icon

Koľko miniete na výlety?

25. jún 2023

Keďže leto je už pred nami, zaujíma ma koľko peňazí miniete na výlety?Nejdeme na dovolenku nikam do zahraničia,len po okolí na výlety.Mam na pláne aj také kde sú hrady zrúcaniny a vstup voľné,platí sa len za cestu čo tam pôjdeme autom.Dalej zoo a farmy tam sa platí aj vstupné plus cesta.Jedlo zobereme z domu rožky chleba salám a pod.Vodu na pitie tiež.No keď vypijeme musíme kúpiť namieste.Ale aspoň niečo ušetrím na jedle.Vylety vyberám v okolí 100 km.Kazdy víkend niekam pôjdeme aby deti čo -to videli a mali zážitky.Mate strop koľko miniete takto na výlety,koľko je akurát a koľko peňazí je už veľa?Tie čo idete k moru a pod to sa nás netýka,na to nemáme financie.

dadymima
26. jún 2023

My vyletujeme pravidelne, raz je to opekacka v okoli, ktora nestoji nic, potom povedzme bicyklovacka po ceste si dame zmrzku tak to je do 10€, turistika na nejake zrucaniny tam platime len benzin, no a raz za 6-8 tyzdnov ideme niekam kde platime aj vstupne aj parkovne aj sa tam najeme - naposledy sme tak boli vo Viedni v Zoo a 200€ padlo ako nic…

sulavikova
26. jún 2023

Cesta vlakom je zdarma, pokiaľ má dieťa preukaz na vlak.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

Autorka,

suhlasim s @vroni - vobec sa nespravate zeby ste boli stredna vrstva a enormne zgrlosite, nedoprajete si, v zivote si nebola v restike, ziadne dovolenky a ty vnutorne hladas ako zadovazit dietatu zazitky za nula eur.
Pises o tazko zarobenych peniazoch, ale kam ich davate? Do domu? A co zivot? Zazitky? Cestovanie?

Za mna: najlepsie investovane peniaze su peniaze do cestovania

autor
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 Chodíme iba na 1 dnove výlety.
@luccija Nesledujem nič,len som sa pýtala ako to majú iný.Mozno si navzájom poradíme ako si spraviť pekný výlet aj za málo peňazí.
@vroni Podľa čoho súdis že lakomci a zgrlosi?Taký lakomec by neisol nikam bol by len doma a nič nebude by nekúpil.
@alchemilkazltozelena Ani my nepočítame každý cent ani každé euro.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

Autorka,

s manzelom ste boli niekedy na peknej dovolenke napr. pri mori? Myslim normalny hotel, zabezpečená strava,..?

babulkomale
26. jún 2023

@summer23456 to si vystihla presne. My sme v detstve na ziadne vylety ako su teraz chapane, nechodili. Moje deti maju vsetko, ale keby nevedeli hodnotu veci a zazitkov, vyrastu z nich rozmaznanci. Preto sa im snazim ukazat aj ten skromnejsi pohlad, lebo ked to clovek nestopne, naroky rastu a nic by si nevazili.
Tych kvalitnych restauracii je malo a este aj tie polotovary si viem doma chutnejsie dorobit ako to robia oni. Vacsinou detom nikde nic nechuti a ja nebudem vyhadzovat peniaze do kosa.
Moj kolac na vyletoch im urcite lepsie padne ako rozmrazeny polotovar - vodovy cheesecake napriklad.

marsmykkok
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 To s tebou súhlasím, že najlepšie investované peniaze sú do cestovania a zážitkov. Ale to zase čítavam skôr na MK, v reále čo poznám, 80 percent ľudí nechodí nikde a sedia doma.

vroni
26. jún 2023

@autorka, súdim z toho, co píšeš. Reštaurácia nie, kúpalisko nie, hotel nie. A veru, aj lakomec cíti potrebu vzbudiť zdanie, ze on nie je lakomy, on ma len iné priority. Keď už mám dom, kúpim si bazén aspoň taký, aby sa v ňom dalo plávať a nie sunt za dvacku vo výpredaji. Radšej naplánujem o výlet menej, ale dáme si aspoň studenú kofolu (alebo co pijete) v reštaurácii, všetci a nebudeme piť odstatu teplú vodu z plastovej fľaše. Ta reštaurácia rozhodne nie je podmienka prežitia, ale keď je treba, tak je treba a ratam s tym ako s alternatívou. Alebo hodím okom na konto a kriticky si priznám, ze mimo lúky za domom ma to nepusti a prispôsobím program tomuto faktu. Ale potom sa spýtam, kam na výlet zadara, lebo sme úplne plonkovi a nehrám sa na "mame na to, ale nechceme z principu"

alchemilkazltozelena
26. jún 2023

Jasne že počítate.. inak by si neriešila koľko eur miniete na výlete ale by si to brala tak, že to k tomu patrí...

