icon

Koľko mesačne platíte za životné poistenie?

24. nov 2023

kto ma žp? kolko platite mesacne?

Strana
z2
sweet20
Autor odpoveď zmazal
jarka_black
1. dec 2023

@autorka Áno. Základnú starostlivosť má každý.
ŽP umožňuje prístup k lepšej úrovni starostlivosti, viacerým dávkam Ak človek niekoho živí a klesne mu príjem počas dlhodobej choroby, tak ŽP to dorovná. Taktiež sanitku nemôže dostať každý - na Dobrom anjelovi "moji" ľudia píšu, koľko precestujú kvôli liečbe.
Dôchodca má "výhodu" v tom, že príjem má garantovaný.
Preto treba ŽP robiť na mieru, podľa príjmu, záväzkov, iných zdrojov, rezervy atď.
Vašej babke prajem skoré uzdravenie.

iv007
1. dec 2023

Autorka: a ma tvoja babka aj hypoteku, deti a zivotne naklady minimalne tisicku na mesiac? Asi nie.. Skore uzdravenie jej prajem.

jahoda1986
9. apr 2024

@jarka_black ahoj môžem sa opýtať. Asi robíš poistky. ..Muž mal v minulosti emboliu asi 10r dozadu. Momentálne je jeho zdravotný stav v poriadku. Poistovak mu chce urobiť životnú poistku ale chce nahliadnuť do jeho karty. Je to normálne?

jarka_black
9. apr 2024

@jahoda1986 Poisťovací agent nemá právo nahliadnuť do karty. Treba sa nechať iba viesť otázkami v zdrav. dotazníku, odpovedať pravdivo. Ak bude treba, príslušný odbor (oceňovanie rizík) si vyžiada dokumentáciu resp. dajú výluku. Ale agent nerobí žiadne posudky.

misinka26
9. apr 2024

@marseillefan Tak veľmi sa mýliš... ja ako samoživiteľka s maloletým synom a hypotékou na krku som si tiež myslela, že veď ja som mladá, zdravá načo poistka. Po rozvode kedy som v 33 rokoch začinala od nuly a bez peňazaní nebol čas a financie na "rezervy". A potom mi kamoška pred 4 rokmi prehovorila do duše a vybrala poistenie. Do 2 rokov som ako 35 ročná zdravá žena ochorela a keď som ležala najskôr v Ružinove na pľúcnom a potom vo Vyšných Hágoch pod nožom, na niekoľko mesiacov mi ostala len PN bez príjmu a moje vyhliadky boli nelichotivé, tak preplácanie PN, nemocnice, operácií a trvalé následky mi poisťovňa vyplatila do posledného eura, a teda sa tie peniaze veľmi hodili a držali ma v ako takej psychickej pohode kedy som nemusela riešiť existenčné problémy a písať Rozborilovi nech mi pomôže ale mohla som sa plne sústrediť na liečbu. Boli to také sumy, že aj keď teraz budem 10 rokov platiť poistku ešte stále bude v pluse ja a nie poisťovňa...

1lea16
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2