Koľko miniete na výlety?
Keďže leto je už pred nami, zaujíma ma koľko peňazí miniete na výlety?Nejdeme na dovolenku nikam do zahraničia,len po okolí na výlety.Mam na pláne aj také kde sú hrady zrúcaniny a vstup voľné,platí sa len za cestu čo tam pôjdeme autom.Dalej zoo a farmy tam sa platí aj vstupné plus cesta.Jedlo zobereme z domu rožky chleba salám a pod.Vodu na pitie tiež.No keď vypijeme musíme kúpiť namieste.Ale aspoň niečo ušetrím na jedle.Vylety vyberám v okolí 100 km.Kazdy víkend niekam pôjdeme aby deti čo -to videli a mali zážitky.Mate strop koľko miniete takto na výlety,koľko je akurát a koľko peňazí je už veľa?Tie čo idete k moru a pod to sa nás netýka,na to nemáme financie.
Len v tom dinoparku sa platí aj za 4r dieťa 10€, parking mestský 8€/súkromný 12€, v zámku sme my síce boli na rozprávky, takže to bolo drahšie a dospelý bol za 15€ 🙈 Dinopark je strašne ďaleko a do kopca, chodí tam vláčik, kde zas treba cvakať 8€ či koľko, my sme aspoň tam ušetrili a syna na biku vytlačili hore 😅 Bojnice za mňa najdrahší výlet v SR. A to nehovorím, že ten dinopark oproti poľskému nula bodov...
Ahoj, my mavame aj " lacne vylety " : chodime na cyklovylety ( do ruksaku spekacky, chlebik, niekde opecieme), chodime v lete na kupaliska a jazera ,nie na aquaparku ( ved je teplo ), nasi chlapci maju radi aj stan ( ja teda moc nie, ale 1-2 noci zvladnem za sebou... to uz len pre ich radost ... aj teraz pojdeme do stanu do ciech... tie kempy su tam super ), este ma napadlo...neviem ci drahe pre Vas, ale splav nejakej rieky...klasika hrady a turistika, ale popravde to mna az tak nebere v lete v teple a ani nasich. A este my kombinujeme aj prespavacky na 1-2 noci v nejakom penzione..hlavne ked ideme do Ciech, neviem co presne je drahe, ale toto by mozno slo? Prajem krasne leto a vela zazitov...
@canis_lupus Mne to našlo Google že dinopark je jednotné vstupné 8 eur na osobu.Parkovanie pri zoo 6 eur najviac na deň.Zoo dospelý 8 eur dieťa 4 vstupné.Zo zoo do dinoparku by sme prešli pešo.
@gabym Jaaaj, rozumiem. Mne by to ale nedalo, že sa niekam dotrepem a neobzriem si všetko, čo je k dispozícii.
Sa máš s tou zmrzlinou .. Dokola to opakujes... Akoby to bol nejaký prepych 🙈 ja si napríklad neviem výlet predstaviť bez výbornej kávy niekde na terase s nejakym kútikom pre deti kde sa zabavia a my si v kľude vychutnanie výbornú kávičku ☀️
Toľko stálo na jar, keď to tam bolo rozkopané ešte, teraz už stojí 10€/osoba. A parking je tam fakt aj za 12€, pri kúpalisku aj pri tom Dinono je na deň za 12€, tak len aby ste si dávali bacha, mestské sú lacnejšie alebo sa dá trochu nižšie na jednej ulici aj zadarmo 😀 Akože pre dieťa je to super výlet, ale pre mňa ako dospelého sú Bojnice strašne predražené vzhľadom ku kvalite služieb. Ale tak na deň sa dá, my sme len za ubytko na dve noci vysolili 140€ a to bolo skoro najlacnejšie. My asi skúsime v lete skôr Poľsko alebo Maďarsko, v Poľsku sme minulý rok boli pri Niedzici kempovať a kemp ani nie 20€ na noc, zábavný park plný nafukovacích atrakcií okolo 7€/osoba, lacné jedlo, lacná plavba loďkou...