zmrzlinka2021
26. jún 2023

@marsmykkok Zial asi je to tak. Pre mna je skor zahadou "nikdy som nebola na dovolenke a nechyba mi to " 😀

autor
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 Nie neboli lebo nás to nikdy nelákalo.Hm možno sme divní však?
@vroni S ex som chodila na kúpaliská aj v hoteloch sme spávali.Prenho to bol relax pre mňa utrpenie.Ja som není na vodu a taký štýl výletov.Teraz s manželom máme rovnaké povahy aj rovnaké názory na všetko.
@alchemilkazltozelena Podľa niektorých z vás tu možno sme divní,no pre mňa neni to jedno koľko dám na výlet.Priklad či dám 50 eur alebo 250 je dosť rozdiel

mamina7070
26. jún 2023

hej tiez si myslim ze ide skor o lakomstvo a zgrglostvo zo strany rodicov
syn preco nebol na plaveckom zo skoly ? lyzoval uz niekedy aky sport ma rad

marsmykkok
26. jún 2023

Autorka pracujete? Ak áno rekreačné poukazy máte? Cez leto by som určite deťom hľadala nejaký plavecký tábor, či denný alebo klasický. Každý človek by mal vedieť plávať aspoň tie prsia, nie že neviete vy, nebudú vedieť vaše deti a ani ich deti-vaše vnúčatá.

zmrzlinka2021
26. jún 2023

Autorka,

proste ste zgrlosi - preto nejdete ani na viac ako 1 den s demi niekam... placete, ked mate pustit euričko

gabym
26. jún 2023

Autorka, stála ti zato táto diskusia? Ťa tu dourážajú, že ste lakomci a deťom nič nedoprajete. Otrasné ženy niektoré naozaj 🤦 my napríklad chodíme stanovať a spojíme to s grilovačkou, deťom loptové hry, bicykle a radi trávia čas v stane kde majú svoj priestor, vezmeme bazéniky a majú radosť. Zabavia sa celý deň. Dospelí sa zatiaľ bavia po svojom. Alebo je fajn vybehnúť niekam k jazeru na ryby povedzme. To som chodila s dedkom ako dieťa každé prázdniny. Super zážitky. Zájsť na bicykloch na nejakú zrúcaninu alebo tiesňava je tiež fajn v tomto teple. Bojnice sú super máš tam kúpalisko, zoo aj zámok. Nejaká rozhľadňa napríklad.. To sú všetko celodenné výlety a strava ti stačí z domu. Veď toľko toho sa dá urobiť. Tuniakové toasty, plnené tortily.. Nemusí to byť klasický lepeňák.. Nám sa najviac páči s kamošmi na stanovačke, deti berú baterky a v noci skúmajú okolie 🙂 tiež nemáme radi výlety tipu múzeá, hrady atď. My najradšej doma (na Slovensku) v prírode. A ešte ma napadlo, veľmi radi chodíme do rudabanya. Skús pozrieť, neviem síce odkiaľ si ale je to krásne miesto 🙂 a z týchto žien si tu nič nerob, niektoré si potrebujú dokazovať že na to majú,, narozdiel od vás ".. A pritom ktovie aká je pravda 🙂

tamtumdo
26. jún 2023

Sme 2 dospelú 2 malé deti....čo výlet minimálne stovka fuč....lebo všade samé atrakcie, kolotoče,kone .... Plus 4 vstupy ..nehovorím že idú na všetky ale niečo si vyberú, plus nejaký nanuk,sem tam hranolky,magnetky a pod...malý má tri roky takže vyberáme podľa toho aby to zaujalo oboch....jeho nejaká tura,zrúcanina veľmi zatiaľ nezaujíma... Takze väčšinou čo chodíme všade sa platí vstup ... vody,jedlo máme svoje....ale pod stovku nejdeme...

