Koľko miniete na výlety?
Keďže leto je už pred nami, zaujíma ma koľko peňazí miniete na výlety?Nejdeme na dovolenku nikam do zahraničia,len po okolí na výlety.Mam na pláne aj také kde sú hrady zrúcaniny a vstup voľné,platí sa len za cestu čo tam pôjdeme autom.Dalej zoo a farmy tam sa platí aj vstupné plus cesta.Jedlo zobereme z domu rožky chleba salám a pod.Vodu na pitie tiež.No keď vypijeme musíme kúpiť namieste.Ale aspoň niečo ušetrím na jedle.Vylety vyberám v okolí 100 km.Kazdy víkend niekam pôjdeme aby deti čo -to videli a mali zážitky.Mate strop koľko miniete takto na výlety,koľko je akurát a koľko peňazí je už veľa?Tie čo idete k moru a pod to sa nás netýka,na to nemáme financie.
@danusa63 Príklad môj 4 rocný strašne málo jedla zje.Ked ideme na výlet ráno si dáme doma raňajky,na cestu zabalím sendviče a niečo sladké slané a večer máme doma teplú večeru čo som pripravila deň predtým.
Autorka, dovolenka = dovoliť si. Som za to, že k výletu patrí aj teplé jedlo. Byť na každom výlete len o "lepeňáku" je smutné. Aspoň teplé občerstvenie ak nie reštika. Skús to nejak vyvážiť a urob výlety so suchou stravou a občas výlet s teplým obedom.
A ak tvoj muž tak veľmi pozerá na stravu, tak to s ním preber.
a kolko mas v plane investovat do vyletov na cele leto ? ono vies len tie bojnice mas pre vas 100€ ani nevies ako (bez jedla a pitia) cesta vstupy zoo hrad parkovne a max detom mala zmrzlina
kupalisko pises ze nechodite ale benzin/nafta vstupy to vsetko stoji peniaze
ak mate fakt minimalny rozpocet tak nechodte tak daleko od domu fakt len v blizkom okoli ist sa prejst k rieke a pod aj ked 13 rocneho to uz bavit nemusi
za mna to more vyjde lacnejsie ako tatry napr tam nechodte vobec
ja by som urobila aspon dva take lepsie vylety kazdy mesiac jeden (tie Boj ice a jedno kupalisko) ja by som bez vody v lete neprezila
nepises lokalitu odkial ste mozno sa da lepsie poraditale aj na tie darmy so zvieratami to tiez mas hned vstupne krmenie a tak to radsej turistiku ta ta vyjde lacnejsie
a aspon pizzu jednu detom kup (ako fakt radsej menej vyletov ako uplne na sucho) ved asi obaja pracujete ked uz mas vacsie deti skus odlozit bokom z vyplaty
@marcellka32 my ideme buď skoro ráno že sa potom na neskorší obed vrátime alebo zas až po obede a už beriem len tyčinky a ovocie .ale fakt záleží kde ideme ,kedy a či tam aj prespavame
Už dlhšie sme ako rodina neboli na výlete, lebo som tehotná na rizikovom, ale teda minulý rok to bolo určite 100 eur za výlet (2 dospelý a 1 dieťa). My sme boli minulý rok aj na dovolenke v Chorvátsku, ale teda v auguste som si dopriala 2 také výlety a mala som dosť. Niekedy je cena vstupného neadekvátna a fakt mi je ľúto peňazí. Napr. minizoo v Zakopanom nás 3 stalo 40 eur (aj s krmenim) a boli sme tam do hodiny. Pred tým ma tiež neohúril Ekopark v Piesťanoch, to sme tiež mali prejdene do hodiny a myslím, že vstupné tiez viac ako 40 eur. Naopak Bratislavská Zoo je super, tam sme vedeli stráviť aj celý deň a vstupné myslím do 10 eur na osobu. Čo sa týka jedla, my sa bežne chodíme najesť do reštiky aj len tak, ale máme svoje obľúbené, s chutným jedlom za normálnu cenu. Keď idem napr. Na kúpalisko, alebo niekde, kde neviem, aké bude jedlo, tiež berieme so sebou lepenáče, nakrájané ovocie, obed v termo nádobách a dám to do termo tašky. Už sa mi niekoľko krát stalo, že sme si kúpili obed aj za 20 eur pre 2 a bol hnusný. Bežne na kúpalisku hnusný mastný langoš, alebo všetko vyprážané. Zas nie je to žiadna tragédia vziať si jedlo so sebou.
