icon

Koľko míňate mesačne na rodinné výdavky?

31. okt 2023

Ahojte. Sme 5 členná rodina, 2 dospelý+3 deti. A mám ešte jedno nevlastné dieťa ktoré nežije s nami v domácnosti. S manželom zarábame celkom slušne, ale nie zase nejako extra dobre aby sme si mohli dovoliť takéto rozhadzovanie . Väčšina našich konfliktov začína aj končí pri tejto téme. Dnes som si vypočítala že iba na ,,život"-stravovanie, drogéria,zabáva,školské potreby atď nás vyjde vyše 1600eur mesačne. V tejto sume vôbec nie su zarátané pravidelne mesačné výdavky ako hypotéka, režijné náklady, paušály, výživné,poistky, sporenia atď..ani v tom nie sú zarátané nejak extra vydávajú ako výlety a dovolenka...sú to len výdavky na bežný zivot
Na tomto sa vôbec nezhodneme s mužom. Ja stále apelujem že by sme mali trocha pribrzdiť a šetriť trocha viac a on sa so mnou stále hada že čo čakam v tejto dobe je to normálne mat také výdavky. Aby ste mi lepšie rozumeli, nechcem šetriť na deťoch alebo na kvalite potravín, Len lepšie a racionálnejšie zadelit financie. Niekedy sme to vedeli. Pred rokom sme mali o dosť nižšie príjmy a dalo sa to, bez odopieranie si, bez hladovania a to bola už finančná kríza tiež .Snažím sa každý mesiac aj nieco odložiť. To môj manžel nazýva syslenim a že nežijeme len prežívame, keďže on by asi preflakal všetko do posledného centu. Tak si asi predstavuje pravý život. A pritom ako vazne nikomu nič nechýba,deti majú všetko načo si len spomenú .
Poprosím o názor. Je to normálne mat takéto výdavky ? Prípadne nejaké rady ako lepšie zadelit peniažky. Koľko vás vyjdú mesačné výdavky na bežný chod domácnosti a život ?

iv007
31. okt 2023
tiezjedna
31. okt 2023

@rakywanda prečo myslíš? Ono by bolo skôr efektívnejšie, keby @autorka položila otázku koľko % z príjmu tvoria výdaje na jedlo, bývanie atď. Cifry nikomu nič nepovedia, pretože niekto má mesačný príjem 10k €, iný 2k €...

@autorka - druhý dôležitý aspekt - niekto si dopestuje polovicu zelovocu, iný kupuje každú cherry rajčinu. Niekto je každý víkend nakýblovaný u rodičov a odnáša si tašky s mäsom a zaváraninami, iný varí každý deň bez dotácie... Ja si tiež nemyslím, že z tých našich príspevkom môžeš vychádzať nejak smerodatne. Ak chceš/musíš šetriť, šetri. Ja osobne tam moc priestor nevidím, vaše výdaje mi prídu v poriadku. Ak by si napísala, že tie tri deti sú v pubertálnom veku, tak ti rovno napíšem, že šetrenie je blbosť😎

dankabetka
31. okt 2023

Ahoj, tak u nas je to takto:
1/4 príjmov ide na povinne platbu ( hypo, rezia bytu, elektrika, tv, internet, skolka, skola, poistenia)
1/4 ide na stravu
1/4 ide na " utratu" a teda kruzky, oblecenie, topanky, drogerka, zabava, knizky, hracky, lieky, lekarov, hobby .... hocico co prave vybehne
1/4 ide na sporenie
Telefony mame obaja firemne...takze vydavok 0€, auto mame sluzobne ( benzin a servis hradi firma )... vydavok 0€, pouzivam MHD ....platila som narazovo 200€ na rok.

laurita285
31. okt 2023

@iv007 nemáš nad čím wawkať, pravdepodobne je to viac než mesačný spend 😀

babulkomale
31. okt 2023

@iv007 zivot je drahy 🤦

tiezjedna
31. okt 2023

@laurita285 tak na wou to nie je, ale reálne určite áno. My máme mesačnú réžiu v súčte všetkých položiek ešte vyššiu. Ale úmerný tomu aj príjem.

babulkomale
31. okt 2023

@laurita285 Tatrabanka rata mesacne, aspon ja to tak vidim v appke. Odzajtra sa mi to "vynuluje".
Ale ty vies asi lepsie nase vydavky 😃

babulkomale
31. okt 2023

@tiezjedna minule som videla jednych "nakyblovanych", odnasali doslova v kybloch urodu 😃 svokru poohovaraju, ale zeleninka sa hodi 🤷

laurita285
31. okt 2023

@babulkomale práveže viem lebo mam tiež tu apku 😁

babulkomale
31. okt 2023

@laurita285 a? Nemas mesacny interval? Ci o co ti ide?

