Koľko mesačne míňa trojčlenná rodina na jedlo?
Ak 3 clenna rodina minie mesacne na jedlo + drogeriu od 550 -600€??Dakujem za nazory.
@blackcat8885 tak ja uz som povedala ze uz nechcem tieto oleje . Periem len v prasku a dam trocha octu a pradlo je vonave a vzdusne ked vyberiem zo susicky. Takze mne to staci.
@lulupulu Predstav si, ze som polovicu zivota zila na dedine a polovicu v meste, takze poznam zivot z obidvoch stran a viem to porovnat 😉 Toto, co pises je pravda, ale len scasti. Sviniam sa nedavaju len pomyje, to by tych zbytkov muselo byt straasne vela (ale tak mozno mate vela zbytkov), cize sa este kupuje srot alebo zmeska, varia sa drobne zemiaky, pridava sa zihlava (ktoru niekto musi ist natrhat). Ked mas kravu, tak na zimu si bud musis kupit seno (jedlo) a slamu (podstielka) alebo musis v priebehu roka kosit luku a susit, obracat, skladovat. Nehovorim o dojeni 2x denne, spracovani mlieka na syry, maslo atd... Toto vsetko je praca, ktoru robia tvoji svokrovci zadarmo. To len ty to vidis tak, ze vy prispejete na kupu a "chova sa samo". Realne to tvojich svokrocov stoji vela sil a casu, za co im nikto nezaplati a vy sa tesite, ze mate zadarmo a samo sa vychovalo. My v meste vsetky tieto naklady farmarov platime v cene potravin, takze cudovat sa, ze nas potraviny stoja ovela viac je nelogicke 🙂 A ja sa nestazujem kolko platime, keby som nechcela, tak tu nezijem 🙂 Ale teda porovnavas neporovnatelne 😃
@samimami777 jasné, však ja vám to len prajem, len mne 3000 eur ročne neprišlo úplne ako málo peňazí.Za to máš ďaľsiu dovolenku napríklad.
@lulupulu ty si cela zlatom vysivana 🙂 ja kupujem 152ks balenie,vystaci pre jedno dieta na mesiac,v akcii za 29.90. nebudem jej lupilu kupovat, ked sa po nich akurat vyhadzuje a ma zapareniny.
@surama skoda sa s tamtou osobou bavit,ktora vyzije z 1.26 na den a este sa aj kopec jedla sviniam zvysi...
@samimami777 inak to máš 30000 eur za desať rokov...
@lulupulu a napisala si,ze deti nosia pampersky, ale to nie su pampersky, ale lupilu plienky.
@silvia2013 v Kauflande kilo mrkvy 1,50, teraz je akcia tak ešte menej🙈
@lulupulu svokra ma kury a nebudem ti pisat kolko stoji šrot a ine pre tie kury . Prasa tiez nežije len z pomyji.Jadrové krmivo niečo stoji
@timeahav bola som v Lidli, nebudem koli tomu behat este do kauflandu.
Pampersky sa volajú plienky všeobecne. Taktiež značku pampersky som skúšala na začiatku pri každom dieťati a všetky boli za 2 tak vyhadzane ze tu chémiu nechcem ani vidieť a nie to ešte platiť. Takže to čo ty nazýva kvalitou, byt kvalita nemusi
@jazzy03 a akože povedz mi co je zle na nákupoch v Poľsku? Ľudia niekedy z opačnej strany Slovenska idú na nákup do poľska. Napríklad také poľské mlieko sa s tým slovenskym nedá ani porovnať. To slovenské je len biela voda. S mäsom sme tiež nikdy problém nemali. A ak si myslíte že Poliaci majú zle mäso. Možno preto ze to "horšia" vyvážajú inde ale svojim nech ju to lepšie 🙂 ;)
My sme tiez traja. Minieme 650eur na mesiac,strava a drogeria.
@lulupulu plienky su plienky a pampersky su plienky od znacky pampers a hotovo :D. No podla mna su lupilu dost slabe,este k tomu sa rychlo precikaju. Nie cudo,ze stoja malo. Cena zodpoveda kvalite.
@autor Plienky sú zase podľa mňa bavlnené :D mne nikdy deti neprecikali lupilu. Naozaj nikdy, pampersy boli prečítané ihneď a ako som aj písala tak aj nesedelo zloženie. Ale preto nemôžeš písať ze kupujem horšie plienky, to ze pampers stoja viac neznamená ze sú lepšie. Len je to jednoducho značka 🙂 takže nedelila by som to takto
@lulupulu ale to len ty tak beries :D Plienky su plienky, ci jednorazove ci bavlnene. A potom su plienky od roznych znaciek. Plienky lupilu, plienky babylove, plienky pampers,tzv.pampersky atd..nebudem sa tu hadat o nicom :D.Za mna su kvalitou lupilu horsie,ale to je len moj nazor,moja skusenost. Pre teba zas pampersky,kedze vam nesadli. Mas pravdu,ze pampers ide hlavne o znacku, preto je cena vyssia, ale zas take babylove stoja tiez asi tak ako lupilu a boli snad este horsie.
@lulupulu mna by zaujimalo,co varis teda za tu sumu?1.26 na den,? Neber to ako vyryvanie, ale podla mna sa neda mat zdrave,vyvazene jedlo za taku "smiesnu" sumu.
