icon

Koľko eur pre dvoch dospelých na potraviny?

snezienka12345
22. mar 2016

Ahoj zienky,potrebujem poradit. So snubencom sa coskoro osamostanime a ja tak zacinam prepocitavar rozpocet a nevedeli by ste mi poradit kolko eur treba pre dvoch dospelych ludi vyhradit na potraviny ?? dikesss

jolinka
23. mar 2016

@hors no my keby sme mali kupovat zeleninu ovocie z obchodu tak sa fakt nedoplatime, museli by sme hodne obmedzit co sa tyka mnozstva, kupovat len na ochutnanie, kazdemu po trosku. Tak zjeme neskutocne mnozstva, ale vysledok je dalsia uspora ...na zdravi deti, my takmer vobec nie sme chori, deti mi brali celostne atb "az" 4x .... a to myslim vsetky styri za 11 rokov dokopy 😉 😉

katrin21
23. mar 2016

@jana_eyre wow, ty si kuzelnicka, ked pri 4 clenoch vyjdes s 250E... my sme boli po vacsine traja doma, obcas 4, ale teda minieme ovela viacej.. ale zase doprajeme si maso castejsie, ale aj ine dobroty.... teraz na MD sa asi budeme musiet trochu uskromnit a naucit sa minat menej na potraviny, tak som zvedava, co budem varit, lebo my sme takí labužnici 😀 😀
Mas moj obdiv.

kindervajicko
23. mar 2016

tak ja som si minule zapisovala pocas troch tyzdnov, 600 eur na 4 osoby (ja, partner, mama a syn 10 mesacny). snazime sa stravovat zdravo, zelenina a ovocie raz do tyzdna od bioprevas.sk za 100 eur, maso len kvalitne, bud domace alebo z masiarstva, ryby cerstve z metra, kazdy den varim, niekedy aj dvakrat, peciem zdrave kolace z datli, kesu, mandle, agave sirup, chia a podobne (to vsetko stoji aj v akcii strasne vela), snazime sa vyhybat bielej muky a cukru, ostatne muky stoja hned viac, mame doma kokosovy cukor, stoji asi 10x tolko ako obycajny krystalovy. nekupujeme jogurty, mlieko (doma si robim ovsene alebo mandlove) sladkosti, sladene napoje, chipsy a podobne nezdrave veci. niekto sa tu pytal ci je rajo jogurt zdravsi, tak podla mna je takisto nezdravy ako ten za 20 centov, zdrave potraviny zacinaju niekde inde ako rajo, tam si len priplatis za znacku.

loxa
23. mar 2016

vsetko zalezi od prijmu..ked sme mal prijem 800e davala som 250 na potraviny aj drogerku,v tomto som strasna, niesom taka disciplinovana ako niektore baby tu, velky obdiv im patri..pamatam si ze som sa do toho mala problem zmestit kazdy mesiac, dolezite je poplatit vsetko dolezite a na potraviny si odlozit, naobalkovatna kazdy tyzden , aby clovek nemal ruku hore a potom zrazu prazdna penazenka..na tom som sa dost naucila a teraz ked si mozem dovolit minat, mam uz nejaky mechanizmus a kupujem len dolezite veci, ktore zjeme, do obchodu zbytocne nechodim,

emilia25
23. mar 2016

No u nás veru v tomto nemám prehľad tiez by som si to malá písať.ale u nás sa chodí raz do tyzdns na velky nákup kde sa kupuje vsetko.meso sme mali do teraz co sme kupovali polku prasatá pred vianocami.ale myslím ze isto viac ako 300eur a to sme 3 deti 4 má 3 tyzdne tak psps sunar plus moje a 3 dospelý.vzdy sa dohodneme co budeme variť u nás vari svokra cely život robila v kuchyni a vychovala 4 synov.no a niekedy máme max na 2 dni.mi sme celá rodina na sladké ku kávičke starší syn do školy.takže sladké u nás musí byt.

hors
23. mar 2016

@majrab ved to tasko niekomu budem dvat tabulky ako a kolko minut na stravu.Vsetko je velmi drahe to nepoprie nik.Unas tak isto mm a dcera su asi kozi co jedia velmi vela zelenini :0) ale aj mäso ide unas.Ja ties som tehu a ziedla by som za dvoch :0) aj troch :0) ale vzdy to tak unas bolo ze sa vela minulo.Je to skutocne pomoc ked clovek ma niekoho kto mu aspom ovocie zelenina pomoze vajcia a meäso ani nehovorim.My sa nevieme ties objest mm vlete melony to musi byt doma kazdy den ,dcerka odmala miluje jahody no kedze ich predavaju pri tescu tak kupujem kazdy den kilo to je 6€ a ja sebe 500g cucoriedky to mas ties 6 € a este mm ceresne 500g za 5 € ked to zratam dene dam len zatoto 16€ plus melon a kde je banan jablko a ostatne .Ja nastastie dcerku nemam choru tak 1x do roka takze som rada.