@muskazlata90 najvacsie zivotne sklamanie pre mna bolo, ze aj langose mozu byt polotovar.
Vytahovali to z hnusneho igelitoveho vreca a ohrievali v mikrovlnke. Vtedy som si povedala ze zlaty moj cerstvy rozok s maslom a sunkou 😋
Nemame problem zaplatit restiku, ked sa to da jest, jedlo bravam skor ako poistku ked neviem co kde bude k dispo.
A veru zatial sa vzdy zislo.
Nemáme žiadny strop. Šetríme skôr na oblečení a iných veciach, nekupujeme veľa ani drahé, ale zážitky si doprajeme. Takmer každý víkend niekam ideme. Od jari do jesene raz za mesiac-dva aj na nejaký predĺžený víkend. Raz minieme 100e, lebo sa platí vstup, parkovné, inokedy ideme na farmu, ktorá je zadarmo alebo do prírody. Takže ťažko povedať. Ak je výlet celodenný jeme v reštike, ak je kratší, tak nám stačí aj nejaká mňamka z domu. Keď sme preč viac dní, chodíme do apartmánov, čiže raňajky + večere si kúpime suché v obchode, obedy v reštike. A nechodíme do aquaparkov, ani do takých drahých rezortov, kde za pobyt dáme 800e len taký fukot. Napr nedávno sme boli pozrieť Turiec, jeden deň Hasičské múzeum vstupné, hojdačka v lese 0€, obedové menu v reštike - ten deň nás vyšiel do 50e. Ďalší deň Gaderská dolina 0€, Turčianske Teplice 0€, skanzen v Martine vstupné, Yetiland vstupné, obedové menu v reštike + zmrzlina = 60e. Ďalší deň hrad vstupné, farma zadarmo (resp dobrovoľné), obed v reštike, Yetiland vstupné = cca 70-80€ (bolo by menej keby si na ihrisku nekupujeme čapovanú Plzeň 0,5l za 3e 🙈) Magnetky sme už prestali kupovať, lebo sa mi nepáči mať omagnetkovanú chladničku a nebudem ich držať kdesi v skrini. Vodu si berieme vlastnú, ale bez problémov si dáme niekde čapovanú kofolu. A nie sme boháči, ja na RD, manžel zarába tak normálne, len viac ako do hmotných vecí investujeme do zážitkov.
najprv sa opytas, kto kolko minie a kazdu druhu odpoved znegujes, lebo vy si jedlo nosite z domu, vy v restauracii nejete, suveniry nekupujete... ved kazdy mina ako mu penazenka dovoli. neviem si predstavit brat z domu suche jedlo na cely den pre 4 ludi a moj muz by urcite neobedoval sendvice a necakal by do vecera do 20.00, ked sa vratime po celom dni domov, aby si dal odstate jedlo z chladnicky z predosleho dna. a ja si zase neviem predstavit byt kdesi v terchovej a nedat si bryndzaky, ale jest lepenak z domu. alebo kupit kdesi na hrade detom sisky a cumakovat na nich a nekupit aj sebe. za mna cele zle. ja by som sa poobzerala po lepsie platenej praci, ako takto choro setrit. Ja nemam zratane, kolko za leto minieme, ale ak su to vylety bez prespavania, tak cca 100- 150€ na den bez nafty.
@mamina7070 Neviem koľko rozmýšľam nad tým cca 500 eur by sa dalo na výlety aj keď aj to je veľká suma.Robime s manželom obaja no chceme si aj rezervu vytvoriť do budúcna aj do domu niečo porobiť a teraz chceme aby aj deti mali výlety a zážitky.
@matkahelka Áno pýtam sa kto ako to má,na oplátku napíšem ako to máme my.Mozno niekto poradí niečo dobré čo by sa dalo u nás aplikovať.Inac nevidím nič zlé na tom keď zoberiem z domu jesť ako vidím nie som na tom sama.Alebo že deťom niečo kúpim a sebe s manželom nie.Vies čo keby som mala tisíce na účte tak to neriešim a míňame jedna radosť,len nie každý je tak dobre na tom a peniazmi.
