icon

Koľko míňate mesačne na rodinné výdavky?

31. okt 2023

Ahojte. Sme 5 členná rodina, 2 dospelý+3 deti. A mám ešte jedno nevlastné dieťa ktoré nežije s nami v domácnosti. S manželom zarábame celkom slušne, ale nie zase nejako extra dobre aby sme si mohli dovoliť takéto rozhadzovanie . Väčšina našich konfliktov začína aj končí pri tejto téme. Dnes som si vypočítala že iba na ,,život"-stravovanie, drogéria,zabáva,školské potreby atď nás vyjde vyše 1600eur mesačne. V tejto sume vôbec nie su zarátané pravidelne mesačné výdavky ako hypotéka, režijné náklady, paušály, výživné,poistky, sporenia atď..ani v tom nie sú zarátané nejak extra vydávajú ako výlety a dovolenka...sú to len výdavky na bežný zivot
Na tomto sa vôbec nezhodneme s mužom. Ja stále apelujem že by sme mali trocha pribrzdiť a šetriť trocha viac a on sa so mnou stále hada že čo čakam v tejto dobe je to normálne mat také výdavky. Aby ste mi lepšie rozumeli, nechcem šetriť na deťoch alebo na kvalite potravín, Len lepšie a racionálnejšie zadelit financie. Niekedy sme to vedeli. Pred rokom sme mali o dosť nižšie príjmy a dalo sa to, bez odopieranie si, bez hladovania a to bola už finančná kríza tiež .Snažím sa každý mesiac aj nieco odložiť. To môj manžel nazýva syslenim a že nežijeme len prežívame, keďže on by asi preflakal všetko do posledného centu. Tak si asi predstavuje pravý život. A pritom ako vazne nikomu nič nechýba,deti majú všetko načo si len spomenú .
Poprosím o názor. Je to normálne mat takéto výdavky ? Prípadne nejaké rady ako lepšie zadelit peniažky. Koľko vás vyjdú mesačné výdavky na bežný chod domácnosti a život ?

Strana
z3
nerko
1. nov 2023

A koľko chceš mesačne ušetriť? Od toho sa odraz, dávaj na sporiaci účet a gazduj s tým čo ostane. Treba nájsť zdravú rovnováhu, a bez vyčítiek si aj užiť zarobené peniaze.

ekira1
4. nov 2023

@babulkomale ok, chcela si sa pochváliť, už budem ticho.

Strana
z3