laurita285
31. okt 2023

@babulkomale ty nemáš nastavený mesacny ale mne je to jedno 😁

babulkomale
31. okt 2023

@laurita285 ja nemam nastaveny mesacny? A aky? Mne chodi vyplata mesacne, tebe rocne alebo ako? Nerozumiem o co ti ide...

negymama
31. okt 2023

@babulkomale nechce ti verit ze mate mesacne vydavky vyse 5tisic eur. Zrejme predpoklada ze ide o iny interval- cojaviem dvojmesacny...

babulkomale
31. okt 2023

@negymama nasla som aj narocnejsi marec...hore vidno mesiace. Smutne ze niekto sudi hned z klamstva, asi podla seba...este ta istota s akou napise cudzej zene, ze "ty nemas mesacny". Cumim fakt.
Hlavne ze sa tu omiela, ako to ma kazda rodina inac.
Ale zrazu chceme aby mal kazdy tisicku, ze?

laurita285
31. okt 2023

@babulkomale takýto reportík daj aj za október 😀 to je to o čom som hovorila, takto vyzerá mesačný report, výdavky sú vlavo nie vpravo.

laurita285
31. okt 2023

@negymama ja mam príjmy cca 8tis mesačne ale mne šlo o to ze ten screen nebol z mesačného reportu o nič viac 😂

iv007
31. okt 2023

@babulkomale tak ja som mala v auguste tiez vyse 10k debet, lebo som kupovala auto. Myslela som, ze toto je tema bezne mesacne vydavky, nie ked idem zrovna na luxusnu dovcu alebo kupujem novu pracku.

babulkomale
31. okt 2023

@laurita285 ty mas velke gulate a nie prijem 8000 😂 lebo by ti ani nenapadlo, ze aj ini nemaju a neobvinovala by si z klamstva. Preto mne najprv nedochadzalo, o co ti ide.
Ten prvy screen je orezany, stale su vydavky vlavo, je to len inak rozkliknute, pohraj sa s tym a uvidis.
Moja posledna sprava pre teba, cmuk, idem zarabat dalej 😘😘😘

babulkomale
31. okt 2023

@iv007 ano, su to bezne mesacne vydavky. .Samozrejme kolisu.
Auto sme kupovali minuly rok. Samozrejme to nema zmysel sem pisat, to sa nekupuje mesacne.

babulkomale
31. okt 2023

@laurita285 takze som ti to pozrela a je to tak, ze ked len otvoris appku a zrolujes nizsie, mas tie velke cisla a hore nemas mesiace.
A ked rozkliknes spending report, tak sa zjavia aj mesiace a pod tym su tie cisla. Poradie sa nemeni, cervene vydavky su vlavo, zelene prijmy vpravo.
Dostrapnenia, lauritka 👋👋👋

laurita285
31. okt 2023

@babulkomale cmukinko 😂

ekira1
31. okt 2023

@babulkomale tatrabanka ráta mesačne, ale do výdavkov počíta i peniaze poslané na sporenie v rámci účtu. Takže reálne tie peniaze máš na účte, ale započítané ako výdavok. Ja mám výdavky platby cca 800€, strava cca 600-700€ a výdavky napočítane 3500€. Toľko plat nemám a do mínusu nechodím.

babulkomale
31. okt 2023

@ekira1 dakujem za poucenie, mame TB roky rokuce...

zorkahorka
31. okt 2023

Sme 2+2, ja koncim rodicak. radsej to nepocitam, lebo by ma piclo 🙈

nwnw
1. nov 2023

My uz to ani neratame 🤣. Vsetko ide ma domacnost a deti. Byvat a jest musis a ano na sport a zabavu deti minieme vela. Nelutujem to a nesetrim nejak extra.

majlo1234
1. nov 2023

No mne pridu napriklad nase vydavky na slovensku celkovo strasne vysoke😂 s ohladom na prijmy samozrejme, viem ze niektori zarabaju aj nadstandardne, ale minule som sla po meste a v kaviarni na tabuli ze latte za 5,50 euro. Ja len ze wtf. To uz je ako v new yorku, ceny za sluzby u nas.lepsi Hotdog v stanku 8 euro. Ani aa nejdem dalej rozculovat, my slovaci sme kuzelnici😅

babulkomale
1. nov 2023

@majlo1234 je to brutal, fakt na dovolenke minieme menej a to su aj atrakcie aj denne restika aj kadeco ine...

algavendova
Autor odpoveď zmazal
ivangeline
1. nov 2023

My sme to horko tazko davali do 1500... Muz bol na materskej..... Noo bude to nieco okolo 2tis. Plus odlozime. 2d a 4deti.

majlo1234
1. nov 2023

@babulkomale je, ved my zdaleka nemame take prijmy. Ale terasy a kaviarne plne, proste asi vsetci carujeme s peniazmi😂