Bože môj, nie kazdy ma na to aby minul tisíc eur na výlety za mesiac,keď tu často ženy píšu,že stravu majú za 400€ mesačne. Ja chodím s dcérou a tiež občas beriem z domu niečo,potom si ešte kúpime niečo suché, niekedy si zas dáme pizzu alebo obed,striedame to. Máme aj výlety a zas aby ma to nezrujnovalo. Dcéra aj ja sme spokojné, naozaj človeku neuškodí,keď jeden deň nebude mať varené jedlo alebo až večer. Keď niekto chce dopriať aj deťom zážitky a pritom má obmedzený rozpočet, tak sa to takto sa. Ale tu sú komentáre,že pomaly 200€ si každý dovolí dať na výlet na deň-dva.
@diamand2326 presne aj my tak,väčšinou hranolky syr apod. Keďže nie sme s dcérou moc mäsové, tak nám to stačí.
@summer23456 A ešte tú pizzu, čo si napísala, som zabudla 😀
@diamand2326 tak máme to rovnako 😉 a máme aj zážitky, aj žijeme bez vždy vareného obeda ,😂😂
@summer23456 ak ma niekto 400€ na stravu na rodinu tak podla mna mu uz na vylety neostava max do blizkeho okolia na peso na biku a vsetko somsebou a ziadne vstupne
proste u nas su sluzby drahe to uz to more na severe talianksa vyjde lacnejsie ako pobyt u nas
a nejde o vareny obed ale musis cielene vyberat lokality kde to nebude drazdit si jieco kupit
a za mna leto bez kupania neni leto
Záleží aj kde bývaš. Každá lokalita ponúka iné výlety a pravdaže iné ceny. Niekto kto býva pri Poprade to ma inak a kto býva na dolniakoch zas inak. My sme cca v strede no ideme vždy aspoň na jednu noc. Cesta všade trvá dlho tak nech sa nenahaname a nieco vidíme. Takže my za ubytko cca 50-70€ a potom vstupy
@vamajka niekdedy ti neostane nic ine len lepenaky z domu, pretoze nemas sa kde najest. Niektore super zaujimave miesta su castokrat tam, kde uz aj jednotu zatvorili a krcma je otvorena len pre miestnych poobede a vecer a aj v nej nemaju nic na jedenie, len chipsy a horalky.
Ale samozrejme, tam kde nejaka restauracia je, tak si dame obed.
Keď tak nad tým uvažujem tak asi od 0-100eur za 1 výlet, mesačne som to nikdy nepočítala, lebo niekedy ideme 6x, niekedy raz podľa počasia atď. Sme 2 dospelí a deti ešte malé 1r a 3r. Striedam drahšie a lacnejšie výlety, tak isto stravu niekedy ideme do reštiky, niekedy nie, podľa hodín a podľa toho kde sme. Skrz detí ovocie, zelenina, kukuričné chrumky, výživa, nejaké pečivo vždy musí ísť s nami. Niekedy ideme na obed, niekedy na večeru, ale s takými malými deťmi to nie je bárs gastronomický zážitok, no o hlade sme nikdy neboli. Také výlety do 50km najčastejšie organizujem tak, že obed doma potom cesta = u oboch obedný spánok. Nad 50km najčastejšie ideme ráno, teda vtedy aj obed niekde dáme.
Autorka, podľa mňa si zle založila tému. Tak dostávaš odpovede ktoré sa ti nepáčia. Podľa mňa sa pýtaj na lacný výlet tvôjho okolia. Naplánuj rozpočet a drž sa ho.
