icon

Koľko peňazí mi môže ostať po exekúcii?

vitek4c
1. aug 2024

Ahojte Dostál som sa do problémov nepýtajte sa ako len chcem vedieť pár veci mam 6 exekúcii 5 mensich do kopi cca 1500€ a 1 veľkú v hodnotení 15 tisic no do kopy 18 tisíc € a pracujem zarábam 800 v čistom mam 2 deti a na 1 sa pobera ešte materská kolko mi môže ostať z príjmu?, nesme sobašeny,,

Strana
z2
zuzanita1609
1. aug 2024

@vitek4c tak chceš radu,ale problém sa nemáme pýtať? Hmm 😌

lienka.7
1. aug 2024

@vitek4c životné minimum?... možno @draik poradí

30katrusa40
1. aug 2024

@vitek4c skús radšej dlhovú poradňu. Je v každom okrese. Nájdeš na internete. Čo sa týka dlhov záleží či máš na seba písané dáky majetok.

betulinka1
1. aug 2024

@vitek4c to budes splacat 20 rokov. To chod radsej do osobného bankrotu. Musia ti nechat zivotne minimum z prijmu na teba a tvoje biologické deti a bude ti strhávať zamestnavatel, ak mu poslu Exekučný prikaz.

vitek4c
autor
1. aug 2024

To viem baby ak mi ostane500€ toby mi stačilo hlavne ze splácam neviem jak sa to ráta

lienka.7
1. aug 2024

@vitek4c tu máš sumy. Si to spocitaj

vitek4c
autor
1. aug 2024

@lienka.7 takze 524 mi má ostať čistý príjem? Nevadi ze priatelka dostava na jedno dieta rodičovský? Alebo matersku ale nesme sobášny

draik
1. aug 2024

@vitek4c
Dlhy sú čo? Obyčajné pôžičky, alebo dane, odvody, výživné?

vitek4c
autor
1. aug 2024

@draik pozicky

draik
1. aug 2024

@vitek4c
Zrážka bude okolo 75 eur, čo nepochybne nepokryje ani úroky z omeškania. Záleží na presných údajoch.

zuzanita1609
1. aug 2024

@draik len tak okrajovo,draik,nechcel by si si na koniku založiť nejakú poradenskú službu, pretože, vždy keď je niečo úradné (papierovačky), obracajú sa žienky na teba. Ak je to nezištne, úcta ti 😉.

vitek4c
autor
1. aug 2024

@draik fakt? Lebo exekučné kalkulačky mi ukazujú iné lebo ma priateľku no ale nesme ženatý ona dostáva pridavky a materskú do kopy 460 takze asi nebolo by dobré snou sa zosobášiť lebo by dali to do kopy príjem?

petulda333
1. aug 2024

@zuzanita1609 a k comu ti je vediet dovod?

zuzanita1609
1. aug 2024

@petulda333 len tak som sa opýtala. Pretože dobre poradí a za také rady sa dnes už platí.

amelie2017
1. aug 2024

Ach jaj, chlape, mas 2 malicke deti, zarabas 800€ a mas exekucie..hanba ta nefackuje?
18 000 nie je 180 000.. poobzeraj sa po brigade, praci v zahranici a za 2 roky mozete zit normalny zivot. Zatni sa kvoli tym detom..
A zosobasit? Ako uz bola partnerka dost blba, ze si spravila deti s chlapom v tvojej situacii, tak nech nie je este blbsia, aby sa vydavala..ak nema ona rozum, uchran ju aspon ty od tvojich dlzob, ukaz jej, ze za to naozaj stojis a vyplat ich co najskor. Potom ju za ten stres, co musi prezivat kratko po porode zober na peknu dovolenku a uz nerob kraviny s pozickami.

vitek4c
autor
1. aug 2024

@amelie2017 co si napísala sama blbosť keď nevieš tak nesúd tém úver som zobral svokrovy 😀tak netrep 2 na 3 ci ked budem v zahraničí si ma nenajdu?

amelie2017
1. aug 2024

@vitek4c preco by ta mali hladat. Zarobis viac penazi a budes splacat exekucie. Splatis ich rychlejsie a rodina nebude trpiet nedostatkom.

draik
1. aug 2024

@zuzanita1609
Vďaka, ale určite nie. Sem len odbieham v rámci istého relaxu. Akákoľvek ďalšia pravidelná aktivita by brala to najcennejšie - aj toho nie extra voľného času.

evcagabi
2. aug 2024

Ty si normalne vyhra do zivota 😅

michal711
2. aug 2024

@vitek4c no každopádne máš aj tak v hlave prázdno keď si zobral ja seba pôžičku pre niekoho iného.

michal711
2. aug 2024

@vitek4c akému svokrovi keď nie si ako píšeš zosobášeny ?

ekira1
2. aug 2024

@vitek4c tak neviem, ako môžeš mať svokra keď nemáš manželku. Skôr si mu peniaze daroval, keď ich splacas ty, I keď neviem ako 15 000€ + 1500€ ti dá 18 000€ 🤔 a tiež nechápem, že po troch deťoch tak túžite po svadbe. Radšej sa poobzeraj po brigáde, odíď za lepšie platenou prácou a snaž sa dlhy podplatiť. Bude sa vám ľahšie žiť a môžete sa s čistým štítom I vziať. Ako sa roky, možno celý život ťahať s exekútorom na krku.

terezia2712
2. aug 2024

Záleží od toho aká je to exekúcia či je to prednostna alebo nie . Tvoj plat sa delí na 3 časti pri exekúcii , prvá tretina ide na exekúcie s nižšou prioritou, druhá tretina ide na prioritne t.j. dlhý na zdravotné , vyživne atď a tretia ostáva tebe . Avšak ak máš prioritnú berú ti ⅔ ak nie tak len ⅓. Je nato tak vzorec

terezia2712
2. aug 2024

A ako už bolo spomínané tiež by som to riešila osobným bankrotom . Tam tá zbavia všetkých dlhov okrem výživného. Zaplatíš 190 e a keď bude po konkurze budeš dva roky platiť po 14 eú. Môj známy to tak ma : kalopro , p. Balogová skús ju kontaktovať

michal711
2. aug 2024

@terezia2712 ty čo mu radiš osobny bankrot pre smiešnych 18000€ ? Nech to pekne splatí.

saraxyz
2. aug 2024

@terezia2712 nemusi ísť cez kaolpro. Stačí mu ísť do cpp

lussyl5
2. aug 2024

Malo by ti ostať viac ako 500.Záleží od toho či sú pohľadávky prednostné alebo neprednostné.Teraz sa to ráta tak že sa odpočíta minimum,zvyšok sa rozdelí na tretiny a zráža sa tretina, alebo 2 tretiny podľa toho o aké dlhy ide.

lussyl5
2. aug 2024

https://jaspis.sk/aktuality/exekucne-zrazky-zo-...
Tu je rozpísané ako sa to ráta.Ale ak máš toho viac bolo by fajn sa poradiť aj s právnikom.

ema234
2. aug 2024

@vitek4c tak chod do bankrotu

netoppierka
2. aug 2024

A prečo to neplatí " svokor" ?

Strana
z2