@canis_lupus Ďakujem za upresnenie, nevadí pre istotu si zoberiem viac peňazí.
@alchemilkazltozelena 😃ja nepijem kávu ani alkohol ani nefajčím,manžel tak isto.
Ach jaj a vy aj žijete? Či len prezivate.. ? Nič si nedoprajete... Zijete len raz, čím skôr si to uvedomis, tým lepšie 🙈
@dankabetka vieš prosim dať typa na dobre kempy v čechach? Ďakujem
@autorka z toho čo píšeš vidno, že obratite 3 x krát jedno euro. Nie je to hanba, je to vaša vec. Čo však je nanajvýš trápne, že 13 ročná nevie plávať. To ju mate naučiť vy. A to, ze neviete plávať vy ako dospelí ľudia, ach to je fakt hanba v 21. storočí. Ako keby si nevedela čítať a písať. Dcéra to nutné bude potrebovať do budúcna, tak ju to naučte, nech nie je ako keby vyšla z jaskyne.
Je v poriadku ak neplytvate peniazmi, ale treba aj žiť. Peniaze sú prostriedok, nie cieľ. Neplytvam peniazmi, ale keď už ich mám, viem si ich užiť. Prepočítavať do haliera každý výlet, mňa by vystrelo. Keď sme hladní na vylete, ideme sa najesť, keď sme smadni kúpime si na mieste. Keď chceme niečo vidieť, zažiť, tak si zaplatíme. Výlet za zážitkami finančné vykompenzujeme výletom ku ohnisku pod lesom so spekackami v ruksaku. Život chcem prežiť, nie stráviť ho prepocitavanim každého centu.
@alchemilkazltozelena To ako fakt preto že nepijeme kávu a nechodíme na kúpaliská a do reštaurácie tak len prežívame život?To je ale zmýšľanie
@gemerka17 Predstav si ja sa vôbec nehambim za to že neviem plávať.Ci to je nejaká nová éra,že človek je menejcenný lebo nevie plávať,alebo nemá vodičák alebo nepije kávu atď atď.Kam sa tento svet speje.
Ciastocne s tebou suhlasim, kazdy ma ine predstavy o zivote. Ale s tym plavanim nemas pravdu. Plavanie je dolezita zrucnost, moze ti aj zivot zachranit. A je to prijemny sport a relax.
@bubinko1506 poradíš mi predĺžený víkend v alpach za 800 eur?
Pýtaš sa, či máme strop. Strop si dávam, keď ideme na výlet aj s prespaním. Počas leta, ale aj roka kombinujem. Víkendy na chalupe pri babke, na dedine, kde nemám žiadne investície, iba jedlo a decká sú tam šťastné. Keď ideme na výlet, kde sú vstupy + benzín, reštika. Tak to nás víde viac ako 100€. Ja si rada posedím pri dobrom jedle a káve, a aj deti. Najviac nás stoja Tatry, chodíme každé leto kvoli astme. A to su už iné sumy. Dovolenka v Tatrách v peknom hoteli pre deti nás stojí viac, ako Chorvátsko v apartmáne. Toto leto ešte nemám celkom naplánované, záleží od pracovných povinností. Chodievame na výlety aj do Poľska, lepšie ceny, služby. Každému vyhovuje niečo iné…
Ak si si nevšimla, pise sa rok 2023. Pozri sa okolo seba, ako sa zmenila doba. To či nepijes kávu, je len tvoja vec. Vodičak v tejto dobe je už dosť dôležitý, požadujú ho zamestnavatelia, v Európe je auto bežná vec, pre ľudí veľmi prospešná. Plávanie je ešte o úroveň vyššie. Základná zručnosť, ktorá ti môže zachrániť život. Je mi dosť ľúto tvojej dcéri, že jej neviete poskytnúť do života základ, ktorý by mal vedieť dnešnej dobe každé dieťa. Fakt si nerozmýšľala nad tým, ako sa bude o pár rokov cítiť keď spolužiaci, frajer ju bude volať na kúpalisko, bazéna ? Priznať, ze v ňom nikdy nebola, je na mladú babu veľmi trápne. Ono už ti tu aj niekto písal, že stolovanie v reštaurácii by tiež deti mali poznať, aby neostali potom v dospelosti pozerať ako telata na nové vráta. Ja viem, že tých peňazí asi nemáte veľa a sama si si dala takú masku, že to sa ti nepáči, tam nepôjdeš, to nerobíš, to nepotrebuješ. Robia to ľudia, čo na to nemajú a je to pochopiteľné. Ak si však priemerne zmýšľajúca matka, tak to svojim deťom ukážeš a naučíš ich čo treba.