hors
23. mar 2016

@jolinka ved to aj unas nasa dvera 1x do roka natka to je vsetko chvala nohu.My si doprajeme aj sladke aj peciem kolave cokolvek.No ja som ties zvedava ako to bude unas ked maji budeme 4 ludia foma ak nebudem kojit ako malu tak nutrilon je draha zalezitost ako s....na :0)Mozno zacnem aj ja nanievom setrit len neviem fak nacom :0( pretoze prezierat sa neprezierame akurat ovocim moja dvera a mm :0)

elusive
23. mar 2016

My sme štyria. Tých 250eur na mesiac je reálnych, aj keď ešte nikdy som sa toho striktne nedržala a + 60e umelé mlieko pre najmenšieho

jolinka
23. mar 2016

@hors ja som vzdy kojila tak dlho, ze sme potom rovno presli na bezne mlieko, cerstve plnotucne a nutrilonu deti vypili malo. najviac asi najstarsia , tak asi rok pila mlieko z lekarne, ostatni ovela menej, najmensi vobec. toho som kojila do 3,5 roka cicosa 😅

jolinka
23. mar 2016

ono pocet osob je len orientacny..

niekde mozu byt styria, ze dvaja dospeli a malicke dieta co vela nepoje a kojenec na mlieku. tak to vyjde menej , kde su styria dvaja dospeli a dvaja zravi pubertaci 😉 😉

hors
23. mar 2016

@jolinka to ved ti si statocna maminka 4deticky :0) no nasa sa nevedela prisat vooobec to bol horor tal bola n nutrilone no teras uvydim ako to pojde rada by aom kojila aby som vedela ake to je ale neviemm uvydime po sekcii ci saa spusti ci dalsia mala sa buse vediet prisat.Keby to mlieko nebolo take drahe ale tak nic stym nepravym asi to noovplivnim :0(

jolinka
23. mar 2016

@hors sekcia nemusi byt problem ....ja som mala prvu na sekciu a v pohode som kojila, ona sa pekne prisala, vlastne dieta vedelo co s tym, ja nie 😅 😅 hlavne aby ti ju co najskor dali prisat .

jolinka
23. mar 2016

@hors no urobim ti teraz chute, v sezone take 2-3 tyzdne sme mali kazdy den takuto misu jahod, no kupuj to z obchodu.

sandra551
23. mar 2016

@majrab No minúť sa dá veľa, keď človek chce nie že ani zdravo, ale aspoň hodnotovo tak, aby telo malo z čoho fungovať. Ja nepochopím, ako niekto môže zjesť ráno chleba s maslom, na obed nejaké buchty a večer suchú večeru.
... však kokosový cukor, mandľové alebo kokosové mlieko, batáty, orechy - vlašáky, lieskovce, kešu, nesolené mandle, pistácie. Avokádo jedno stojí euro a ja zjem za mesiac cca 15 sama. Vajíčka v najlepšej kvalite, prepeličie vajíčka, ryby (mám aspoň 2-3 krát do týždňa).
Tiež nie je ryba ako ryba. Sú ryby čo chudiatká nemajú šancu preplávať ani 2 metre lebo sú v premnoženom rybníku alebo kdesi. Tie ryby majú nula svalovej hmoty a človek zje len tuk, to platí aj pre tie chudiatka kuratá chované vo veľkochove. Však to ani slnečné svetlo nevidia tie kuratá, napchaté hormónmi a liekmi, akú to už len má výživovú hodnotu? To by som mäsom a rybami ani nenazývala. Ryba chytaná na udicu je niekoľko násobne drahšia, to isté bio mäso od farmára. Takže tie mľandravé lososové plátky z obchodov nie je nič moc ☹
Keby sme sa mali baviť o cenách pšena, bulguru, tahini pasty, výberové mäso na steaky a podobných vecí kebyže idem úplne zdravo tak to by bolo ešte úplne o inom.

babu15
23. mar 2016
Používateľ babu15 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od babu15.