Mám za sebou desiatky lowcost dovoleniek a veľa veľa výletov, do 10 euro za 4člennú rodinu. Vlani 6 dňová dovolenka,Tatry s aquaparkmi a dali sme to za 600 a za rekreačný poukaz mi v práci ešte vrátili dávam preplatiť aj tábory
@summer23456 toto je čaro internetu. Na jednej strane kopa diskusií ako vyžiť z 300 eur za mesiac, na druhej tu v pohode každá vyhodí 500-1000 eur na výlety mesačne. Lebo proste tie čo možno horko ťažko nešetria na jeden 20 eurovy výlet za prázdniny nenapíšu a nie je ich málo. Aj tak si osobne myslím že tie výlety sú pre rodičov, lebo deti 90tich rokov sme nikam nechodili na výlety a teraz si to ľudia kompenzuju. A keď vidím tie znechutené deti čo nebaví každý víkend sa niekam trepať len sa mi to potvrdzuje. Myslím že najlepšie aj finančne aj pre deti je zlatý stred, nie je dobré ani nechodit nikde ale ani každý víkend sa niekam trepať
No, prehnane moc a to ešte leto ani nezačalo .len tento mesiac sme boli 3 krát v aqualande Moravia , iba benzín, vstup, jedlo , drinky nás každý jeden krát cez 200€ keď to prepočítam na naše stálo. Potom Jump centrá, tam vždy cirka 20€ + vstup, 10-15€ malinovky . Často chodíme aj do Bruno detského centra v Brne to tiež minimálne na 100€ denne vyjde, zoo tiež keď nešetríš vstup pre štyroch 20-30€ , jedlo do 50€ , malinovky minimálne 10€ , balóniky alebo suveníry tak do 60-80€ podľa toho čo sa im páči. Plus keďže chodíme väčšinou výlety 100+ km tak po ceste sa skoro vždy zastavíme najesť niekde po ceste v reštaurácii tam od 50€+ dáš za 4 osoby 🤷. Nemám odvahu pozrieť koľko mesačne vyhodíme na výlety 😂
@marsmykkok ak sa deti na vylete nudia, tak nie je to ich chyba. Asi bola zle vybraty ciel a program. Rodicia by mali svoje deti poznat a vyberat vylet tak aby tam ocami neprevracali. Aj ked v dnesnej dobe sa mnohe deti nudia vsade, kde nie je wifi free.
A ešte k jedlu, ja nie som reštauračný typ. Aj na dovolenke all inclusive nevyužívam ala carte v cene, nechce sa mi pol dňa jesť. Ak niečo kúpim tak rychlovky skôr ako hot dog a tak. Ale napríklad ak mám raz za čas ísť potrebu do reštaurácie v rámci výletu, tak naposledy napríklad som nejedla priamo na Donovaloch kde sa cena za jedlo pohybuje 20 eur vyššie, to isté som si dala o 15 minút autom dalej pri BB za 7 eur za jedlo
@matkahelka tie sisky som si dala aj ja, vdaka tomu viem ake boli hnusne. My na to mame, ale snazim sa deti viest aj k urcitej kvalite za fin.protihodnotu, naucit ich rozlisovat. A vies co? Najnovsie si nosim aj kavu v termoske. Mam drahu vyberovu, kvalitny kavovar, v kaviarnach kdekade po vyletoch sa mi stalo ze kava sa nedala vypit, takze som ju sice zaplatila, ale nechala nevypitu na stole.
Takze realita v nasom gastre ma dohnala k "lepenakom" ( nie su to vzdy doslova lepenaky) a pitiu so sebou 😃 a deti - slabi jedaci. Minule sme dali na akcii 32 eur za ranajky a bolo toho tak vela ze deti zjedli len malu cast a my sme nevladali po nich dojest kedze aj nase porcie boli mega.
Je mi luto jedla co sa vyhodi.
@walentina7 a tvoje deti sedia celé leto doma s tebou?
@zuzubb007 ja viem že minut sa to ľahko dá, ja som to skôr myslela tak, že sú aj výlety s minimálnymi nákladmi. My si teda teraz rozhodne nemôžme len na letné výlety dovoliť minúť 1000€, to ale neznamená že ich neabsolvujeme veľa. Minúť sa dá aj 5000€, ale dá sa robiť deťom zážitky aj za pár drobných

@autorka Ja si teda neviem celkom dobre predstaviť ako teda fungujete na výetoch. Ale ja mam tiež 4 ročného syna a keby som mu nekúpila obed varený na výlete asi by som hodinu počúvala "Hladný som".....