Koľko míňate mesačne na rodinné výdavky?
Ahojte. Sme 5 členná rodina, 2 dospelý+3 deti. A mám ešte jedno nevlastné dieťa ktoré nežije s nami v domácnosti. S manželom zarábame celkom slušne, ale nie zase nejako extra dobre aby sme si mohli dovoliť takéto rozhadzovanie . Väčšina našich konfliktov začína aj končí pri tejto téme. Dnes som si vypočítala že iba na ,,život"-stravovanie, drogéria,zabáva,školské potreby atď nás vyjde vyše 1600eur mesačne. V tejto sume vôbec nie su zarátané pravidelne mesačné výdavky ako hypotéka, režijné náklady, paušály, výživné,poistky, sporenia atď..ani v tom nie sú zarátané nejak extra vydávajú ako výlety a dovolenka...sú to len výdavky na bežný zivot
Na tomto sa vôbec nezhodneme s mužom. Ja stále apelujem že by sme mali trocha pribrzdiť a šetriť trocha viac a on sa so mnou stále hada že čo čakam v tejto dobe je to normálne mat také výdavky. Aby ste mi lepšie rozumeli, nechcem šetriť na deťoch alebo na kvalite potravín, Len lepšie a racionálnejšie zadelit financie. Niekedy sme to vedeli. Pred rokom sme mali o dosť nižšie príjmy a dalo sa to, bez odopieranie si, bez hladovania a to bola už finančná kríza tiež .Snažím sa každý mesiac aj nieco odložiť. To môj manžel nazýva syslenim a že nežijeme len prežívame, keďže on by asi preflakal všetko do posledného centu. Tak si asi predstavuje pravý život. A pritom ako vazne nikomu nič nechýba,deti majú všetko načo si len spomenú .
Poprosím o názor. Je to normálne mat takéto výdavky ? Prípadne nejaké rady ako lepšie zadelit peniažky. Koľko vás vyjdú mesačné výdavky na bežný chod domácnosti a život ?
@rakywanda prečo myslíš? Ono by bolo skôr efektívnejšie, keby @autorka položila otázku koľko % z príjmu tvoria výdaje na jedlo, bývanie atď. Cifry nikomu nič nepovedia, pretože niekto má mesačný príjem 10k €, iný 2k €...
@autorka - druhý dôležitý aspekt - niekto si dopestuje polovicu zelovocu, iný kupuje každú cherry rajčinu. Niekto je každý víkend nakýblovaný u rodičov a odnáša si tašky s mäsom a zaváraninami, iný varí každý deň bez dotácie... Ja si tiež nemyslím, že z tých našich príspevkom môžeš vychádzať nejak smerodatne. Ak chceš/musíš šetriť, šetri. Ja osobne tam moc priestor nevidím, vaše výdaje mi prídu v poriadku. Ak by si napísala, že tie tri deti sú v pubertálnom veku, tak ti rovno napíšem, že šetrenie je blbosť😎
Ahoj, tak u nas je to takto:
1/4 príjmov ide na povinne platbu ( hypo, rezia bytu, elektrika, tv, internet, skolka, skola, poistenia)
1/4 ide na stravu
1/4 ide na " utratu" a teda kruzky, oblecenie, topanky, drogerka, zabava, knizky, hracky, lieky, lekarov, hobby .... hocico co prave vybehne
1/4 ide na sporenie
Telefony mame obaja firemne...takze vydavok 0€, auto mame sluzobne ( benzin a servis hradi firma )... vydavok 0€, pouzivam MHD ....platila som narazovo 200€ na rok.
@iv007 nemáš nad čím wawkať, pravdepodobne je to viac než mesačný spend 😀
@iv007 zivot je drahy 🤦
@laurita285 tak na wou to nie je, ale reálne určite áno. My máme mesačnú réžiu v súčte všetkých položiek ešte vyššiu. Ale úmerný tomu aj príjem.
@laurita285 Tatrabanka rata mesacne, aspon ja to tak vidim v appke. Odzajtra sa mi to "vynuluje".
Ale ty vies asi lepsie nase vydavky 😃
@tiezjedna minule som videla jednych "nakyblovanych", odnasali doslova v kybloch urodu 😃 svokru poohovaraju, ale zeleninka sa hodi 🤷
@babulkomale práveže viem lebo mam tiež tu apku 😁
@laurita285 a? Nemas mesacny interval? Ci o co ti ide?