autor
26. jún 2023

@mamina7070 Zo školy dieťa nebolo na plaveckom ani na lyžiarskom lebo škola nič také neorganizovalo.Keby bolo tak ju tam zapiseme.U nás ZŠ nerobia také kurzy výlety ale stredné školy áno.Tak ešte dočkám pár rokov
@marsmykkok Áno pracujeme obaja no nie každá firma dáva také poukazy.My nedostávame.
@zmrzlinka2021 Kto tu plače,ja určite nie.
@gabym Ja si z toho nič nerobím,nech si každý myslí čo chce.Aspon vidno kto aký má charakter.Zo začiatku tu boli dobré rady ,no potom začali niektoré reči o lakomstve.Podla mňa lakomec je ten čo nikam nechodí a sedí len doma na zadku.

vler
26. jún 2023

@zmrzlinka2021 nie je nutne opakovane castovat autorku tym pojmom. My nevieme aka je ich celkova financna situacia a prijmy/vydavky.

canis_lupus
26. jún 2023

My nejdeme toto leto k moru, lebo som tehotná, ale my zas nechodíme veľmi na jednodňové výlety, lebo tiež sa mi nechce terigať sa štyri hodiny autom kvôli jednému dňu. Teraz sme boli v Bojniciach na tri dni a podľa mňa sme minuli okolo 300€ (benzín, ubytko, vstupy, jedlo v reštike raz denne) a to bol iba prvý výlet zo série výletov, takže takých 1000€ rátam určite na leto. Ale pôjdeme aj kempovať, takže 300€ za jeden hádam už nedáme 😀 Neobmedzujeme sa nijako, len sa snažíme rozumne hospodáriť. Vždy sa snažíme nájsť nejakú atrakciu pre 4r syna, kde väčšinou zacvakáme a potom pre nás nejakú túru, čo máme zadarmo. Jeme aspoň obed v reštike, aby mal syn normálne jedlo. Vždy si dopredu robím prieskum, aké sú na danom mieste reštiky a ceny v nich, rovnako parkovanie googlim, lebo nepotrebujem platiť 10-12€. Aj vstupy na atrakcie vždy googlim, napr. v PL do Zatorlandu na mieste by sme platili okolo 70€, cez Zľavomat som kúpila lístky za ani nie 40€. Kolegyňa sa zase sťažovala, aké drahé sú vstupy do AquaCity a bola v šoku, keď som jej povedala, že som kúpila a Zľavomate celodenný dospelý lístok za 16,90€ 😁

nekonecna_katastrofa
26. jún 2023

@gabym Všetky nápady super, ale tie Bojnice tak prevetrajú peňaženku, že rozhodne nie sú synonymom lacného výletu.

babulkomale
26. jún 2023

@nekonecna_katastrofa boli sme teraz v tom Dino parku a teda ten za to stoji, krasne, velke, dinovia obrovski, vsetci vydavaju zvuky a hybu sa, parada.

gabym
26. jún 2023

@nekonecna_katastrofa jasné, ale tie Bojnice som myslela skôr tak, že si tam je z čoho vybrať, všetko je na jednom mieste. Nemusia ísť na všetky 3 miesta. Ja z autorky nemám pocit, že je lakomá tak verím že vstup do zoo by zvládli 🙂

viestta
26. jún 2023

Na rekreačné poukazy mate nárok zo zákona, ak spĺňate podmienky. To nie je o tom ci firma dá alebo nedá. Takže treba si naštudovať podmienky a žiadať o prispevok

babulkomale
26. jún 2023

@viestta ja si myslim ze ide o to ze firma nema dostatocny pocet zamestnancov.

viestta
26. jún 2023

@babulkomale však píšem ak spĺňajú podmienky

autor
26. jún 2023

@gabym Bojnice máme na pláne cez víkend do zoo a do toho dinoparku.

alchemilkazltozelena
26. jún 2023

250 nedáš. To by ste museli ísť Boh vie kde. Ale ked kúpiš dieťaťu obed v reštike, neskrachujes, ver mi. A to dieťa si to bude pamätať celý život že rodič na ňom nešetril, ver že viem o čom píšem...

mamina7070
26. jún 2023

a kolko planujes rozpocet na ten vylet do Bojnic ?

autor
26. jún 2023

@mamina7070 Čo som zratala vstupné všade na 4 osoby plus parkovanie vychádza 62 eur je to síce veľa ale vraj sa to oplatí vidieť tak uvidíme

mamina7070
26. jún 2023

asi este bez benzinu to dopocitaj a uzite si vylet ja by som este obetovala pre deti aspon na zmrzlinu 3-4 eura