@jolinka nedaju sa taketo domace ani porovnat s tymi co teraz nachadzam v retazcoch

twiggi_veggie
23. mar 2016

My sa stravujeme vegansky (dovolim si povedat ze nasa strava je plnohodnotna a vyvazena) a mesacne minieme tak 250 eur na potraviny (zatial sme dvaja). Vacsinou objednavame orechy, strukoviny semiacka a obilniny z internetu a pri nakupe za 80 eur mame niekolko kil (mandle, kesu, sosovica, hrach, azuki, mungo, cicer, quinoa, chia, konopne semiacka, sezam, lan, kokos ... ). V obchodoch dokupujeme len ovocie a zeleninu, plus nejake tie olivy a blbinky (v kauflande po 9tej vecer maju ovocie a zeleninu za par centov). Muku pouzivame minimalne, mlieka aj jogurty si vyrabame doma a taktiez sladkosti .. obcas si doprajeme nejake tie polotovary (kokosovy syr, mozarella z hnedej ryze, tempeh, obcas nejake to tofu ..) a mesacne to je okolo tych 250 eur so vsetkym 🙂

nibocka
23. mar 2016

@snezienka12345 hmmm zaujimava tema.uz niekolkokrat som sa pokusala na to prist ale stale som sa na to vykaslala a nezapisovala.Ale davam si bokom 300e na stravu a kazdy mesiac mame malo.je nas 2,5 a dalsi v bruchu🙂🙂🙂
Ale zase je velky rozdiel ako sa stravujete.Ci vam staci trebars sunka za 3e za kilo alebo za 8e. My teda na sebe nesetrime.Aj ked som sa uz xkrat zaprisahala ze zacnem,lebo na nicom inom ako na zradle neusetrime.Na co mame chut to si kupime.Moji chlapi miluju melony.Tak ked uz su aj teraz,tak im kupim.Aj ked mini melon vyjde na 3-4e. Ale zase tiez nie kazdy den.
Ked maju daco v akcii,trebars kur.prsia tak si kupim do mrazaku aj pat kil,mlieko kupujem furt plnotucne a cely karton...ked je maslo v akcii kupim tiez do mrazaku.
Sladke vody pijeme minimum aj mineralku.ale mame to doma pre pripad chute alebo navstevy.keksiky a sladke zboznujeme takze to kupujeme.aj slane veci.ale niekedy je obdbie obzerstva a niekedy nam to na chut nepride aj par tyzdnov.
Neboj,urobite si s drahym system,porobite "prieskumy" odkial co vam chuti a kde sa pre vas viac oplati.
K tolko spiminanym cestovinam,my ibe ako combino z lidla nekupujeme.

A este napr. My sme od rodin 150a300km takze ked pridu tak zase vydavky stupnu.lebo pride min. Dvaja dospely na min.3dni....

Ak mozem poradit v prvom rade si urob sucet POVINNYCH platieb.t.j najom,inkaso,splatky,telefon,benzin,cestovne,poistky,popr.aj bokom si odkladaj daco co bude zelezna rezerva.aj ked len 10e.a zo zvysku uz budes hospodarit.strava,drogerka,kultura,handry...par mesiacov a budes gazdinka jak lusk🙂

mima4
23. mar 2016

@snezienka12345 no pokial sa chcete stravovat zdravo a kvalitne, tak urcite aj 250 eur, cize to pocita ze v praci mate obedy a varite na vikend.

agnes9
23. mar 2016
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

@jolinka mnaaam hned by som si dala take jahodicky 🙂

chymenitta33
23. mar 2016

@tinapa - býva aj 3,5% za tú cenu. To je jasné... 0,5 mlieka sú preplachnuté trubky:D

candii
23. mar 2016

No myslim si ze toto je velmi invidualne kedze kazdy z nas ma ine naroky na stravu a varenie.. niekto vari kazdy den cerstve a iny aj na par dni.. a aj potraviny niekto kupuje overenu znacku a niekomu stacia aj lacnejsie potraviny.. my sme tiez dvaja dospeli .. a cca tych 250-300e .. na stravu plus nejaku tu kozmetiku ..

vintage_lady
23. mar 2016

Dievčence, pomôcka pre tie, čo plaču nad drahou múkou. Kúpim pohanku, pomeliem a tada, mám pohankovu múku, tak isto ovsena, kúpim vločky, pomeliem. Atď. ☺ kokosový cukor je len marketingový ťah, kúpim kokos, pomelieme a jupi, kokosový cukor je na svete. Agave sirup je v podstate cukrová voda, ale lepšia alternatíva ako cukor. Obdobné sú kukuričný, slivkový, datlovy, spaldovy, sú lacnejšie ako javorovy. Nie všetko s nápisom bio, je záruka kvality. Pozrite si zloženie, palmovy olej ako príklad. Obyčajná smotana na šľahanie z Lidl má ocenenie "zdravá potravina " samozrejme pečivo je smrrrrt ☺ ani to "celozrnné " nie je celkom košer. Robím domáce, nezaberie Veľa času. Jedine, čo si rada priplatim je mäso, ovocie, zelenina a spol. kupujeme na trhu. Mlieko je kategória sama o sebe, napr. tatra bio je oukej a cenovy rozdiel je v norme ☺ a pôvodná otázka, koľko za jedlo? Po pravde, radšej to nerátam 😅😅

vroni
23. mar 2016

@vintage_lady, ako robis ten kokosovy cukor? Ja ked pomeliem kokos, vyjde mi kokosova mucka (nie muka!) a nie cukor. Pokial viem, kokosovy cukor sa ziskava z kokosovych kvetov a nie plodov (orechov), tak ako to robis?

