icon

Koľko mesačne miniete za stravu?

18. mar 2025

ja som uz chora z minania penazi an stravu
nic riadne nekupim a 20 euro len tak.
kazdy den
nechapem ja. kolko denne nakupujete?
je normalne minut 150 eur tyzdenne na stravu? ci vela.
setrim kde sa da , varim doma a aj tak. sa vela minie.

niekedy neminiem nic, a na druhy den necham 30 eur v obchode. proste priemer cca 100-150 tyzdenne. strava a obcas je v tom aj ine

ako to mate vy

Strana
z2
autor
18. mar 2025

zabudla som napisat, doma je vzdy zelenina a ovocie certsve. to je zaklad.

pribinak
18. mar 2025

Nákupy za 20 eur? To som robila naposledy pred 100 rokmi

Pod 50 ani nejdem….pecivo: rožky, chlieb, nejaké žemle , ovocie, zelenina, mliečne výrobky: maslo - kategória sama o sebe, jogurty, mlieko, smotana, syr - infarkt, mäso, alebo rýba, šunka, salám, vajcia, ryža alebo zemiaky, nejaké oriešky, keksiky a bum…..50 preč len taký fukot

Na strave nesetrim. To sa skôr či neskôr prejaví na zdravi

klaudscha11
18. mar 2025

Kolko vas je v domacnosti? To je tiez dolezity udaj. My robime raz za tyzden velky nakup a potom v tyzdni v podstate do obchodu ani nejdeme, ked hej, tak to fakt len tak, ze po nejaku jednu vec, co treba k vareniu.

autor
18. mar 2025

@pribinak ale nie snad denne

autor
18. mar 2025

@klaudscha11 3 sme... ale vsetko aj obedys u v tom, ziadne stravovanie vonku ani v praci...a ovocie zelenina kupujem cerstve aj ked samozrejme nie kazdy den

pribinak
18. mar 2025

Denne nie. Ale 2-4x za týždeň sa v obchode otocim.
Mam doma kyselinu - puberťáka ktorý za chvíľu zožerie aj svetlo z chladničky
Doháňa čo voľakedy ako krpec nič nejedol 🤣

klaudscha11
18. mar 2025

My sme dvaja zatial, ten tyzdenny nakup je okolo 80 eur. Zalezi, co sa dokupuje. Ovocie zelenina tiez samozrejme cerstve mame doma stale.

januska12323
18. mar 2025

Prečo chodíš každý deň? Keby si išla 1-2 krát hneď ušetríš.

biba_18
18. mar 2025

keď sme boli 3, mali sme náklady na jedného cca 350€ mesačne (v tom boli aj prášky a drogéria...) ... takže ak si to rozdelím na deň - denne sme minuli traja 30 eur cca...

biba_18
18. mar 2025

@klaudscha11 a stravujete sa doma? to je fakt málo ...

klaudscha11
18. mar 2025

@biba_18 Hlavne doma a sem tam aj vonku. Asi malo jeme 😀

autor
18. mar 2025

@pribinak jaj pubertiaci to je snad ina kapitola 🙂

autor
18. mar 2025

@januska12323 mam cas. a chodim velmi vela peso

ivangeline
18. mar 2025

To je normálne. My dáme aj viac..

nin12345
18. mar 2025

Toto je podla mna normalna suma. Tolko sme minuli na velky tyzdenny nakup plus sme dokupili ked nieco chybalo narychlo takze aj viacej sme minuli pri babatku a dvoch dospelych

zuzubb007
18. mar 2025

Áno je to normálne sme 2 + 2 deti a mesačne 1000 eur dáme na stravu masaker, ešte málo minas podľa mna

autor
18. mar 2025

@zuzubb007 prevazne akcie kupujem, asi preto

autor
18. mar 2025

@zuzubb007 ale zas asi mas starsie deti, tie viac zjedia. akoze hodne zavisi od veku deti urcite

januska12323
18. mar 2025

Nemusí každá prechádzka končiť v obchode. Nebudem písať koľko máme na jedného my, je to nepodstatné. Ak chceš ušetriť musíš kupovať menej alebo menej kvalitné, iná cesta nie je.

unicornlady
18. mar 2025

My chodíme raz do týždňa na veľký nákup a potom cez týždeň možno 2x len niečo dokúpiť (pečivo, alebo ak na obed niečo treba). Počet ľudí: 3

veselo_neveselo
18. mar 2025

Musis nam napisat, co take kupujes, a mozeme ti dat navrhy, ako usetrit.