@simsalabim Presne. A hlavne dnes už aj veľké bazény stoja pár eur. Možno deti autorky budú mať dom, veľký bazén a budú si v ňom maximálne máčať ruky. Pôjdú niekde na školenie alebo teambuilding a hotel bude mať bazén, bude horúco, ale osviežiť sa nebudú môcť,.lebo nevedia plávať a kolesá také veľké nezoženú a bolo by to aj trápne. Proste vedieť nejako sa udržať nad hladinou vo vode uľahčí a spríjemní život, nemusia plávať zase ako Moravcová. Na strednej ich to určite učiť nebudú, teda do plánov na prázdniny by som dala aj nejaké lekcie plávania. Ak by bolo drahé nejakého profíka zaplatiť, treba skúsiť známeho alebo študenta, čo vie plávať a tie základy by ich za zaplatenie vstupného na kúpalisko a nejaké drobné alebo občerstvenie naučil.
na strednej skole nikto tvoje dieta nebude ucit plavat, v takom veku uz vsetci jeho rovesnici plavat vedia. akurat im tam bude na smiech. v kazdom vacsom meste mas plavaren, aj plavecku skolu. jaaaj, ale to stoji €, zabudla som. moja dcera ma 14, plave od 6 rokov ako ryba. pre mna je uplny nonsens, aby dieta na 2stupni ZS nevedelo plavat. aj vlani, aj tento rok boli na skolskom vylete, kde mali v penzione aj bazeny a ucitelka na vylet brala len plavcov, rodicia museli dat cestne prehlasenie, ze dieta vie plavat. prepac, ale je to hanba vas rodicov. voda vas a vase deti nebavi prave preto, ze neviete plavat. ani si neuvedomujes, ako presuvas svoje vzorce na deti - vy neplavete, neplavu ani deti. vy odmietate restauracie, tak ani deti nebudu vediet stolovat v restauracii.
Aj ja somsi myslela, že mám len iné priority, ale časom som si uvedomila - hej, bola som lakoma.
Ak chceš, napíš lokalitu, poradíme dobrú restiku. My máme napríklad radi salaš krajinku, pri Ružomberku, nám chuti a ceny sú primerané. Dopraj deťom zážitok z restiky, presvedč muža, skus len jeden víkend alebo aj dva cez leto nejst ďaleko, ušetriť za benzín, ale tie peniaze dat na objednane jedlo. Ak sa bojíš, že vám nebude chutiť, tak si dajte len jednu pizzu, každému dva kúsky, ak bude chutiť, dáte si druhú, daj si nejakú limonádu, keď nepijes kávu.. Nejde len o to, zaplniť žalúdok, ale ze niekto druhý ti jedlo nachysta a nemusíš ani riady umývať, rozmýšľať, čo budeš variť.. Hoci máte iné priority, ok, aj mne sa zdaju ceny v restikach prehnane, ale sú aj ceny primerane.... Fakt to preber s mužom, že jeden víkend aspoň je cieľom nejaká dobrá restikach namiesto výletu. Čítaj recenzie, majú aj na nete jedálničky, menu, popozeraj...