veronicka88
23. mar 2016

My mame traja 300eur malo...ratam 350eur...v sezone objednavam za 15eur bednicku ovocia a zeleniny,dokupujem dvakrat tyzdenne maso,raz rybu,a cestne prehlasujem ze raz do tyzdna mame s malym kupene pirohy,alebo gulicky sladke(citam zlozenie;)...malo co chodime do velkych supermarketov,aj to som sa naucila kupit len to co bezne plus nieco fajne navyse...v dmku minieme vela-raw tycinky,ovsene a mandlove mlieko, natur line tycinky,bezlepkove pernicky, kozmetika...teraz mam druhy mesiac co striktne vyberiem 50eur z uctu a musom s tym v tyzdni vyjst...vzdy zaplatim este jeden nakup kartou na yse...dvaja sme vysli z 170-200eur ratajuc vypadnutie vonku,pizzu a restiku...

mirka0703
23. mar 2016

tak u nas 2dospely a dieta 4r a 5mes/to este ma len mlieko... 🙂 / som minuly mesiac odkladala blocky a na stravu sme minuly 500e... 🙂 neviem kde sme tolko minuly 🙂 no nie su to ziadne caste nastevy restik..ten mesiac sme boli len 2krat...tak ak by sme aj to odratali tak mozno by sme sa zmestili do 400e mesacne.... 🙂 ale zalezi co kupujes

ajana1
23. mar 2016

@kindervajicko 100 Eur za tyzden len na ovoci a zelenine? to co kupujete? My minieme okolo 50 - 70 eur na mesiac a to si fakt doprajeme zo vsetkeho a vacsinu v bio kvalite pripadne od lokalnych predajcov

jana_eyre
23. mar 2016

@katrin21 dakujem 😀 no, rada by som bola kuzelnickou.. velmi mi pomohlo nakupovanie raz za tyzden a to, ze nekupujem nic co nepotrebujeme.. vzdy cez vikend idem do lidla ked je muz s detmi vonku a nakupim plny kosik praktickych veci /niekedy namna ludia zazru aka som nenazrana 😀/..

po vyplate je to vzdy vysoka suma, lebo kupujem aj maso, chlieb, pecivo, ryby do mrazaku, syr a maslo - to vychadza do 90e.. kupujem vela zeleniny a ovocia, mliecnych vyrobkov, obedy mame zvacsa zeleninove, obcas ryby.. mineralky, sladkosti takmer nekupujeme, len ked mame nejaku oslavu.. obcas kupim detom cukriky a nejaky keks /ale inak staci u nas cerpat z mikulasa a velkej noci 😀/..

kazdy dalsi vikend je suma uz nizsia, lebo uz vlastne len dokupujem to, co som minula zo zeleniny a inych veci co sa nedaju dat do mrazu.. tak sa da potom dostat na taku nizsiu sumu, ale zas fakt zavisi od toho, ake velke su deti - tie moje zatial moc nezjedia 😅 a ja vlastne tiez nejako nejem.. /len ako som otehotnela, vydaj sa zvysil, lebo mam furt chut na pomarancovy dzus a jahody 😅/ plus muz ma obedy hradene v plnej vyske zamestnavatelom a jogurty, co pouzivame aj namiesto kys. smotany si uz vyrabame sami.. ked som si na to uz zvykla, tak ma to velmi bavi takto setrit a varit iba podla toho, co mam doma - google je dobry pomocnik 😀 len tie zaciatky su tazke - si na to zvyknut..

vintage_lady
23. mar 2016

@vroni raz som kúpila kokosový cukor, 500 gramov za 4 eurá, chcela som vedieť, čo je to zač 😊 bolo to ako práškový cukor. Potom som pomlela ten kokos a vyliezlo mi to isté.

vintage_lady
23. mar 2016

Ešte brezový cukor, za ten sa oplatí príplatok, je fakt sladký, a stačí málo.

erika161
23. mar 2016
Používateľ erika161 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od erika161.

@vintage_lady a ten kde kupujes prosim ta?