Koľko máte náklady na byt pre jednu osobu?
Ahojte, mám 3i byt cca. 66m2 a moje mesačné náklady sú 235 eur správcovi, 40 eur elektrina, plyn nemám. Teraz som mal preplatky aj na byte, aj na elektrine. Čo myslíte je to veľa, málo? Bežne susedia dvaja platia okolo 300 eur len správcovi. My máme vysoký fond opráv a fixné náklady. Koľko platíte vy za byt cca. mojej rozlohy? Nie som novostavba.
@anonym_9282b2 daň a smeti. Ročne. Aké opravy? 🤔
@tilly náklady na byt pre jednu osobu. v tom su opravy.
@anonym_9282b2 za 10 rokov co si pamatam tak sa menila odkvapova rura do ktorej narazil sused, bateria a drez v kuchyni, bateria v druhej kupelke a sprchove hadice zhruba kazdy druhy rok a tie stoja okolo 5 euro. par krat kontrola kotla, a montovanie nabijacky na auto. ine si nespominam. este menenie tesnenia na okna a sietky na okna.
@anonym_4ec7b2 mozno ked budes menit strechu alebo davat dlazbu.
@tilly náklady na byt pre jednu osobu. v tom su opravy.
@anonym_9282b2 asi každá píšeme o inom. Ja som nepísala mesačné náklady na dom. Reagovala som na to, že kočka tu písala aké má náklady na dom a iná (tuším ty) sa pýtala v akej diere žije, že má také nízke dane a internet. Na to som ja reagovala, že v bratislave tiež nie sú vysoké dane. To je všetko. Náklady na dom písať nebudem, to je irelevantné. Aj keď myslím si, že celkovo písať náklady na byt tiež nikomu nepomôže, keďže má každý iného správcu, iné úvery, iný počet obyvateľov, na ktorých sa rozpocitavaju náklady a kopec iných faktorov.
Ale môžem dať príklady mojich klientov:
- 2i, dnv, 4 poschodová bytovka bez výťahu 176 eur (bez elektriny)
-2i, Ružinov, 136 eur
- 2i staré mesto, vlastný kotol, 150 eur
- 3i Petržalka, 13p. panelák, dva výťahy, 187 eur
- 1i Ružinov, tehlak, 180 eur.
Všade to je na 1-2 osoby a bez elektriny. Len zálohové predpisy od správcu
271 eur sprava bytu plus 34 elektrina, 15 e plyn stvrtrocne, byt velky ako ty, 3 osoby, plus hypoteka na byt
@anonym_autor Mám byt presne s takou rozlohou, ako máš ty, 66m2, a správcovi platím 150 € a elektrinu 18 €. Ešte som mala aj 80 € preplatky. Takže podľa mňa platíš veľa.
@anonym_autor Mám byt presne s takou rozlohou, ako máš ty, 66m2, a správcovi platím 150 € a elektrinu 18 €. Ešte som mala aj 80 € preplatky. Takže podľa mňa platíš veľa.
@alizea ja som mal od spravkz 750 preplatok a elektrinu 250 eur.

@anonym_4ec7b2 tusia. nemas v tom opravy. mozno mas vlastnu studnu. mozno tepelne cerpadlo. uletene porovnanie.
@anonym_9282b2 za 10 rokov co si pamatam tak sa menila odkvapova rura do ktorej narazil sused, bateria a drez v kuchyni, bateria v druhej kupelke a sprchove hadice zhruba kazdy druhy rok a tie stoja okolo 5 euro. par krat kontrola kotla, a montovanie nabijacky na auto. ine si nespominam. este menenie tesnenia na okna a sietky na okna.