Koľko peňazí mesačne potrebuje bezdetná 35-ročná žena?
Ahojte, kolko by malo stacit mesacne priemernej dospelej 35 ročnej zene na zivot?
Po zaplateni vsetkych povinnych vydavkov, bezny standard. Kolko by to malo byt? 1000 eur? Menej? / neratame dovolenky, ziadne zakroky apd. / bezne fungovanie bezdetnej slobodnej pracujucej zeny.
@anonym_autor nuz individualne. každy mame iny životny standard.
@amonet taky normalny bezny zivotny standard, aj kava vonku, aj kadernik, kozmetika, nechty, drogeria, make up, cvicenie, restika apd. Kolko by to malo byt?
@anonym_autor kadernicka 150, nechty 50, pedikura 50€, ak si slobodna a budes chodit kazdy den na kavu a mineralku tak 200€, cvicenie - minimalne 50€, restika- to neviem ako casto by si chcela chodit... plus kino... tak okrem vydavkov ako najom, plyn elektrika, neviem co potrebujes podla narocnosti 1000-2000€.
@anonym_autor 1500e cca
@gribka1 to mam aj ja, plus/minus, ale nejako mi to nevychadza. Mama mi hovori, ze si musim z vyplaty 1000 eur odlozit, ze vyhadzujem kvantum penazi na seba. Ja si odkladam 500 eur, zo zvysku zijem. Poplatim si zavazky, poistky, nieco usetrim a zvysok zijem. Ale vsetci mi vravia, ze pri mojom prijme by som mala usetrit minimalne 1000 aj viac.
@gribka1 to mam aj ja, plus/minus, ale nejako mi to nevychadza. Mama mi hovori, ze si musim z vyplaty 1000 eur odlozit, ze vyhadzujem kvantum penazi na seba. Ja si odkladam 500 eur, zo zvysku zijem. Poplatim si zavazky, poistky, nieco usetrim a zvysok zijem. Ale vsetci mi vravia, ze pri mojom prijme by som mala usetrit minimalne 1000 aj viac.
@anonym_autor ale trt. Nepočúvaj ich. Máš to dobre nastavené. Treba aj žiť.
@anonym_autor A kam dávaš tých 500e? Záleží na tom, či žiješ u rodičov, či máš vlastné bývanie a tak. Tvoje plány do budúcnosti. Ťažko takto, aké rozhádzať 1000e sa dá v pohode.
Nechodim na nechty, ku kadernikovi obcas. Tak ratam mimo potravin a obedov a zakladnej drogerie, teda jedlo vonku, "kavicky", hobby, knizky, kozmetiku (ked treba), radosti, oblecenie+boty (ked treba) a zial aj cigarety. Minimalne 500, max vie byt vyssi, ale narazovy. Priemerne sa stojim mesacne tak 600 pocitam. Ale teda nemam deti
@amonet taky normalny bezny zivotny standard, aj kava vonku, aj kadernik, kozmetika, nechty, drogeria, make up, cvicenie, restika apd. Kolko by to malo byt?
@anonym_autor pozri, jedna zena kupi vajca podstielkove a druha volny vybech a mas 2€ hned rozdiel. detto je kadernik, niekto da 100€ niekto 20
Ak si odkladas 500e mesacne tak bud so sebou spokojna , odkladas si fajn a za zvysok si pekne zit, uzivaj. Tak som to robila aj ja ked som bola slobodna . Sice odkladala som skoro vsetko no mne stacilo vtedy menej na rozhadzovanie ako teraz
@anonym_autor A kam dávaš tých 500e? Záleží na tom, či žiješ u rodičov, či máš vlastné bývanie a tak. Tvoje plány do budúcnosti. Ťažko takto, aké rozhádzať 1000e sa dá v pohode.
@gribka1 kam davam 500 eur? No platim byt, vsetky media, TV, poistky, mobil, internet, benzin, garaz apd. 500 eur si setrim. A zvysok je na vsetky ostatne veci, na zivot, na mna, na vsetko.
@gribka1 kam davam 500 eur? No platim byt, vsetky media, TV, poistky, mobil, internet, benzin, garaz apd. 500 eur si setrim. A zvysok je na vsetky ostatne veci, na zivot, na mna, na vsetko.
@anonym_autor No myslela som tých 500e, ktoré šetríš. Na čo ich plánuješ použiť? Aké myslím, že treba si aj užívať 😄.
