Koľko míňate na oblečenie a kozmetiku?
Zdravím,
chcela by som sa opýtať akú čiastku míňate na oblečenie alebo kozmetiku a pod. proste PRE SEBA.? Je mi jasné, že každá sme s iných pomerov.
Ide o to, že ja som študentka VŠ a príde mi, že veľmi málokedy si niečo kúpim, či už sa to týka oblečenia alebo kozmetiky. Ale ked si niečo kúpim alebo niečo spravím pre seba, tak mi príde, že mama mi to dá na oči, že na čo mi to bolo a pod a ja sa citim nedobre... Pritom to ide z mojich peňazí z brigády. 🙂 Samozrejme, chcem aj šetriť na odstahovanie sa, ale mam vnútorný konflikt, či žiť tu a teraz a kúpiť sa čo mi spraví radosť alebo šetriť. Mam okolo 1500€ na sporiacom momentálne a o rok končím VŠ. Chcem sa aj hneď sťahovať do podnájmu. Momentálne nemam brigádu uz ale zháňam. Možno aj preto mám ešte väčšie výčitky, ked si nieco kupim. No závidím kamoškam, keď si kupia niečo nové, lebo je to tak často. Nechapem kde na to berú peniaze.
No chcela by som vedieť nejaku normálnu čiastku, čo by ste povedali, že je ešte v norme, aby som sa vedela odraziť.
Inak toto si všímam často, že ak sa ozve nejaká študentka s nejakým problémom, vždy plno hejtu na ňu že ako si nič neváži a podobne. Neviem či im závidíte alebo čo? Však preboha je to žena a každá žena ak má aspoň kúsok sebaúcty chce vyzerať dobre a chce byť upravená, mať pekné oblečenie. Preto že študuje má byť spokojná s otrhanými šatami alebo čo?
Dobre, nik ti nepovedal nejake cislo (co rozumiem, ale asi si chcela realne priklady zo zivota). Neviem, kolko ti mesacne vynesie brigada. Ako ti rodicia daju tak, ze ti to skutocne pokryje celu stravu, tak ja by som si mesacne stanovila napr 50-75 eur na kozmetiku a tieto ine veci pre potesenie, pripadne kino ci kus oblecenia... mozno niektory mesiac neminies, ale potom ti ostane viac, ak sa ti kozmetika narazovo minie napriklad... ak zarobis mesacne viac nez 450, ja by som nemala vycitky minut 100-120eur. Inak, ja som minala ako študentka viac, lebo som velmi chcela aspon raz rocne low-cost niekam vycestovat, vacsinou z prospechoveho stipka som to pokryla a peniazky z brigad bolo uz ,vreckove' na dane dovolenky, so studenstkou zlavou som zadarmo navstivila kopec muzei... teraz by som v Parizi za muzea, com navstivila vsetky, dala 1000 eur. Nesrandujem, fakt som to ratala :D
Ejha tie muzea som nevedela, ze tak sa dá. 😄 My chceme vyuzit este posledný rok vlaky zadarmo, ze pocestujeme po Slovensku. Aj som pominala na cestovanie, ale len blizko Poľsko, Česko, Maďarsko. To mi vlastne tiez okresalo ten rozpocet. Aj este keď niektoré kamošky ma pozvali na svadbu, tak aj na to bolo teda na dary hlavne. Momentálne no tu brigádu nemám. Je to v procese riesenia, ale v podstate som si istá, že najbližšie mesiace ma niekde zoberu urcite. Teda snáď. Mám mať nejake pohovory a myslim si ze by to mohlo vyjsť. Predtým som mala plat tak okolo 450-600€ za brigadu/ mesiac. Podla toho aký mesiac. Ale asi to je dobrý napad si takto konkrétne vyčleniť presnu sumu a ju si trackovat a drzat sa v tej línii. Asi mi treba nejak lepsi prehlad mať v tom a niekde si rozpisat a povyclenovat peniaze, ze co bude na čo. Ja zas pri 450€ uz by som mala vycitky aj tie 100€ minut na kozmetiku. 😄 Ale pravdivo tu aj viacere ste pisali, ze ked sa minie vsetko naraz potom ta bude to pruser.
Hej a este somz zabudla jeden taký detail napísať. Mozno tazko sa do toho vžiť, ale kedze cestujem intrak/domov. Tak akokeby musim mat niektoré veci dvojmo a to je tiež dakedy na nervy. 😄

@bludna aký hejt? Som jej len napísala ako žijú aj iní ľudia. Okrem toho nevšimla som si, že by pracovala. Ty hej? Píše, že ani brigádu nemá. Takže jej mame sa ani nedivím. Mama možno nespáva kvôli tomu lebo vie, že na jej bývanie bude musieť ešte dlho prispievať