Koľko peňazí máte našetrené?
Ahojte koľko máte prosím vás našetrené približne? Alebo koľko by bolo podľa vás optimálne mat v rezerve?
Po rokoch na rodicaku, čo som čakávala dni pred RD že kedy uz konečne príde🙈 som si povedala že po nástupe do práce si našetrím aspoň 5k a “budem v pohode”.
Samozrejme že ako naschval odkedy som nastúpila do práce a snažila sa šetriť, každý mesiac sa nieco pokazilo. Odvtedy nám už 3 spotrebiče odišli! Alebo stále nieco. Ja som aj rada že sa to kazí až teraz, keby som na RD tak neviem čo spravim vtedy. Na druhej strane je to dost demotivujúce že akonáhle sa mi podari nieco odlozit tak príde výdaj. Odvtedy sa vôbec pýtam sama seba či v dnešnej dobe je 5tisic vôbec nieco? Veď keby sa nám pokazí nieco vacsie, napríklad kotol, tak aj tých 5k je nič.
O tom že je dobre mat našetrené aspoň 6mesavnych platov viem, ale pri dnešnej dražobe, aj to príde malo? S akou sumou keby máte odložené, ste spokojní?
@anonym_be14b9 šibe jedine tebe Husakove deti majú deti a byty budú stáť toľko, že tie Husakove paneláky 70 r čo deti zdedia budú stáť polovicu toho čo nový 3 i byt.Mas 3 deti už, keď si ty obmedzená mysli aspoň na tie deti.Kolko ludi poznáš co nevedia dostať podnájomníkov z bytu to sú tí, čo sú lakomi zaplatiť právnikovi za dobru zmluvu.Neuznas inú pravdu len tu co máš ty.Spytaj sa investora či je dobré kúpiť byt, pozemok či ti povie, že nie veď raz zdedis a deti nech sa postarajú o seba, keď priemerny 3 i byt stojí 250 t.Hlavne nasmeruj deti nech si nájdu dobrú školu a prácu s takýmto zmyslanim.
@anonym_55418d Jedna urazka za druhou a pri tom zjavne vies uplne 💩 o investiciach. Ved ked si taka premudrela tak si kup byty a mna prosim nechaj nech si so svojimi peniazmi spravim co chcem. Dakujem.
@anonym_bd5264 u nás niečo takéto nepoznáme ,teraz sa rozprávame o muzovom známom ,potrebuje meteostanicu k markíze ,tak volal na nejakú firmu ,tak mu spravili cenu markizy ,rozmer ako mame my ,3200€,nás to stalo 325-350€ ,neviem presne a staci mať len šikovného muza a dokázať nájsť ,čo kúpiť
@minenkaa tak fotovoltiku sa ozaj netrufal,alebo teraz nedavno nam prisla firma montovat tepelne cerpadlo,takze myslim taketo odborne prace.Potiahnut kable,zapojit taketo jednoduche cinnosti zvladne,potiahnut vodu,kam on potrebuje tiez.
@anonym_4849c0 Ty si normálne, že "kúzelník"😝
@anonym_574524 byt mohla mať svoj, alebo zdedila a z hotovosti ju mohol vyplatiť muž, alebo dedičstvo.Moja kolegyňa teraz predala pozemky pre developera.Ludia majú majetky, chalupy.Ale lepšie sa číta, že nemám na najom
mna ucili minimalne 3 vyplaty .. ak by sa daco pokazilo nech je na horsie casy ..plus mam ucet na spotrebice a neocakavane vydavky kt sa pokazia-tam vela nieje ale aspon daco ... mne sa spotrebice pravidelne kazia bude pred letom alebo ak nie tak 100% na vianoce
Máme cca 6 mesačný príjem ako poistku, nejakú sumu investovanú, ale dali by sa stiahnuť, ak by bolo zle, hypo tiež relatívne nízku na dom celkom dobrej hodnoty, plus nejaké poistky. Príjem priemerný a žiaľ, tak trochu aj nestály.
Mne príde, že je to málo a občas ma chytí taký finančný stres, čo ak sa niečo poserie, čo na dôchodku. A že deťom toho veľa nedám, to má tiež mrzí.
Nemať nič, žiadnu železnú rezervu, tak to sa regulérne zrutim.
Mame aj hypoteku poistenu na 100percent splatky,pri dlhodobej pn,akurat o par dni budeme riesit 2 plnenie,predtym poistka vratila 2 splatky hypo.
@anonym_574524 Ďakujem. Od 15-tich rokov som brigádovala - prišli prvé tisíckorunačky a schovala som si ich do encyklopédie 🤣. Pamätám si, ako som mala našetrených prvých 18 000 Sk. Počas VŠ tiež brigády a po VŠ klasické zamestnanie. Plus si aj doprajem vždy všetko, čo chcem. Je to o hospodárení a finančnej gramotnosti.
30 000 eur, ale mám 38 rokov takže už vyšší vek-v 20tke som toľko nemala samozrejme a začínala som tak že aspoň 3 mesačné výdavky,potom 6 mesačné, potom 5000 eur, potom 10 000 a tak postupne. Proste zakrývam sa perinou na akú mám, mám vlastné bývanie, ale nie novostavbu s vysokou hypotékou na krku. Dlhy nemám žiadne-teda ak nerátame mobil na paušál u operátora. Ale ani hypotéku ani spotrebný úver nemám ani leasing.

@anonym_autor Mam 3-izbovy byt bez hypoteky a cez 100 000€ na ucte + kazdy mesiac chodi vyplata. Mam 40 rokov a 2 deti.