@bubuzu len si vezmi ze tie veci som kupovala za necele 3€ kus .. ja mam rada ked domacnost vonia .. mam drevenne podlahy a veru cista voda nestaci, preto som si kupila savo na podlahy, lebo kazdy jeden cistiaci mi zanechal smuhy tak skusam teraz toto, a stal 2€ … dezinfekciu do zachoda je podla mna dost potrebna, savo kupujem na detinfekciu ked je uz treba alebo na vycistenie pradla bieleho 🙂 ano oplachujem aj bubon lebo niekedy mi pradlo nevonia po oprati, urcite je to tym ze periem detske veci spinave od jedla alebo ked malemu ujde tie ocikane veci zatuchnu a z toho smrdi aj pracka .. stalo to 1,40€ to si myslim clovek ozelie .. mlieko UM stalo 20€ a ano vlhcene pouzivam takmer denne a nieje to na zadocek maleho 😅 pretriem vsetko snimi, ruky tvar, bundu topanky proste ked kycne malym vsetko s tym utriem 😅 a to nekupujem vela dezinfeknych oproti inym
@lulupulu to je zle na nakupoch v polsku, ze sa oplatia len tym, co ziju pri hraniciach🥲 nebudem 4 hodiny cestovat, aby som si kupila polske mlieko obycajne. Uz len cakam na radu, ze na drogeriu do rakuska.
Nezabudni svokrovcom dakovat, co pre vas robia a neber to ako samozrejmost. mate velke stastie, ze takto vam pomahaju😊 a vyskusaj obcas aj kvalitne produkty, nesetri prilis.❤️
@domininini jasné, ja chápem, ono je to aj o tom, že ako máš nastavený štandard. Keď synovi kycne, tak to pretriem handričkou.A my máme drevené masívne podlahy natreté tungovým olejom. Ak by som na ne použila čokoľvek, čo má odmasťujúcu zložku (vlastne aj načo, kedže zem nemá byť z čoho mastná-výnimku tvorí len ten krásny chlievik pod stolom, keď deti dojedia), tak si postupne zotriem ten ochranný olejový náter a špina sa mi krásne zažerie do dreva a komu sa to potom zas chce celé odznova brúsiť a natierať. Savom by som ich úplne zničila. Ja som na zatuchnutú práčku teraz skúsila naliať ocot do nadržky na prášok a zapnúť cyklus s najvyššou teplotu. Zatiaľ vyzerá, že to pomohlo. Uvidíme. Ja to mám aj tak, že mi srdce plače už pri tých pár použitých jednorázových plienkach, kvôli zbytočnému odpadu. Plus asi fakt chcem, aby sme radšej boli doma alebo na výlete všetci spolu aj s mužom a nepracovali zbytočne na veci, ktoré nám ku šťastiu netreba.
@jazzy03 neboj, kupujeme kvalitné potraviny.
@autor tak do týždňa mame 5x obed s mäsom. Keďže môj chlap mať mäso musí. Ja s deťmi ani nie. Varím denne, naozaj. Približne takto začnem nedelou: vývar, fašírky s kašou, a potom v pondelok zvyčajne dojednané z nedele. Utorok napr guláš streda kur stehna s ryžou, vo štvrtok vývar mame skoro vždy a nejaké pečene buchty. Piatok bryndzove halušky alebo vyprážané file/syr. Sobota len polievka nejaká paradajková alrbo zeleninová. Na večer si objednáme pizzu. A takto, samozrejme nevarím každý týždeň rovnako. Mávame aj sviečkou, perkelt, rezne, mäso na prírodno na rôzne spôsoby. A tak. Aj som si to po počítala, chodíme každé ráno do obchodu na čerstvé pečivo, niekedy kúpime šunku, alebo nejakú nátierku. Čiže niekedy platím ráno 2€ alebo 5€ to je ale max. Čiže za 5 dní každé ráno max 20€. Co je teda tých 100€ mesačne len za takéto ranné nákupy. Medzi to ešte niekedy patria cestoviny alebo nejaká smotana ku vareniu. Raz za mesiac ten väčší nákup do tých 100€. Nikdy to nebolo viac zatiaľ, a to sme chodili aj DO Billy, Lidl... Lenže mame to oveľa ďalej ako PL. 50€tie synove obedy. Co je 250€ zatiaľ. 35€ plienky. A takú drogériu nekupujem každý mesiac čiže tam som dala tých 15€ ale to sa rozpocita na viac mesiacov keďže áno periem denne ale prášok aj detský aj normálny mi vydrží hádam aj polroka. Šampóny kúpim veľké balenie kadernícke 2l a mam to tiež na polroka. A stoji 3€. Voňavky spreje a takéto veci sa po dostávajú na vianoce takže neviem v com by teda som mohla klamať. Momentálne už kupujeme aj zemiaky lebo domáce už niesu. Aj par krát sme už kúpili. Kuracinu, ale to keď je v akcii kúpime viac a zamrazime.
@bubuzu beriem tvoj názor ❤️ chápem tvoj pohľad a podporujem aj iné zmýšľanie ako to naše , nevidím na inom názore vôbec nič zlé a verím že iný ľudia si z tvojho príspevku zoberú ponaučenie a inšpirujú sa ❤️❤️❤️ my sme márnotratný stratený prípad 😅
My sme traja a cca 800€ dávame za jedlo. Kupujeme kvalitnejšie potraviny a mne to príde ako ok suma.
Pre mňa je nepredstaviteľné suma naozaj minút 800€mesacne na stravu. Ved môj príjem je len 600€ cize by sme asi hladom umierali v niektorých prípadoch.

@lakebabe ja nikomu nekazem ísť bývať na Oravu (ani nechoďte, nám je tu dobre takto bez ľudí navyše) Len sa nestazujte ze tak veľa minate na všetko. :Dkeď niekto napíše real niečo tak hneď si myslíte že zerem hlinu