nosti kožuchy

maximilie
21. dec 2019

K takym kuskom sa treba aj zladit. Nepoznam tvoj styl ani ako sa obliekas, ale aby to nebolo komicke, ze mas na sebe kabat za 450 a cizmy z CCC za 25, ciapku z trhov za 12 a kabelku z predminulých vianoc. Premysli si, aby si potom nelutovala. Za taku sumu sa vies velmi pekne obliect celá(nie len kabat) v znackovych obchodoch...

77daniela77
21. dec 2019

@sara07 Ano,bola som aj v hydinarnach,tiez som odsudzovala klietkovy chov,videla som tam ten kanibalizmus medzi nimi.

fokuska
21. dec 2019

@sara07 Ved o tom hovorim. Ak sa zabije krava na maso a zuzitkuje sa aj koza, tak ok.
Ale zabit lisku len kvoli kozusine? Ked to maso nikto nezje.
To iste hadu, krokodily...

fokuska
21. dec 2019

@ivusikk To nebola ziadna ironia.
Slova odsudzovat a odcudzovat maju uplne odlisny vyznam.

ivusikk
21. dec 2019

@fokuska bez teba by som to určite nevedela👍🏻

77daniela77
21. dec 2019

Dostala som na Vianoce kedysi davno ciapku z polarnej lisky a nikdy som ju nenosila,spomenula som si na tie chudata na farme v pletivovych klietkach,vystrasene,bez stechy,budy kde by sa aspon skryt mohli....ano lebo poziadavka je husta srst a dlhe pazury....fakt to tam bola hroza!

fokuska
21. dec 2019

@ivusikk Ak to vies, tak preco si nepouzila spravne slovo?
Urcite preklep alebo autocorrect...

ivusikk
21. dec 2019

@fokuska uhadla si👍🏻

k_a_j_k_a
21. dec 2019

@2491992 mne sa páči a cena je ok.
Inak ja by som ho v pohode nosila aj do práce 🙂 mám aj vestu aj krátky kožúštek a aj límce. Normálne to nosím. Je zbytočne nechávať to v skrini stáť 🙂

oli18
21. dec 2019

@danusskaaa
@2491992 proti gustu ziaden disputat😀. Ak sa vam kozuchy pacia, iste si ich kupte. V mojej mladosti sa kozuchy nosili, zimy boli tuhe a nie kazdy chodil autom do prace. Mne sa tie ceny nezdaju vysoke. V 80. Rokoch stal slovensky (ovci) cca 330€ v prepocte. Ja mam z ciernej lisky a stal pred 25 rokmi 1000 €. Uz ho 10 rokov nenosim, uz nie su nan zimy.

dilino
21. dec 2019

mozog má každy ale rozum malo kto tak hlboko klesnuť v 21 storči a kúpiť si kožuch zo zvieraťa to hádam môže iba zaostala devucha z Ulambataru už ani najlepšie svetove značky nepreferuju kožuchy zo živeho zvieraťa ved Cibulkova ma prave kožuchy vystatuje sa a vyzera v nich jak Rusky partizán v roku 1945 ked išli z vojny domov hlavne že má kožuch a že nerypem tak načo sa pytaš take debiliny bože kúp si kožuchy bože kto to už len teraz nosi olašske cigánky na čele z malým pivom radšej si kúp normálnu vetrovkutaku kvalitnu značkovu mať pravy kožuch to by som radšej chodila v svetri a teraz tieto zimy z apár dni Vianoce a cez deň 10 stupňov po snehu ani chýru ani slychu.

sara07
21. dec 2019

@fokuska idu do konzerv pre psy alebo do zoo zvieratam ktoré su mäsožravé , snažia sa to takto riešit lebo kafilerky su drahe,

kristina2412
21. dec 2019

Ja osobne by som si kožuch z principu nekúpila. Sumu ktorú spomínaš by som investovala do nákupu kvalitného vlneneho kabátu. Napr.original Montgomery duffle coat a jemu podobne. Ja si vlastne ani nespomínam kedy som naposledy videla niekoho v kožuchu...a to bývam v pomerne ludnatom meste, neviem či tie kožuchy nie sú tak trochu demode..

moonlight1210
21. dec 2019

@sara07 velky pozor na taketo rady. Nie sme vsetci rovnaki ako cez kopirak. Niekto bez masa, iba na strukovinach, si akurat znici zdravie. “Zdravo” sa preje do predcasneho hrobu.

Su ludia, ktorym staci zuvat travu a preziju a budu dokonca zdravsi. Maso vo vacsom mnozstve im skodi. Zvycajne ale nemaju ani potrebu ho tolko jest. Alebo dokonca vobec.
A su taki, ktory potrebuju maso. A nie je to len ich roztopas.

fokuska
21. dec 2019

@moonlight1210 Ano, ja som zivy priklad. Skusila som bez masa - bola som cele dni nervozna, hladna, bolel ma zaludok a hlava.

Sestra na takej strave funguje a vyriesila nou svoje zdravotne problemy.

ukulela
21. dec 2019

@2491992 ku nasim mamkam v kozuchoch - pohlad na zivot sa vyvija .... co pred 50 rokmi bolo bezne a ok, o tom sa dnes diskutuje .

makaronka01
21. dec 2019

Ja by som si kožuch asi za takú sumu nekúpila, ale myslím ze suma 450 je primeraná. Ja som si kúpila kožuch v Poľsku ale na trhu, stal 170 eur, asi pred 6timi rokmi, ale ani neviem z čoho je 🙂 podľa mňa ovca. Veľmi sa mi páčil, určite nebije do očí že je pravý, to nebol ani dôvod na kúpu. Ja som zimomrava a v ňom mi je naozaj teplo aj keď sú veľké mrazy, super kúpa, neolutovala som ani raz. A tie co moralizuju, určite sa im nohy potia v umelých topánkach a čižmách :D

leeo
21. dec 2019

@77daniela77 tie zvierata nemali strechu v bude? Ved tym sa znehodnocovala ich kozusina. Inak za mna kozuch urcite nie. Este tak z ovce ako vedlajsi produkt.

77daniela77
21. dec 2019

@leeo To bolo z kazdej strany len pletivo a klietka mala asi 1,5x1,5m.Asi vedia preco to tak mali,nic tam nebolo,len ta liska.