Chodím na riasy raz za dva mesiace tam nechám 45 eur na nechty 25 eur mesačne. Kaderníčka raz za pol roka cca 100€... 1-2x za rok na pery cca 80€(pol ml). Šaty si kupujem kedykoľvek cez bazar a kozmetiku keď potrebujem ale to mám dosť v zásobe takže nekupujem už dlhšie. Neminiem každý mesiac rovnako niekedy je to viac niekedy menej
@anonym_autor No myslela som tých 500e, ktoré šetríš. Na čo ich plánuješ použiť? Aké myslím, že treba si aj užívať 😄.
@gribka1 ako back up, pre buducnost. Nikdy nevies, co sa stane, kedy sa stane. A vacsinou vzdy nieco vyskoci, nieco sa pokazi. Len teraz budem mat v zavere roka vydaje 1800 eur napriklad. Cize priebezne si clovek odklada.
Chodím na riasy raz za dva mesiace tam nechám 45 eur na nechty 25 eur mesačne. Kaderníčka raz za pol roka cca 100€... 1-2x za rok na pery cca 80€(pol ml). Šaty si kupujem kedykoľvek cez bazar a kozmetiku keď potrebujem ale to mám dosť v zásobe takže nekupujem už dlhšie. Neminiem každý mesiac rovnako niekedy je to viac niekedy menej
@sszuzu8 ja mam kadernicku 125 eur kazdy treti mesiac, nechty 40 eur, pedi 40 eur, botox 2x rocne 150 eur, raz rocne peptidy, kazdy mesiac normalne drogeria, kozmetika, jedlo, cvicenie, masaz, fyzio, anglictina 2x tyzdenne, divadlo, kino, restika, kaviaren, nejaka akcia, oblecenie, veci do bytu, do auta.
Ak rátam čo miniem naozaj len na svoje nezákladné potreby - čiže potraviny nerátam, tak je to rôzne, nie všetko platím každý mesiac, nie všade chodím každý mesiac, ale v priemere okolo 300€ mesačne. Viem, že keby som chcela mám kde utiahnuť opasok, našťastie nemusím, ale ani nemám chuť viac rozhadzovať.
Vies co, tema financii je tak lahko nachylna na nezhody, lebo kazdy vie lepsie nez ten druhy, co s peniazmi toho tretieho.😂Ja si vyplatu delim na tretiny - prva tretina ide na najom+stravu, druha isla zo zaciatku na sporiaci ako zelezna rezerva, teraz ide do investicii a posledna mi ostane ma beznom ucte s tym, ze nie vsetko musim minut. To, ci a aku sumu miniem osciluje mesiac od mesiaca. Ak si sebestacna, nemusia ta druhi zivit, tahat z financnych problemov, mas rezervu a v pripade potreby by si sa vedela vykryt z nej, tak jednym uchom dnu, druhym von. Myslim, ze mesacne odlozit 500€ je krasna ciastka.
Čím som staršia, tým viac investujem do zdravia, na kvalitnejsie potraviny, výživové doplnky, rôzne pomôcky, na wellness. Kaderníčka 2x ročne, nechty si robím doma sama, no oblečenie už len sem tam. Akosi ma to už nebaví.
Mani a pedi si robím odjakživa sama, šminkovať sa nešminkujem, ku kaderníčke idem ak už len chcem krátky strih inak si vlasy strihám a farbím sama, ak idem na sk ku kaderníčke tak platím 20 e ak v at tak ca 60-70 e ale to je také že raz za uhorský rok. Z výplaty ak vyplatím všetky šeky čo treba mi ostane 900 - 1000 tisíc e nazvyš. Veľa obj z shein či amazon. Tento rok som mala viac výdaj ( začiatku roka nová práčka, teraz myčka aj nové auto + pneumatiky ) ale aj tak mám dosť na boku.
A práve pre tieto veci že by sa niečo pokazilo alebo stalo je dobré mať na boku peniaze
Ja by som ti tiez poradil setrit viac neviem ci 1000 ako ti vravi mama ale podla mna tych 800-900 by si mala byt schopna. A hlavne nepocuvaj tych co vsetko utracaju a vykrikuju ze treba aj zit. Aj na mna tak kricali a teraz stale chodia do prace ktoru neznasaju a ja uz si robim len co chcem lebo sa nemusim strachovat z coho vsetko zaplatim.
