icon

Koľko miniete na nákup?

17. jún 2022

Baby koľko miniete v prepočte po tomto zdražovaní na nákup ? Ja za obyčajny , ničim výnimočný nákup t.j nejaké ovocie , zeleninu, cereálie, mäso miniem na jeden nákup ktorú vydrží týždeň 160-170e...mňa ide z toho rozhodiť , a to ešte máme z čoho , sú ľudia ktorí nemajú ani za čo nakúpit..
Ešte prídu nedoplatky čo sa všetko zvyšovalo 🙈🙈🙈..ja neviem neskutočne šlo všetko hore ..

Strana
z7
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
44janica44
18. jún 2022

@evamarek77 doštudovať ...Rumuni a Bulhari sú v EU. Si myslíš že tam kde zarábajú minimálne 2000 eur platia napr za bývanie toľko ako u nás? Všetko je tam drahšie. To je také slovenské sťažovať sa že chceme ich platy ale už nechceme ich náklady. Robila som v cestovnom ruchu a zažila ľudí z krajín s"európskymi" platmi kukali ako puci že aké lacné a z restiky odchádzali šťastni spití ako bomby lebo prekladali Plzeň tatranským čajom - naradosteni že aký super žúr za málo peňazí.
Vidíme iba platy ale koľko z platov im zožerú povinné platby už nevidíme.
A potom komu sa tu nepáči miesto vyplakavania môže využiť výhody EU a ísť žiť do hociktorej členskej krajiny keď je tam tak megasuper a nemajú tam žiadne starosti a všetko lacné

vanilka83
18. jún 2022

@44janica44 pravda!👍

klementinnka
19. jún 2022

@lejusinka vieš čo potrebuješ za pásom? Mať talent na manuálnu prácu. Presne to! Možno keby za ten pás postavili toho slávneho dr, ktorý študoval 6 rokov a má talent na vzdelávanie, nedokázal by zaskrutkovať ani jeden šrób, prípadne by nedokázal ušiť rovný šev.

banalu
19. jún 2022
laurikagab
19. jún 2022

@17alexis mozem vedieť v akej oblasti pracuješ/pozicia? Tiež má živí cudzi jazyk..ale na 1200 Eur v čistom som sa ešte nikdy nedostala😬 mam o 450 Eur menej..a to som pracovala aj v korporácii kde som mala ešte mensi plat..

kofolala
19. jún 2022

@banalu jeeejda paráda 👍👍 ďakujem. Šikovná si 🍀😊

breznica
19. jún 2022

@tianna nie ale mám ho ja.12-rocneho leziaka a brat so ženou mi teda dosť s ním pomáhajú

breznica
19. jún 2022

@misana84 tak ale oni zase nejedia nejak veľa a majú záhradu, sliepky atď,ono to dosť urobí,ja napríklad neviem koľko stoja zemiaky a podobne, lebo mám celý život naše zo záhrady

17alexis
19. jún 2022

@laurikagab hovorim tomu dievca pre vsetko. Robim vo firme, ktora posiela robotnikov do Nemecka a ja vybavujem pracu, riesim organizacne veci s Nemcami, ubytka zhanam, chodim sefovi tlmocit lebo on vie len velmi malo jazyk a nieco dolezite nevie vybavit, atd. Pocas MD a RD mi akurat odpadne administrativa vramci "slovenskych veci". Ale zas musim uznat, ze co si pipnem, to dostanem. Vazia si ma tam. Viem si predstavit, ze inde by som za to zarobila menej. Aj odmeny za sluzobku mam vyssie ako by som mala zo zakona mat. A to mi tam este vsetko sefino plati - jedlo, pitie, sladke, wellnes, hotel, samozrejme, tiez...

laurikagab
19. jún 2022

@17alexis wow, super praca..takej sa treba držať 👍😊

zafir01
19. jún 2022

Pred 10 rokmi sme s mužom minuli sami dvaja 50 eur, a to bol plný vozík. Dva roky dozadu to bolo 100 eur. A teraz posledný polrok je to každý týždeň 150 eur (deti vo veku 10r, 4r a 5 mes)...

veronicka1901
20. jún 2022

My sme piati a za týždeň nás to vyjde cca na 100 eur. Najmenšej dcérke ešte kupujem zeleninku a vyzivy zvlášť, to je cca ďalších 20-30 eur mesačne. Vajcia a nejaké mäso máme domáce. Nekupujeme údeniny, ale syry, zelenina, ovocie, jogurty išli hrozne hore, tak to uz nejako okresať neviem ☹️. Na varenie tiež dačo treba, keďže som na materskej, čo uvarím, majú ostatní na večeru a manžel si nosí obedy do práce, takže aspoň dostane stravenky. Drogériu kupujeme čo najmenej, najviac nás stojí z tohto asi starostlivosť o zuby (curaprox). Prestala som kupovať pracie gély, už len v prášku periem. Ale akurát sme riešili s mužom cez víkend že už fakt neviem, kde budeme uťahovať, ak to pôjde stále hore ☹️. Desím sa začiatku školského roka a to máme zatiaľ len dve školáčky...

nerko
22. jún 2022

500€ mesacne urcite minieme len na stravu. A cez prazdniny to bude este viac, ked budu deti doma. Posledne tyzdne si davam pozor v obchode a kupujem lacnejsie znacky jedal, viac v akcii. Pred tym som to moc neriesila.

simca_13
22. jún 2022

Ako ktorý mesiac, ale teda väčšinou okolo 4 stoviek, ale s tým, že teda varím doma skoro stále, možno keby muž jedol v práci alebo tak, tak by sme niečo ušetrili, ale neje, tak nám to takto vychádza.

redanna
23. jún 2022

Ano my tiež tak
Objednávam tesco nákup domov,kedysi bol maximum 120 eur aj to sa mi videlo veľa,teraz sa pod 150 eur neviem natrepat, pritom si ten košík trikrát pozriem ci fakt všetko potrebujeme

iwkkaas
23. jún 2022

@simca06022011 ja som včera bola v kauflande a 5l raciol bol v zľave za 19.99e 😬

nelka93
25. jún 2022

@tianna a čo dostali ľudia, ktorí nemajú deti, alebo majú deti po 18.roku života? Nič akurát sa poskladali na iných a aj takých, ktorí to nepotrebuju

tianna
25. jún 2022

@nelka93 porovnať výdavky rodiny ktorá má deti a jednotlivca/páru je priam nemožné.. a tí čo majú deti po 18 si už vedia na seba snáď zarobiť samé a pomôcť tak aj rodičom.. aj keď samozrejme nehovorím že pomoc nepotrebujú všetci..

veronicka1901
25. jún 2022

@tianna presne si to vystihla, náklady na deti sú nenormálne, či oblečenie, veci do školy, potraviny, zdravotná starostlivosť,...

tianna
25. jún 2022

@veronicka1901 veru.. a ešte keď majú deti rôzne intolerancie, alergie na potraviny že musíš kupovať špeciálne veci ktoré sú 4x tak drahé ako tie bežné, jedno z detí musí chodiť k logopedovi ktorý síce je štátny ale aj tak čo sedenie to 15€ atď. ..

nelka93
25. jún 2022

Sme dvaja a mesačne nám to vychádza na stravu asi 300 eur, a to kupujeme len Slovensku zeleninu, mäso tiež len zo Slovenska, doprajeme si kopec ovocia. No je pravda,že nekupujeme žiadne fľašky s vodou, lebo máme SodaStream, taktiež sa snažíme variť a nejesť kade tade von. teraz to bude ešte lepšie, lebo zeleninu máme domácu a pečivo si pečieme.

Strana
z7