Lebo ísť niekam a niečo zažiť je pre mňa napríklad dnes už aj dobrá restikach, nemusím ani jest, dám si kávu, kofolu, džús, ale po sedím si na peknom mieste, na terase s kvetmi, mam rada také sedliacke drevené restiky
@vler evidentne majú situáciu zlú.a nezdravý vzťah s peniazmi
My ostávame na Slovensku tento rok. Osobne mám rada more aj kúpanie ale tento rok nám to finančne k moru nevyšlo mali sme veľa výdavkov.
Dieťa máme jedno- škôlkara. A povedala by som, že sme na tom podobne aj keď mi ideme aj na dva predĺžené víkendy (po Slovensku) cez leto:
Čo sa týka výletov čítala som komentáre 😊
A napadlo ma ešte možno skúsiť stanovanie? Minimálne doma na dvore? Poprípade pri nejakej blízkej priehradke s ohniskom? Možno by vám niekto (rodina, známi, alebo nejaká požičovňa/bazár) požičal na pár nocí stan 😊
My máme taký starší ale chystáme sa skúsiť kempovať uvidíme čo na to dieťa ešte sme neboli 😊.
Ešte existuje taká knižka majú ju aj u nás sv Tescu ale aj v iných kníhkupectvách. Tak možno na inšpiráciu volá sa to: 50 dobrodružstiev, ktoré musíš zažiť kým vyrastieš
Držím palce užite si prázdniny 😊😊
@espeo ideme k Hallstättersee. My uprednostnujeme byvanie v apartmane, nie sme hotelove typy😉. Skus pozriet aj Attersee, Wörthersee, Lunzersee - je tam krasna priroda, cyklotrasy,...
Neverim, že 13 ročna puberťačka netúži ist do reštiky a na dovolenku k moru.
My sme sli do Dinoparku vlacikom, bol super, serpentiny borovicovym lesom, cenu nepamatam, ale kupili sme si aj spiatocny, pre styroch 40 eur vstupne do Dino, to si pamatam taku okruhlu sumu.
Isli sme k rozhladni sa prejst, tam su domceky smolkovske a pekne ihrisko, decka sa zabavili, naspat vlacikom. Zrkadlove bludisko sme este absolvovali. Parking tusim 12 eur. Mekac povinna zastavka 😂 Zoo sme boli minule, nechcelo sa nam teraz v teple a zamok sme videli stokrat, tak len vychadzka.
Kupko vyzeralo fajn ale este nebolo otvorene ( cca dva tyzdne dozadu to bolo tusim alebo tri).
@gemerka17 fuuuuu, tak to musim mame oznamit ze zila uplne nadarmo a este aj nahovno ked nevedela plavat...cely zivot marny. Aspon pije kavu. Zato svokra, ta zas vie plavat, ale kavu nepije. Tiez jej musim oznamit ze studovala, pracovala aj vychovavala deti uplne zbytocne, aj VŠ s cervenym diplomom ma uplne zbytocne, lebo sa cely zivot nepotlkala po kaviarnach...
A to pisem ako kavickar, co si, ako som uz pisala, vzhladom v vacsinovej nekvalite gastro sluzieb radsej nosi dobru kavu v termoske so sebou 🙈😂😂😂
Neviem odkial si, ale ak to ZZ miesto Bojnic chodte do Zlína. Lacnejsie vstupne, parkovaniezadarmo pr ihornom vstupe a mega velka zahrada, lepsie přepracovaná. A tak isto je na Morave viac atrakcí zadarmo, např v UH je zdarma minizoo hned pri ceste, - Stare Město, tam aj kupanie vyjde lacnejsie a aquaparky sú kvalitnejsie - výborná a lacna je mestska plovaren Luhacovice, a mesto je prenadherne, potom Aquapark UH, či v Brodě. Ja by som detom dopriala zazitok aj s vodou 🙂

@mamina7070 Áno plus benzín to neviem presne vyrátať koľko bude.Zmrzlinu ak tam budú mať to kúpime pre deti,zas nerobte si zo mna zgrlosa.Keby som taký lakomec ako opisujú niektoré tak nejdeme nikam a budeme doma sedieť na zadku celé leto