Mani a pedi si robím odjakživa sama, šminkovať sa nešminkujem, ku kaderníčke idem ak už len chcem krátky strih inak si vlasy strihám a farbím sama, ak idem na sk ku kaderníčke tak platím 20 e ak v at tak ca 60-70 e ale to je také že raz za uhorský rok. Z výplaty ak vyplatím všetky šeky čo treba mi ostane 900 - 1000 tisíc e nazvyš. Veľa obj z shein či amazon. Tento rok som mala viac výdaj ( začiatku roka nová práčka, teraz myčka aj nové auto + pneumatiky ) ale aj tak mám dosť na boku.
A práve pre tieto veci že by sa niečo pokazilo alebo stalo je dobré mať na boku peniaze
@stellarstar ty žiješ s mužom tak sú určite výdavky, ktoré platí on.Ona žije sama
Ja by som ti tiez poradil setrit viac neviem ci 1000 ako ti vravi mama ale podla mna tych 800-900 by si mala byt schopna. A hlavne nepocuvaj tych co vsetko utracaju a vykrikuju ze treba aj zit. Aj na mna tak kricali a teraz stale chodia do prace ktoru neznasaju a ja uz si robim len co chcem lebo sa nemusim strachovat z coho vsetko zaplatim.
@anonym_323e7e ale preco mam setrit viac? myslis na dochodok? ved toho sa nedozujem, dnes mi vypisuje appka, ze pojdem na dochodok v 66 rokoch. Kym ja budem stara, tak budeme chodit v 70tke. Setrim si 500 eur na to, ked sa nieco stane. A dalsie peniaze mam v investicnom fonde. Auto nemam na leasing, byt nemam na hypo, na ucte mam vankus vo forme 12m prijmu.
@stellarstar ty žiješ s mužom tak sú určite výdavky, ktoré platí on.Ona žije sama
@anonym_75ed5b on si platí svoje a ja svoje
@anonym_323e7e ale preco mam setrit viac? myslis na dochodok? ved toho sa nedozujem, dnes mi vypisuje appka, ze pojdem na dochodok v 66 rokoch. Kym ja budem stara, tak budeme chodit v 70tke. Setrim si 500 eur na to, ked sa nieco stane. A dalsie peniaze mam v investicnom fonde. Auto nemam na leasing, byt nemam na hypo, na ucte mam vankus vo forme 12m prijmu.
@anonym_autor akoze za mna je 1000ka strasne vela vyhodit na cicoviny🤣 ale tak jak som na materskej, neviem sa moc do toho uz vzit. Ale pravda, ked som bola este bezdetna slobodna, vinka, cigy, hujovinks, ono sa to nazbiera
@gribka1 ako back up, pre buducnost. Nikdy nevies, co sa stane, kedy sa stane. A vacsinou vzdy nieco vyskoci, nieco sa pokazi. Len teraz budem mat v zavere roka vydaje 1800 eur napriklad. Cize priebezne si clovek odklada.
@anonym_autor tak nešetri😉dlhy nemáš a užívaj si.
@binarypete ja som už na dôchodku, určitom.
@anonym_autor Tak si setri na lieky a domov dochodcov. Niekde zit na stare kolena musis. Dost kratkozrako nazeras na svoj zivot. Nikdy nevies, co sa zajtra stane. Mas partnera, ktory ta podrzi aj 3 roky ak by nieco velmi vazne? Tym nechcem povedat, ze nemas minut na nic, ale ten tvoj dopriavaci zoznam je dost dlhy.
@anonym_autor Tak si setri na lieky a domov dochodcov. Niekde zit na stare kolena musis. Dost kratkozrako nazeras na svoj zivot. Nikdy nevies, co sa zajtra stane. Mas partnera, ktory ta podrzi aj 3 roky ak by nieco velmi vazne? Tym nechcem povedat, ze nemas minut na nic, ale ten tvoj dopriavaci zoznam je dost dlhy.
@beata_k na domov dochodcov? mam kratko po 40tke, tak snad dovtedy este mam priestor. A ano nasetrene na pripadny domov mam, neboj. Ved ked pride na to, predam byt, auto, tam mi to nebude treba. Mam velky 4i byt, prerobeny, myslim, ze to mi bude stacit na domov dochodcov.

@anonym_autor nuz individualne. každy mame iny životny standard.