Dam ti priklad:
Ja napriklad kupim 1 jogurt kvalitny ako 2 lacne so skrobom. Do jogurtu si davam vlocky, par orechov, a to su ranajky. Nepotrebujem rozky, maslo, sunku,...

Tiez som si vsimla u mojej mamy, ze ta napcha maslo vsade kam sa da. O varenia, do pecenia, vsade. A pritom to netreba.

Napriklad, ja robim zemiakovu kasu bez pridania mlieka ci masla. Mama prihodi maslo. Ano lepsie sa zohrieva na druhy den, ale ja radsej spravim menej a cerstvu. Moja spotreba masla je oproti mame minimalna 🙂

Mama dava zatrepku uz snad vsade kam sa da. Ja zahustujem rozmixovanou zeleninou, zemiakom, ked treba viac tak vlockami. Tym padom smotanu vobec nekupujem.

A nie je to, ze by som musela setrit. Nie, ale povazujem ti za velmi nezdrave.

Rizpis si, co take kupujes, a uvidis ci sa niekde.da ubrat. Ale tie tvoje cifry su podla mna OK, to nie su prehnane nakupy.

annadan
18. mar 2025

radšej jeden veľký nákup ako 3,4 malé. lebo to prihodíš do košíka aj to čo vôbec nepotrebuješ. variť na viacej dní, to tiež vie ušetriť financie.

lucia13022023
18. mar 2025

Nechodíme na nákupy denne, ale raz do týždňa na veľký a bežne tam necháme 150-200€. Keď to vydelim siedmimi, je to tiež 20-30€ za deň. Je to veľa, ale ja na jedle nikdy nešetrím. Kupujeme kvalitné mäso, kvalitné vajcia - to u nás ide ako na bežiacom páse.. Už len táto položka urobí veľa. Ďalej milujeme syry, tie sú tiež drahé.. Skratka všetko je drahé 🙈😁 minule sme boli v cukrárni a ze malý jupik 2,70€... Nechápala som... Vôbec sladené vody nekupujeme tak nemám prehlad o tom koľko stoja, no nemyslela som si, že za presladenu vodu pýtajú takmer 3€..
Ale ja sa držím tohto - ľudia si kupujú drahé veci, značkové, a na potravinách ktoré sú reálne pre naše zdravie, šetria. Je to pre mňa nepochopiteľné a radšej budem dávať peniaze do jedla (do môjho zdravia), ako do materiálnych veci

siska53
18. mar 2025

Velky nakup cca raz tyzdnne vyjde aj na 150-180€ - davame si dovazat, mensi nakup 20-30€. Ano, strava je strasne draha. Kedysi som za 25-30€ mala plne tasky v kociku plus plienky.

mer12
18. mar 2025

Ja chodím raz za týždeň na veľký nákup, tam nechám +-100e plus na menšie nákupy počas týždňa ( pecivo, jogurt, cosi do varenia, zelenina/ovocie, keď sa poje) cca 30-50e dokopy. Čiže 150-180e cca na týždeň a sme 4, 2 dospelí, 2 menšie deti. Strašne to šlo hore všetko, keď som bývala sama som mala problém minút stravné lístky na mesiac a teraz 🤯

bielasovicka
18. mar 2025

Ani nehovor, ja mam už depku keď len vchádzam do obchodu, že koľko € tam zas nechám. Strašná drahota všetko 🤦🏼‍♀️

lindous
18. mar 2025

Ja som presne na takýchto nákupoch, že len preto a hento sa zastavím najviac míňala, lebo vždy mi padlo do oka ešte kopec iných veci, na niečo som dostala chuť, čo už bolo nakúpené som potom koľkokrát vyhadzovala… u mňa najlepšie funguje spraviť si aspoň približný jedalnicek, s tým že najskôr pozriem čo je doma s treba domíňať a tiež tak aby každá surovina čo kúpim bola využitá naplno aj v niekoľkých jedlách, podľa toho nákupný zoznam a držať sa ho…

matusformanek
18. mar 2025

400 mesačne. 2 deti malé a 2 dospelí. Odporúčam nakupovať podľa zdielaneho online zoznamu, napr cez appku Listonic, geniálna vec

autor
18. mar 2025

@matusformanek super 400 euro.

evatko
18. mar 2025

5 ľudí všetko nad 15 rokov, nechci vidieť tú sumu. Masaker!

Strana
z2