@babulkomale ty nemáš nastavený mesacny ale mne je to jedno 😁
@laurita285 ja nemam nastaveny mesacny? A aky? Mne chodi vyplata mesacne, tebe rocne alebo ako? Nerozumiem o co ti ide...
@babulkomale nechce ti verit ze mate mesacne vydavky vyse 5tisic eur. Zrejme predpoklada ze ide o iny interval- cojaviem dvojmesacny...
@negymama nasla som aj narocnejsi marec...hore vidno mesiace. Smutne ze niekto sudi hned z klamstva, asi podla seba...este ta istota s akou napise cudzej zene, ze "ty nemas mesacny". Cumim fakt.
Hlavne ze sa tu omiela, ako to ma kazda rodina inac.
Ale zrazu chceme aby mal kazdy tisicku, ze?
@babulkomale takýto reportík daj aj za október 😀 to je to o čom som hovorila, takto vyzerá mesačný report, výdavky sú vlavo nie vpravo.
@negymama ja mam príjmy cca 8tis mesačne ale mne šlo o to ze ten screen nebol z mesačného reportu o nič viac 😂
@babulkomale tak ja som mala v auguste tiez vyse 10k debet, lebo som kupovala auto. Myslela som, ze toto je tema bezne mesacne vydavky, nie ked idem zrovna na luxusnu dovcu alebo kupujem novu pracku.
@laurita285 ty mas velke gulate a nie prijem 8000 😂 lebo by ti ani nenapadlo, ze aj ini nemaju a neobvinovala by si z klamstva. Preto mne najprv nedochadzalo, o co ti ide.
Ten prvy screen je orezany, stale su vydavky vlavo, je to len inak rozkliknute, pohraj sa s tym a uvidis.
Moja posledna sprava pre teba, cmuk, idem zarabat dalej 😘😘😘
@iv007 ano, su to bezne mesacne vydavky. .Samozrejme kolisu.
Auto sme kupovali minuly rok. Samozrejme to nema zmysel sem pisat, to sa nekupuje mesacne.
@laurita285 takze som ti to pozrela a je to tak, ze ked len otvoris appku a zrolujes nizsie, mas tie velke cisla a hore nemas mesiace.
A ked rozkliknes spending report, tak sa zjavia aj mesiace a pod tym su tie cisla. Poradie sa nemeni, cervene vydavky su vlavo, zelene prijmy vpravo.
Dostrapnenia, lauritka 👋👋👋
@babulkomale cmukinko 😂
@babulkomale tatrabanka ráta mesačne, ale do výdavkov počíta i peniaze poslané na sporenie v rámci účtu. Takže reálne tie peniaze máš na účte, ale započítané ako výdavok. Ja mám výdavky platby cca 800€, strava cca 600-700€ a výdavky napočítane 3500€. Toľko plat nemám a do mínusu nechodím.
@ekira1 dakujem za poucenie, mame TB roky rokuce...
Sme 2+2, ja koncim rodicak. radsej to nepocitam, lebo by ma piclo 🙈
My uz to ani neratame 🤣. Vsetko ide ma domacnost a deti. Byvat a jest musis a ano na sport a zabavu deti minieme vela. Nelutujem to a nesetrim nejak extra.
No mne pridu napriklad nase vydavky na slovensku celkovo strasne vysoke😂 s ohladom na prijmy samozrejme, viem ze niektori zarabaju aj nadstandardne, ale minule som sla po meste a v kaviarni na tabuli ze latte za 5,50 euro. Ja len ze wtf. To uz je ako v new yorku, ceny za sluzby u nas.lepsi Hotdog v stanku 8 euro. Ani aa nejdem dalej rozculovat, my slovaci sme kuzelnici😅
@majlo1234 je to brutal, fakt na dovolenke minieme menej a to su aj atrakcie aj denne restika aj kadeco ine...
My sme to horko tazko davali do 1500... Muz bol na materskej..... Noo bude to nieco okolo 2tis. Plus odlozime. 2d a 4deti.
@babulkomale je, ved my zdaleka nemame take prijmy. Ale terasy a kaviarne plne, proste asi vsetci carujeme s peniazmi😂

@babulkomale wau