Koľko peňazí dať vysokoškolákovi na jedlo týždenne?
Syn je prvák na VŠ a býva na internáte. Cez týždeň sa stravuje hlavne v menze, ostatné jedlo si kupuje sám.
Koľko peňazí je podľa vás dnes rozumné dať mu na týždeň? Ďakujem.
zatiaľ počítame 10 Eur/deň a uvidíme po 2-3 mesiacoch či to bude málo/veľa
Môj starší keď bol v Prahe, tak mesačne mu išlo 550€ /strava, ubytko, cestovanie na mesiac/, teraz keď chodia 25km od domu, dostávajú 8€ na deň /strava 6, doprava 2/ každý mesiac rátam, koľko dní pôjdu do školy, brigádu majú obaja. Raz majú obed za 4, raz za 7, to je už na nich. Raňajky a večere doma.
@anonym_autor Dala by som 50€ na stravu a bezne vydaje. Internat by som mu platila ja. Mozno sa aj varit nauci 😉
No ak sa bude stravovat v restauraciach, dovoze jedla, ako je na mk bezne. Tak 40-50 eur na den.
@anonym_9ecbe4 ako vážne toto ?
50 na 5 dní stačí a ak ide domov už v piatok alebo vo štvrtok večer tak bohato stačí. Samozrejme ak nechodi do mekáča. Popritom by mohol brigádovať a privyrobiť par eur
@anonym_autor ja dcere davam na stravu 300 euro mesacne, ale ona si vari, obedy nema a je to dievca, ona nie je velky jedak.
Chlapcovi by som 50 euro dala na tyzden, ked ma obedy. To myslim len cisto stravu mimo cestovneho, pomocok, volneho casu. Viem, kolko pojedia chalani, mam aj syna, raz tolko ako dievcata.
@anonym_7ba274 no neviem, ja jem 2x ako muž 😂😂
@anonym_autor nič, ma si zarobit, je na vysokej/dospelej skole, ja som na vysokej uz od rodicov peniaze nežobrala

Keďže obed má tak by som mu dala ešte 45€/týždeň, to je 5€ na deň čo mi príde akurát keďže si bude riešiť iba olovrant, večeru a ty mu niečo málo vždy zabalíš.